11 ianuarie 2015

Jurnalul unei femei simple

Pentru ca ma batea gandul sa renunt, m-am gandit sa-i aduc ceva modificari Jurnalului ca sa ma pot tine si eu de el. Si am hotarat in felul urmator: o sa scriu o fila de Jurnal pe saptamana, in ce zi o sa pot si o sa vreau eu.
Link-ul catre initiatorul acestui format de Jurnal... Eu nu prea stiu exact de unde a pornit stiu insa ca l-am urmarit vreun an de zile (sau gresesc?) la o prietena  a mea pana m-am hotarat sa-l incerc si eu, deci pentru mine personal a pornit de la Catrinel.

Pentru azi... 
duminica, 11 ianuarie 2015, ora 12.42

Afara... 
nici nu-mi vine sa cred cat e de frumos, soare, cald, curg stresinile. Dupa atata ger si temperaturi negative nu ma asteptam prea curand la o asa "veselie" de vreme.

În casă... 
E liniste aproape totala! Jumatatea mai mare descarca un film cu care sa ne delectam dupa ce termin eu aici de jurnalit, Pufi face teme, Firicica e plecata de vineri la un concurs la Bucuresti, o astept sa apara.

Mă  gândesc ca... 
tare m-a mai speriat tata Moromete al meu. L-am sunat sa-i spun ca s-a stins o cunostinta a noastra si el mi-a raspuns: "fii atenta ca eu urmez!" Aoleeeu, nu mai face d-astea!
Am dat marti o fuga pana la el, intr-adevar nu era bine, dar cu o supita, o branzica dulce, niste lactate si alte cele de regim si-a mai venit in fire. Tocmai l-am sunat, e Ok!

Îmi doresc... 
Sa devina o regula pentru mine sa nu treaca o zi fara sa lucrez ceva cu manutele mele, cat de putin. Pentru azi imi propusesem sa rotunjesc niste margele din lut. Am scos o jumatate de pachet de lut din frigider si era... beton! Nu credeam ca se poate usca in frigider, dar probabil nu a fost sigilat cum trebuie :(

Sunt recunoscătoare... 
pentru cafelele la pat de duminica dimineata. Adica sunt o rasfatata, v-ati prins! :)

Din bucătărie... 
Despre teancul de vase din chiuveta nu va spun. In frigider coexista o supa crema de legume si niste chiftelute marinate. 

Ce mai meșteresc... 
O bluza gen ie vernil ma asteapta sa o inchei si sa-i fac cretul. Este pentru o prietena, planuisem sa o termin pana de Craciun dar n-a fost sa fie. 
Mai am in plan multe migaluri, dar inca nu m-am apucat de ele.

Ascult... 
Laptopul asta cum "rontaie" si niste potai pe afara cum latra. 

Mi-am propus să ... 
Imi las parul sa creasca. Nu lung, mi-a trecut, dar nici scurt-scurt cum il tund eu de obicei nu-l mai vreau.

Citesc...
Bloguri, momentan.

Sper... 
Sa vina vreme frumoasa numai buna de muntomanit. Si timp si bani si prieteni cu care sa ne suim in tren.

Abia aștept... 
Sa-mi vina Firicelul din deplasare si sa ne povesteasca cum a fost. Se face mare copilul meu mare!

Am învățat că... 
"Ce tie nu-ti place altuia nu-i face", e bine de aplicat nu numai de stiut.

Ieri...
S-a intamplat un lucru super-para-anormal. Stateam la masa si ma intrebam daca o fi ajuns frate-meu la tata, cand jumatatea mea mai mare zice: 
- Pe la ce ora a zis G. ca se duce la tata?
- Doaaaamne, exact la asta ma gandeam si eu, daca o fi ajuns la tata.
- Daaaaa, sigur, tu asa faci mereu, zici ca te gandeai la ce ma gandeam eu...
- Pai daca asa e? Vezi, ai grija ca nu mai poti gandi nimic ca eu te "citesc" imediat :) Adica nu, eu iti transmit ce sa gandesti!
- Da, ce sa-ti spun...
- Fii atent ca acuma iti transmit ceva.
Si mi-am pus mana la ochi si am inceput sa-mi repet in minte: Mergem? Hai, te imbraci? Mergem? Hai, te imbraci?...
Jumatatea mea a ras si si-a vazut de laptopul lui pana la un moment dat cand a zis:
- Hai, du-te sa te imbraci! (Trebuia sa mergem la niste cumparaturi)
Mie nu mi-a venit sa cred, i-am povestit ce am repetat eu in gand, nu m-a crezut. Eu am plecat razand spre etaj, sa ma imbrac de strada, dar de la usa m-am intors si i-am zis: vezi ca-ti transmit ceva de sus.

