18 ianuarie 2015

Un jurnal mai mic

Știe cineva vreun diminutiv simpatic pentru cuvântul jurnal? Dacă scriu doar o data pe săptămână nu e chiar un jurnal-jurnal, e doar unul mai mic, deci cum s-ar numi? 

Pentru azi... 
duminica, 18 ianuarie 2015, ora 20.31

Săptămâna ce trecu... 
Am realizat mare parte din ce mi-am propus. 

Am cusut zilnic la o bluza gen ie lila pe care o fac unei prietene (v-am zis, unele rugăminți chiar nu pot fi refuzate:)).  
Azi n-am cusut  fiindcă e duminica,  dar am avut program de vizionat filme cu jumătatea mea mai mare.
Firicica mi-a zis că-i place de noi, de mine și de tati adică,  că ne facem program împreună,  că stăm seara și ne uitam împreună la filme pe laptop, și nu stăm unul într-o cameră,  celalalt în alta,  fiecare făcând altceva. Hm,  e plăcut sa auzi că  (inca☺) ii place copilului  de tine (voi).

L-am sunat în fiecare zi pe tata.  E OK acuma,  cică brânzica dulce și supele mele și ale cumnatei l-au pus pe el pe picioare ☺. E greu să fii bărbat, singur, bătrân și bolnav și să n-ai habar sa gătești. 

Am fost să-mi aranjez freza,  numai un picuț, fiindcă am zis că-mi las părul să cească,  dar cu "fileaza-l un pic aici",  "mai ia un pic din breton", "parca și de la spate ar mai merge",  am ieșit de la coafor tunsă exact cum mă tund eu de obicei. Păr mai lung, altădată! 

Joi am fost cu Pufi la cumpărături, voia să-și cumpere ceva cu banii ei. N-are importanță ce și-a luat (bine,  vă zic,  o cămașă în carouri) important e ce am constatat,  că de la o vreme e o placere sa merg cu ea la cumpărături. N-a fost mereu așa,  mi-amintesc vremuri când nu accepta nicio sugestie,  nu aveam voie cu ea în cabina de probă,  se supăra dacă nu voiam să-i iau ce vroia ea și altceva nici nu mai voia să probeze.  Ma bucur enorm ca s-a schimbat,  i-am spus și ei ca acum îmi face mare placere sa ies cu ea,  parca am fi doua prietene. A zâmbit și ea când și-a amintit vremurile ei mai... "aricioase". 

Ieri... 
O întâmplare hazlie... Mă intersectez prin casă cu copilul marele, răcitu', și-l strâng repede în brațe fiindcă știți,  noi suntem o familie din aia "siropoasa",  ne îmbrățișăm toată ziua.  Ne vede tati,  hop și el, vine sa facă "big hug"-ul și mai big si se lasă și cu pupaturi. După ce se desprinde din strânsoarea,  Firicelul zice repede:
- OK,  oficial amândoi aveți răceală! 

Azi.. 
Tati a fost atât de drăguț,  ne-a dus la cumpărături,  ne-a lăsat acolo pentru doua ore,  după care a venit și ne-a recuperat. El nu agreează sa stea cu orele prin magazine,  dar ce bărbat agreează? 
Azi a fost rândul Mariei să-și cumpere cate ceva,  cu ea intotdeauna m-am înțeles perfect la cumpărături, nici măcar când era bebeluș nu mi-a creat vreo problema. 
Și ne-am încadrat într-o ora și jumătate,  sic! 

M-am gândit să împărtășesc... 
Ieri dimineață când m-am trezit era totul acoperit de chiciura,  arata foarte frumos. Am luat aparatul, am ieșit în curte și am făcut niște râsuri de poze. Am intrat dezamăgită în casă,  jumătatea mă întreabă ce am vrut sa pozez,  eu zic nimic, căutam și eu ceva interesant dar n-am găsit.  Înșfacă el aparatul și se întoarce după  câteva minute cu aceste poze









Păi da, sigur, după ce am intrat eu în casă au apărut și  lucrurile interesante ☺
Săptămână faină să vă înceapă!

