03 ianuarie 2015

Un kil de lei

Mi-a luat ceva vreme să mă hotărăsc dacă să fac postarea asta sau nu. Am câțiva sfătuitori care, cum mă văd făcând o poză își dau cu presupusul că poza respectivă va ajunge pe blog. Așa că, atunci când am fotografiat pușculița și conținutul ei adunat pe parcursul intregului an 2014, am fost imediat apostrofată: "Maaami,  doar nu vrei sa pui poze cu bani pe blog!?" De ce nu? "Pentru ca nu se face." Da, dar eu deja am scris acum ceva vreme despre pusculita mea (http://handmadeina.blogspot.ro/2014/10/pusculita-saptamanala.html) și am promis sa revin cu detalii când am s-o "sparg." 
Asa că, se face, nu se face, eu va spun și va și arat. 

Poza de... moft


Așa arăta pusculita decapitată. 


Așa arăta conținutul revărsat. 


Și acum rezultatul final... Deci,  după ce am pus în fiecare săptămână atâția lei cât numărul din an al săptămânii și în plus,  ca sa fiu eu mai cu moț,  am pus și cate un leu în fiecare zi,  la numărătoare au iesit... 

1768 lei

Or fi mulți,  or fi puțini?  Răspunsul cu siguranță depinde de sistemul de referință. Pot să vă spun doar că au fost suficienți pentru excursia de la Sibiu, pe care am făcut-o intre Crăciun și Revelion.
Și acum, an nou,  pușculiță nouă,  nu? Aștept tabelul de la specialist!!! (Se știe el cine) 

P. S.  Și pentru că specialiștii se numesc specialiști și pentru faptul că sunt rapizi,  iată,  tocmai am primit tabelul pentru 2015, e fierbinte! Nu aveți decât să-l scoateți la imprimantă,  să-l lipiți de pusculita și sa începeți sa bifați cu carioca. 


Spor la economisit! 



37 de comentarii:

  1. Uau! S-a strans ceva !!!!!!!!!!!!!!!! Pe mine m-ai convins ca metoda da roade!!!!
    Si multumiri pentru tabel!!!!!!!!!!!!!! Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da roade, trebuie doar un pic de voință. Nu pot sa zic nici ca e floare la ureche dar nici ca am sacrificat cine știe ce ca sa pun bănuții aceia în pusculita. Acum fiecare știe cat și ce poate, dar eu chiar ieri ma gândeam ca dacă nu aveam "constrangerea" asta a pusculita, cu leul ala din prima săptămână sigur îmi luam o prostie de covrig, iar cu cei 52 din ultima săptămână mi-aș fi putut lua o bluzița, doar asa ca era la reducere. Dar nu am răbdat de foame fara covrigul ala și nici șifonierul meu nu plânge după încă o bluzițe (ba dimpotriva). Asa ca eu zic ca a meritat!

      Ștergere
  2. Un kil de lei !!! Pusculita ta ma duce cu gandul pusculita pe care o aveam in urma cu ... multi ani :) Si parca ma indeamna sa incep una noua !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am avut când eram mica o pusculita cățel, din lut, dar atunci nu am avut suficienta răbdare, l-am spart mult prea repede și "umplutura" nu m-a prea satisfăcut. Ceea ce nu e valabil acum ☺
      Claudia, tabelul l-am postat exact pentru vizitatorii "pofticiosi". Un borcan, o cutie de conserva se găsește în orice casa, nu? Spor la agonisit! ☺

      Ștergere
    2. Multumesc frumos ! Excelent materialul si tabelul tau ! Si spor la toti cei ce vor incepe acest proiect !
      Am pregatit deja borcanul :)

      Ștergere
    3. Ce frumos, uite un om hotărât! Eu stau sa ma întreb dacă sa refolosesc cutia sau sa caut un borcan mai mare, ca anul asta vreau sa plusez mai mult. Ma cam sperie filetul borcanului, ca e ușor de desfăcut, dar și dacă reușesc sa nu ma ating de conținut, n-o să-mi mai încap în piele de mândrie, îți dai seama... ☺

      Ștergere
  3. Ce idee buna! Am s-o preiau si eu! Sa avem spor la strans! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc la fel Cristina! (Și) La sfârșit de an o sa trec pe la tine sa vedem dacă ne spui ceva despre pusculita ta ☺.

