08 ianuarie 2015

Si pentru noi, promit!

Acum ceva vreme am zis, eu și fetele mele, ca ar fi frumos ca la un moment dat sa împodobim un brad numai și numai cu ornamente confecționate de noi.  Anul asta n-a fost sa fie!  Nu pentru ca n-am fi avut ornamentele noastre ci pentru ca nu erau suficiente să "imbrace" cum se cuvine bradul măricel pe care-l avem, așa că am avut un brad... mixt ☺

Acestea sunt cele doua feluri de ornamente din lut pe care le-am făcut cu mânuțele noastre. 

 




Aici sunt alte ornamente pe care le-am gandit a le aseza chiar si in bradul de Craciun: mandarine, mere pere, capsuni. Toate dolofane si pufoase, rotunjite din mohair si modelate in colaborare cu o foarfeca bine ascutita :) (Poate le-ati mai vazut, ca nu-s de ieri de azi). O sa ma intrebati de ce nu am impodobit bradul cu aceste fluffy-ornamente. Raspunsul e simplu: nu au ramas si pentru noi, am doar o mandarina, care a scapat ca prin urechile acului pentru simplul motiv ca era neterminata, restul au ajuns... care pe unde. 






Care va sa zica e adevarat proverbul, cizmarul nu are cizme, croitorul haine, eu ornamente de brad :) Nu-i nimic, pana la anul imi vin alte idei si o sa fac si pentru noi, promit!

21 de comentarii:

  1. Sunt minunate! Si eu visez la un brad cu decoratiuni handmade :) Poate ca ar trebui sa incepem de acum sa facem cate un ciucuras, astfel incat, la Craciun sa avem atitia cat sa punem si in brad dar sa si facem cadou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, da, asa ar fi frumos, dar eu nu ma simt deloc inspirată acum în ceea ce privește ornamentele de brad. Alte avioane-n cap am eu acum ☺

      Ștergere
  2. Ce frumuseti ! Cata rabdare aveti ! Felicitari!
    Capsunile sunt tot din lut ?
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, nu, doar primele doua sunt din lut, restul din mohair.

      Ștergere
    2. Acum m-am prins- ai pus si fire albe printre cele rosii ! Juram ca lucesc ! Esti fantastica ! :)

      Ștergere
    3. Da, asa am făcut, am intercalat fire albe printre cele roșii. Deci asa, par ca lucesc... Chiar ma întrebam de ce întrebi doar de căpșunele dacă sunt din lut.

      Ștergere
  3. Cred ca orice creator de handmade viseaza la un bradut asa. :D Eu voiam unul numai cu fulgi crosetati.
    Cat priveste proverbu este perfect adevarat.
    Superbe pufoseniile tale! Cele din lut mi se par foarte elegante si frumoase. Sper sa aveti bradutul mult visat la anul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Catrinel, ma bucur că-ți plac zdranganelele mele.
    Vorba Cristinei, hai sa ne apuca de pe acum de făcut ornamente de brad, ca sa fim sigure că terminam pana la iarna viitoare. Poți? Sigur că nu, că vin mărțișoarele, iepurașii, canicula și alte intemperii disturbatoare... ☺
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu cred ca ma apuc de acum. Arata extraordinar mandarinele si merele, ma duc sa caut culori cat mai reale si credibile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa faci, sa aduni materialele din timp. Sa nu uiți și de sacul plin cu răbdare, dar poate ai acasă și nu mai trebuie sa cumperi ☺

      Ștergere
    2. aaaaam rabdare si sunt aatenta la detalii :)

      Ștergere
  6. Absolut superb!
    http://inkandlacedesigns.blogspot.com.au/

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pufoseniiiiiii frumoase!!! :) Imi plac mult, mult, mult!
    P.s. Stiam eu ca pregatesti super bunatati de Craciun! :P
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, ma bucur că-ți plac pufoseniile mele,, dar sa știi ca nu înainte de Craciunul asta le-am făcut, atâta doar ca nu le postasem.

      Ștergere
  8. Mereu mi-a placut la tine modul in care finisezi lucrurile, faptul ca lucrezi foarte ingrijit. Ti-a dat Doamne-Doamne talent sa creezi si sa ai grija pentru detalii.
    Ornamentele de lut sunt preferatele mele, sunt tare finute, chiar elegante.
    Nu-ti scriu eu prea des, insa te citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, mulțumesc frumos de vizite și de cuvintele frumoase pe care mi le scrii.
      Ornamentele de lut sunt și preferatele mele de aceea nici n-am conceput să-mi iasă din casă. Mai am ciudățenii din astea, lucrez muuuult la cate un lucrușor, ma atașez de el și multa vreme nu pot să-l arat nimănui de teamă sa nu fiu nevoită/ convinsă să mă despart de el. E amuzant, nu?

      Ștergere
  9. Foarte frumoase ornamentele! Va veni timpul si inspiratia si pentru unele special pentru bradul vostru. Nepoata mea, acum, la 25 ani, a facut pentru Craciun stelute din hartie, asa cum faceam impeuna cand avea cred 10 ani...cu siguranta va face si pentru/cu copii ei...Ce poate fi mai minunat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, sa știi ca și eu găsisem un tutorial despre cum se fac globulețele alea stil arici, din staniol rulat pe vârful de creion dacă-ți amintești din școală generala, și ma bătea gândul sa fac pentru Crăciunul ce-a trecut, dar m-am luat cu alte treburi și am amânat. Poate o sa fac anul asta, tare-mi mai plăceau când eram mica.

      Ștergere
  10. si tot tematic: https://www.youtube.com/watch?v=pB4jFqkn8MY#t=128

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpatici omuleții de zăpadă! Unde mai pui ca dacă ai rămas în pană de păpică poți sa desfaci șosețica și gătești repede un orez cu lapte ☺

      Ștergere