06 iunie 2014

Simplitatea simplitatii

Va povesteam eu acum ceva timp ca Maria a vrut o ie simpla si delicata. Dupa ce am terminat-o s-a "ivit" si Ioana cu cererea ei, "eu o vrea SI MAI SIMPA SI MAI DELICATA". De unde domnule atata simplitate? Tot Ioana a venit cu ideea sa refac rochita pe care au purtat-o ele cand erau bebeluse, rochita cusuta de mama mea. Zis si facut, m-am apucat de treaba, si am cusut, si am cusut... De cand m-am apucat sa cos la patru maini (glumesc), doua ii, am cam facut din noapte zi, am cusut pe unde si cand am apucat, mare noroc mai am ca prietenele mele s-au apucat si ele de cusut, pentru ca si in vizite am cusut. Se coase mai cu spor in doi, sa stiti! Stiam eu ca n-o sa dureze la nesfarsit... Bateriile mele, despre ele e vorba, momentan, s-au cam terminat.  N-or fi fost ele duracell turbo max, dar am si "forjat" puternic. Dar lasa-le in colo de baterii, le incarc eu cu prima ocazie,  bine ca am terminat si mai ales bine ca Ioana s-a declarat multumita de iisoara ei simpla simpla de tot. 




Cand o sa incarc bateriile, ale mele nu ale aparatului foto, o sa pozez in intregime si originalul, rochita cusuta de mama. Momentan va las cu aceasta poza in care doar se banuieste rochita de la care am pornit.




Deci copilul meu mic, care nu mai e chiar atat de mic, are "simplitatea simplitatii" si in copie si original.


20 de comentarii:

  1. Are ea o ie simpla,dar siragul de perlute imi spune mie ca+i plac si lucruri mai putin simple.:)
    Foarte frumoasa rochita!
    Daca am baieti nu m-a luat si pe mine valul.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cand era mica facuse o pasiune pentru perlele ce le purtasem eu la nunta. Daca-mi amintesc bine, si sora ei la fel.
      Mda, cu baieti nu stiu cum e, la ce te ia valul? La o minge de fotbal? Pacat ca aceea nu poate fi cusuta, sau macar tricotata... :)

      Ștergere
    2. Da, la asta nu m-am gandit, si uite, chiam merge cusuta :)

      Ștergere
  2. Ai muncit,ai muncit,dar uite ce frumusete ti-a iesit(ma refer la ie,nu la fata,desi nici ea nu mai prejos,si n-o cunosc dar banuiesc din descrierile tale...ma refer la frumusetea sufletului).Sa o poarte sanatoasa si sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost cam ca la maraton cu iile astea. Mi s-a descarcat mie duracell-ul dar nu-mi pare rau, sunt multumita de ce-a iesit. Bineinteles, nu total multumita, ca de fiecare data am si critici la adresa muncii mele, dar cum altfel? :)

      Ștergere
  3. E foarte frumoasă ia, simplă şi elegantă, s-o poarte sănătoasă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Geta, acum dupa c eam terminat-o imi place si mie, chiar asa si simpla. De fapt nu m-am putu abtine sa nu ma abat un pica de la model, am ars si niste dungulite cu matase pe piept, sa fie si amprenata mea pe-acolo pe undeva. Noroc ca sunt f.f. discrete, n-a comentat copilu".

      Ștergere
  4. Sunt superbe obiectele facute de tine, sunt deja fan! :-)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia sa numaram noi fanii... unu... doi... trei... patruuu ! Ah, deci putem s-o punem d-un fan club :))
      Zi faina si tie, Vulpito!

      Ștergere
  5. Copilul stie ce zice, simplitatea este sora cu bunul-gust. Desi mie daca-mi dai o suprafata de orice voi incerca sa o umplu cu modele si culori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac culorile, d-aia ma revoltasem eu asa cand am auzit cat de putin model voia, adica daca tot munceam, macar sa se vada ceva acolo... Pana la urma, totusi, imi place si mie ce-a iesit, e bine sa mai asculti si sfaturile/doleantele celor din jur :)

      Ștergere
  6. Cat de frumos si ce idee frumoasa ati avut...
    De fapt..ai lucrat alaturi de mama ta pentru fiica ta...Doua mame..au lucrat impreuna...simplitatea simplitatii...bucuria bucuriei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cam asa. Sunt convinsa ca mama ar fi fost bucuroasa sa vada ca Ioana (pe care n-a apucat s-o cunoasca) a fost atat de incantata de rochita cusuta de ea incat a vrut o ie (aproximativ) identica.

      Ștergere
  7. Si fata si ia sunt superbe!!! Sa-ti traiasca fetitele si sa-ti aduca numai bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Niko. Numai bine si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu unde a disparut comentariul meu anterior :(
    daca iti apare la moderare, pe asta sa-l stergi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, cred ca se intampla niste fenomene para-extra-anormale, nu apare un alt comentariu de-al tau.

      Ștergere
  10. apai nu mai stiu ce sa zic, of.
    ziceam in el ca in ia asta au pus suflet trei generatii, mama ta cu modelul initial, tu cu executia si copilul cu alegerea si purtarea. dar ziceam mult mai frumos, azi nu mai am inspiratie :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristina, ai zis perfect asa! Si foarte foarte adevarat.

    RăspundețiȘtergere