      Ștergere
    2. Uite inceputul :)
      http://ccristinacstyle.blogspot.ro/2015/01/ca-de-inceput.html

      Ștergere
    3. Uite un om hotărât! Bravo, sunt sigura ca în decembrie pusculita ta va fi dodoloață rău de tot ☺

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Ideea nu-mi aparține, dar cu punerea ei în aplicare ma mândresc. Foarte! ☺

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. eu am inceput sa nu mai dau ciubuc si nici sa las restul. Pus intr-o pusculita pt copil. Am mai cusut/reparat cate ceva la prieteni, am mai vandut la mana a2a din jucariile/hainele/oalele ce nule foloseam. Am spart pusculita de 3 ori anul asta:
    - o data si-a luat fata nu stiu ce jucarie scumpa
    - o data am fost intr-un parc de distractii scump
    - o data si-a luat o rochie Disney

    Toate din nimic.

    P.S. mi se pare dificil finalul, ca iau salariul o data pe luna.

    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și eu am pus în pusculita mare parte din banii pe care i-am obținut din vânzarea lucrurilor pe care le-am meșterit cu mâinile mele.
      E adevărat ca săptămânile de la sfârșitul anului sunt "criminale" dar eu mi-am dat seama de asta de la început și atunci, când am avut niște bani de care ma puteam dispensa i-am pus în cutie și am bifat săptămână de sfârșit de an chiar dacă era iunie, sau iulie. E pusculita mea, fac ce vreau cu ea, nu ma oprește nimeni sa pun azi 54 de lei și sa bifez prima săptămână din an și pe ultima. Și încă ceva, la un moment dat am constatat ca dacă mai pun multe hârtii de un leu o sa vina vremea când n-o sa mai încapă nimica asa ca am pus hârtii mari și am bifat în avans, sau în urma, dacă eram restanțiera.
      La multi (b)ani! ☺

      Ștergere
  6. Felicitari Ina pentru rabdare, e mare lucru sa ai atita voina sa nu umbli la pusculita !

    Eu n-am o pusculita dar string bani intr-un portofel vechi. Pun acolo mereu, fara termen de desigilare si-mi place sa inlocuiesc hirtiile cu valoare mai mică cu unele mai mari. Cind vad ca am bani suficienti pentru vreun lucru mai costisitor pe care mi-l doresc iau de acolo dar nu-l las gol niciodata, continui sa string bani in el !
    Moş Crăciun din portofelul vechi mi-a adus anul acesta o masina Moullinex de facut piine dar nu numai, framinta si aluat de cozonaci, briose, baghete, aluat de pizza, tăitei etc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa aveam și eu un loc în care încercam sa strâng, dar tot timpul intervenea ceva, se strica mașina, vreo excursie a fetelor, și luam banii de acolo fără sa stau pe gânduri. Cu pusculita asta sigilata am anunțat familionul ca nu se umbla la ea, orice ar fi, decât în decembrie. Nu mai zic ca fetele ma spionau nu cumva sa o deschid mai devreme, în special cea mica, dacă ma vedea cu cutia în mana ma și intreba: ai pus sau ai scos? Asa paznici de nădejde meritau și ei sa fie răsplătiți, nu? Asa ca au primit și ele din agoniseala cat să-și facă un hatâr.

    RăspundețiȘtergere
  8. esti plina de idei, chiar daca nu le ai tu, le gasesti si sunt grozave :))
    parca m-as incumeta si eu sa incerc cu toate ca prea strangatoare nu-s dar am primit o pusculita acum de Craciun care nu se poate desface decat daca e "sacrificata" si cum nimic nu intamplator...:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică unii se chinuie cu cutii de conserve și tu ai pușculiță de fițe ☺ și mai stai pe gânduri? Nu vrei sa te uiți la pusculita ta goala în decembrie, nu-i asa?
      (Glumesc și eu, fiecare ia decizia care i se potrivește, cine-i eu sa dau sfaturi? )