12 comentarii:

  1. la asa imbratisare frumoasa, parca mai conteaza o raceala? :))
    pozele sunt o bucatica de iarna tare frumoasa, vrabiuta aceea infoiata mi-a inmuiat inima dar sunt sigura ca de la voi primeste ea niste firimituri :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-e cam frica de răcelile astea. Vine un copil răcit acasă, ceilalți membrii ai familiei iau, nu iau, dar eu cu siguranță ma ofer voluntar ☺
      Vrabiute avem foarte multe prin pomi, chiar acum le aud ciripind. Am pervazul plin de firimituri de pâine, numai ca nu se prea încumetă. E și mare trafic de pisici pe la mine pe aici, într-o zi am găsit-o pe una calare pe pervaz, mâncând... mălai. Am rămas ca la dentist, a mai pomenit cineva pisica mâncând mălai?

      Ștergere
  2. Fain jurnăleţul tău, Ina! Îl citesc cu plăcere şi mă bine-dispune.
    Cred ca o să încep şi eu să scriu unul.
    Şi noi suntem mari amatori de filme. Nişte sugestii, o listă chiar, ar fi super!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ella, draga mea, ai apărut!
      Aha, o varianta de diminutiv ar fi jurnăleț...
      Despre filme ce sa zic, eu fiind pe post de invitata la "cinematograf", unora le uit titlul de a doua zi. Ieri am văzut "One day". Maria a zis: ah, va uitați la filmul ala la care am plâns eu? Nu-ți zic mai mult.
      Am avut o vreme când vedeam cate trei-patru episoade din "The Black list". Acum așteptăm să apară un nou episod din seria a doua.
      Nu-mi mai vin acum în minte, sorry!
      Zi faina sa ai!

      Ștergere
  3. Sunt superbe pozele!
    http://inkandlacedesigns.blogspot.com.au/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Lorena! Bine ca nu le-ai văzut pe cele făcute de mine ☺

      Ștergere
  4. N-ai vrut sa vezi ceva... interesant. ;)
    Ador camasile in carouri si vad ca se poarta foarte mult.
    Multa sanatate bolnaviorilor de la voi din familie. Oficial tare am impresia ca si Dei raceste. Totusi n-a fost cu voi la imbratisare. :D
    Spor in toate! Va pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai, uite cum sta treaba, trandafirii înghețați i-am văzut și eu, i-am pozat dar după ce mi-am văzut pozele nu mi s-au mai părut interesanți. Pasaruici n-am văzut de nicio culoare, dar ce mai tura vura, degeaba vezi lucruri interesante, degeaba ai aparat foto dacă nu te pricepi, uite ca am recunoscut. Jumătatea e specialistul în domeniu, deci să-i dam de lucru!
      Când am cumpărat cămașa în carouri m-am gândit la tine, știam cat de mult îți plac. Și Ioana le adora, i-am mai luat una de curând dar a văzut ea undeva reduceri și a ținut morțiș să-și mai cumpere una cu banii din pusculita ei.
      Sper ca Dei sa nu răcească, deși lui cred ca i-ar plăcea sa stea toată ziulica acasă, cu pisicuța în brațe, nu?
      Spor la meșterit, tricotat, alintat și ce mai faci tu pe acolo! Pupicei!

      Ștergere
  5. Jurnarel, jurnaruț... alt diminutiv nu-mi trece prin cap ☺☺☺
    da, sunteti o familie faina si ma bucur mult pentru voi ♥ Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de toate clipele frumoase pe care le petreceti împreuna!
    Start bun în noua saptamâna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca nu prea mai sunt alte variante de diminutive. Păcat, eu voiam unul simpatic ca să-mi botez jurnalul. Nu-i nimic, punem neuronul la treaba, inventam ceva ☺.
      Ei, suntem și noi o familie... cum trebuie, eu asa gândesc, nimic ieșit din comun. Mulțumim de urări, săptămâna faina și ție, Carmen! ☺

      Ștergere
  6. Imi place ca sunteti "siroposi" si uniti. :)
    Fiecare cu talentul lui: tu cu "migalitul"la fel de fel de minunatii ( ma si mir de unde atatea idei! ) si el cu fotografia! :)

    RăspundețiȘtergere