23 ianuarie 2015

Cine pe cine mai moștenește

Stăteam într-o zi la masă cu Firicica și vorbeam de una,  alta. La un moment dat o vad așa  că-și freacă mâinile cu un zâmbet mare de satisfactie:
- Ce mă buuuucur că suriorica mă moștenește,  că  e așa  tare la română  și la engleza...
- Și eu ma bucur... Da' cum adică te moștenește? Știi ca genele astea nu sar așa din soră-n soră,  da?
- Păi sigur mă moștenește pe mine,  cine din casa asta mai e așa tare la română?
- Să știi că și eu mă descurcam binișor la română,  zic eu timid.
- Daaaa,  și la engleză cu cine seamănă?
- Poate.. cu tati? (ma risc eu)
- O fi și tati bun la engleză, dar m-ai auzit tu pe mine vorbind în engleză? (se aprinde ea) Nu!  Așa că nu mai zice tu așa,  PE MINE MĂ MOSTENESTE!  Și iese revoltată  din bucătărie.  Pe mine m-a amuzat teribil,  pentru că nu părea deloc că glumește.

La masa de ieri seară,  când eram toți patru prezenți,  Firicica, entuziasmată pentru că aflase rezultatul soră-sii la olimpiada de română,  o întreabă:
- Și în afară de faptul că te-ai calificat la olimpiada la română și ai demonstrat că mă moștenești pe MINE și  că suntem cele mai grozave surori din lume ce ai mai făcut tu azi la școală?
- Îmmmm,  păi...  nimic.
La care soră-sa o bate pe umăr și zice:
- Las'că după rezultatul ăsta,  trei luni ai voie sa nu mai faci nimic!

Și eu iar zic: Ce bine e sa fii copil!  Și dacă mai ai și o suriorică pe care să o moștenești sau să te moștenească,  e și mai bine! ☺

(P.S. Acuma am o curiozitate. Dacă frații mai mici moștenesc "chestii" de la frații mai mari, Fratelo,  eu ce am moștenit de la tine? ☺)

20 de comentarii:

  1. Pai, sa vedem: daca mi-erai frate, as fi zis ca totul...
    Cum mi-esti doar sora, o sa zic ca doar modestia...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai maaai.. Doar modestia? Pai asta e un defect. Țin minte ca din cauza ei era sa o încasez după ce am ieșit de la un interviu. La caracterizarea aia pe care trebuia sa mi-o fac singura în trei cuvinte am băgat și asta... modestia. Aoleeeeu, zice Corne, cum ai putut sa faci asa ceva? Modestia nu e o calitate, nu trebuia sa spui asta.
      Dar sinceritatea e? Cred ca nici asta. Sunt cam plina de defecte :(

      Ștergere
  2. in acest caz o sa-i intreb si eu pe fratii mei ce cred ei ca au mostenit de la mine :))

    sunteti o familie haioasa iar fetita ta cea mare va fi un om maxim de hotarat in viata, clar! :0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ar putea fi și asta o teorie revoluționară, genele sa mai migreze și after-naștere, de la frații mai mari la cei mai mici. Cand va demonstra cineva chestia asta va trebui sa o treacă și pe Maria mea (cea hotarata) la coautori. ☺

      Ștergere
  3. acum, indiferent cine pe cine a mosenit ☺ felicitari fetelor! ce frumos ca se sustin la învatatura! si ce frumos ca le place ca seamana :) Imi amintesc ca la noi în familie, pe când venise vremea ca"cea mica" sa se înscrie la liceu, "cea mare" a ripostat când eu am propus acelasi liceu. Ne-a spus ca nu mai vrea sa aiba grija de "boboc" sa fie mereu "deschizatoare de drumuri" :)) I-am explicat ca faptul ca ar fi la acelasi liceu ar fi doar pentru mine un ajutor, pentru sedintele cu parintii sau alte activitati ce presupun implicarea parintilor. Dar adevarul este ca cea mare a fost mereu "closca". Observ asta si acum, când fetele au 23 jumatate si 25 de ani! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt încântată când le vad ca se susțin una pe alta. Și nu numai cea mare pe cea mica, uneori dau de cea mica ascultand-o, după caiet, pe cea mare. Sau cronometrand-o când are de susținut vreun "discurs" de trei minute. Au început chiar sa iasă la film împreună, deși pana mai acum ceva vreme era fiecare cu prietenele ei și nu se prea amestecau. Diferența de vârstă începe sa se estompeze.
      De Crăciun clasa Mariei a organizat o petrecere special pentru frații mai mici. Ioana zice: "dacă n-ar fi sor'mea asa entuziasmata ca ma duce la petrecere nici nu m-aș duce, dar nu vreau s-o dezamăgesc. Când s-a întors: "a fost super, super!!! "