      Ștergere
    2. sa stii ca i-am spus prietenului meu de reusita ta cu pusculita si de hotararea mea de a o folosi pe cea primita, a fost maaaxim de incantat pentru ca el stie bine ca banii nu prea stau la mine :)
      i-am spus si de ideea ta de a pune in primele luni bani care sa acopere lunile mai "grele", el a venit cu ideea sa incep sa bifez in tabel de la...sfarsit, astfel la sfarsitul anului cand voi cheltui oricum multi bani voi avea mai putin de pus in pusculita :))

      Ștergere
    3. Eu cred ca oricum e bine. Asta e o activitate fara sef care sa te verifice, e pusculita ta, faci cum crezi ca ti se potriveste mai bine dar sa vezi ce mandra vei fi la sfarsit (mai ales daca nu esti genul prea strangator) Poate vrea si prietenul tau un tabel, ia vezi... :)

      Ștergere
  9. Cum ai rezistat sa nu te atingi de ei tot anul?!!!! Esti tare! La mine nu tine nimic. Oricum, suma e frumusica, acum poti sa-ti faci de cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am impus sa nu ma ating de ei și am cooptat și întreaga familie, le-am dat voie sa ma oprească dacă vad ca vreau sa ma ating de pusculita. O întâmplare amuzanta, într-o zi încercam sa indes o bancnota în cutie dar fiind cam mare înghesuială înăuntru bancnota nu voia sa intre. Asa ca am scos-o cu gândul sa iau o rigla ceva să-i fac loc prin fanta aia., numai ca exact atunci a intrat copilu' mic care m-a și taxat: ce faaaci, scoți bani din pusculitaaaa? A stat lângă mine pana s-a convins ca de fapt voiam sa o bag.
      Deci am și fost ajutata sa nu cad prada ispitei ☺

      Ștergere
  10. wow! fiica ta este o COMOARA, o dulce si o scumpa! cum sa nu scrii despre realizarea ei?! Clar ca merita un articol pe blogul tau, asa sa o laudam toti pentru perseverenta si disciplina! Bravos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, stai un pic, fiica mea a fost doar gardianul care nu m-a lasat sa fiu tentata sa scot din cutie înainte de termen, dar eu am umplut cutia.

      Ștergere
    2. buna echipa ati facut! sunt 400 de euro :) Felicitari!

      Ștergere
    3. Mie îmi place sa cred ca sta a fost doar încălzirea, ne-am propus ca la anul sa fie mai multi. Dar nu vreau sa devina ceva apăsător, de s-o putea s-o putea, de nu... n-o sa fie o tragedie.
      Mie mi-a plăcut procesul ca sa zic asa. Când am ajuns la faza cu număratul banilor am zis: va dați seama că dacă eram miliardari n-am fi avut simțit nicio bucurie în momentul asta? Bietii miliardari! ☺

      Ștergere
  11. waw...gata, printez tabelul !!! Si eu tot pentru o excursie o sa-i strang ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa, bravo, deci se îngroașă rândurile ☺. Am mai "corupt" vreo cinci persoane și în afara blogului.
      Excursie plăcută atunci!

      Ștergere
  12. Felicitari :)
    http://inkandlacedesigns.blogspot.com.au/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Lorena! Sa stii ca tabelul nu e neaparat conceput pentru lei :)

      Ștergere
  13. La multi ani!
    O idee foarte buna, multumim ca ai impartasit-o! Si la fel si faptul ca ai spus ca ai pus si bani in avans, dupa cum ai putut, pentru ca, intr-adevar, in a doua parte a anului, incepe sa se cunoasca din ce in ce mai mult efortul de a pune banii in pusculita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Maria, tabelul suporta multe adaptări, fiecare bifează după cum ii e mai ușor la... buzunar. Uite, Pandora vrea sa înceapă acum, dar cu sfârșitul, cu decembrie, noiembrie, octombrie și tot asa... Sigur n-o arestează nimeni pentru asta :)
    Un an nou îmbelșugat îți doresc! (care sa se termine cu pusculita plina☺)

    RăspundețiȘtergere
  15. Bravo zic, doamnă perseverentă şi hotărâtă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta sunt și mai hotărâtă, vreau sa "cântărească" și mai mult ☺

      Ștergere