Telepatia asta...

Azi...
Jumatatea mea da ture pe aici, asteapta sa termin eu "romanul" ca sa vedem un film.
Pufi tocmai ne-a dat un mesaj (ca e greu sa urci un etaj): "Ati zis ca facem clatite cu branza", Deci asta ne asteapta dupa masa.

Maine... 
Nimic special, poate reusesc sa inchei iisoara vernil. 

M-am gândit să împărtășesc... 
Stiu ca ati vazut multe luminite frumoase cu ocazia sarbatorilor ce trecura, dar cele ce va arat eu acum sunt speciale pentru ca...



...sunt din comuna mea natala :)

Duminica linistita sa aveti, pe mine ma asteapta un film ! :)

10 comentarii:

  1. paranormalul ala l-am remarcat si eu la mine si sotul meu :) se pare ca ne-am uns rotitele la aparatul de telepatie in anii de casnicie.
    luminitele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sta treaba cu jumătățile astea, tu începi un gând, el îl termina. Sau invers. ☺

      Ștergere
  2. pai, o saptamana frumoasa atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ha ha ha...ce ti-e si cu telepatia asta, adevarata manipulare :))
    o sa ma antrenez si eu, sa vedem daca imi reuseste sau nu :))
    sa ne spui cum ti-au iesit clatitele, sunt niste pofticiosi curiosi pe aici :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebe ani de antrenament pentru telepatia asta, dar și cand se instalează... Cateodată e chiar creepy ☺
      Clatite n-am făcut, ca am avut niște musafiri și urăsc sa fac clătite când am musafiri, dar am "reciclat" cozonacul ce a rămas de la sărbători. Da, nu rade, a ieșit o super prăjitură. Maine poate pozez ce a rămas din ea, vreo 5 cm lățime de tava. Și pun și rețetă.

      Ștergere
  4. Si eu intru in clubul cu telepatia. Uneori ma si sperie. Imi place sa cred ca se intampla intre suflete pereche sau intre doi oameni ce se potrivesc foarte bine. Si cu mama mi se intampla, dar mai tare cu sosul. :D
    Multa sanatate tatalui tau! ♥
    Superba fotografia!
    Nici nu stii cat ma rusinez cand aud de ie. Parca nu imi mai ajunge timpul de nimic si tot mi se lipeste altceva de maini. am cusut ieri putintel.
    Te pup si te imbratisez!
    Uitam... jurnalul a pornit de la Corcodusa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai.... bun venit în club! Asa și mie mi se mai întâmplă telepatia asta și cu tata. Ii fac ceva bun de mâncare și când ajung la el îmi zice: dacă ai știi că-mi venea sa te sun sa te rog să-mi faci mâncarea asta, ca mi-era asa o pofta... Acum e mai bine, mulțam de urare.
      N-ai de ce sa te rușinezi, cusutul asta nu merge asa ușor cum crede lumea ☺, o sa fie gata și ia ta atunci când o santrebuiasca.
      Sa știi ca pentru mine de la tine a pornit jurnalul, sper sa nu supăr pe nimeni, Eu nu dau asa mare importanta link-urilor, deși știu ca unii se supără dacă nu pui. Cin' se supără, tăiem nas.
      Te îmbrățișez și eu Catrinel!

      Ștergere
  5. In primul rand iti doresc: "sanatate tatalui tau " !
    Telepatia asta e o problema grea ! :)))
    Luminile chiar sunt speciale pentru ca vin de la tine !
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, tata e sub supraveghere, a noastră a copiilor, cu telefoanele, ca nu vrea sa meargă la spital, dar se și simte mai bine.
      Te-ai convins și tu de telepatia asta ca e boala grea, da?
      Luminițele sunt speciale pentru ca sunt pozate undeva la țară, erau mult mai multe, cu bun gust asortate și amplasate, și eu am făcut repede o comparație cu luminițele din orașul meu. Mie una, anul asta mi-au lăsat impresia ca au fost aruncate cu furca, de un om plictisit, multe-multe și-n marea majoritate albastre. Îmi pare rău dacă sunt prea cârcotașa, încerc totuși sa ma tempereze, sa spun ca e frumos asa urat cum e, ca acum mai bine de 25 de ani nu era lumina nici în casă darmite pe stradă și vin eu acuma sa fac nazuri ☺

      Ștergere