      Ștergere
  4. In acest caz pe voi nu va voi mai felicita pentru asa fete, ci doar pentru cea mare si pe cea mare o voi felicita pntru cea mica. :)) Ce grozave sunt fetele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum vrei tu acuma.... Dar sa stiii, cred ca ceva gene au sarit si de pe la noi, parintii ei :)

      Ștergere
  5. Ia sa ma gindesc daca se mosteneste ceva... Am si eu frate mai mic, dar nimic nu-mi vine in minte. Cred ca mai degraba eu am luat de la el niste apucaturi... :)))

    Asa de tare m-am amuzat cind am citit postarea! Ce fete minunate! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca migrația genelor sa se facă și de la mare la mic dar și de la mic la mare. O sa întreb specialistul ☺

      Ștergere
    2. Chiar te rog sa intrebi! :))) Cind aveam vreo 7 ani, i-am spus mamei ca eu imi doresc un frate mai mare (aveam unul mic de 3 ani). Mama s-a uitat serioasa la mine si mi-a spus: Unul mai mic se mai poate, unul mai mare ca tine... imposibil!

      Doar la gindul ca ar mai veni unul mai mic in casa caruia sa i se dea iar toata atentia, am renuntat la ideea mea mareata de a avea un frate mai mare.

      Ștergere
    3. Acum am dovezi... Chiar ieri intra cea mica în bucătărie, o găsește pe sora-sa făcând o coca de prăjitură (ceea ce o raritate, cea mica fiind specialista) și zice: "hai ca te descurci, sunt mandra de tine, ma moștenești! "

      Ștergere
  6. Va trebui sa cauti un personaj din neam cu talent la umane daca fetele zic ca nu va mostenesc pe voi. E tare frumos sa vezi ca una dintre surori este asa mandra de cealalta, tare mult o iubeste! Ai copii minunati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai caut nimic, ca mi-o pun în cap pe Maria. Gata, varianta oficiala e: Ioana o moștenește pe Maria ☺.
      Și eu sunt tare fericita ca se înțeleg asa bine copiii ăștia.

      Ștergere
  7. Ce frumos le-ai crescut, Ina!
    Sunt atatia frati in lumea asta care se afla mereu in competitie unul cu altul sau se cearta...
    Faptul ca se iubesc si sunt prietene arata ca au fost crescute cu dragoste, de niste parinti intelepti.
    Asa de mult imi place sa te citesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de cand erau mici mici le-am tot spus ca a avea o sora este un avantaj, ai o prietena in plus, de care esti legata toata viata. Si e tare bine sa stii ca e cineva acolo care, chiar daca nu e foarte aproape (fizic) de tine, la o adica sare si in foc pentru tine. Asa simt eu cu frate-meu. Asa vreau sa creasca si ele.
      Multumesc de vizita si de vorbe frumoase, Ella! :)

      Ștergere
  8. A mea cea mica, in zilele ei bune, tipa cat o tine gura ca ea e geamana cu surioara mai mare :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru calificarea la olimpiada!
    Nu mai conteaza cine pe cine mosteneste! Fetele sa fie sanatoase si multumite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Dacă asta o face pe Maria fericită, eu as putea să-i dau în scris că nu revendic nicio genă de la Pufi mic, toate provin de la ea ☺

      Ștergere