20 iunie 2014

Viteza luminii

Cred ca mi-am subestimat modelul ales pentru ie. De fapt nu l-am subestimat, l-am tot modificat pentru ca nu am avut un model batut in cuie, eu l-am incropit si l-am complicat putin cate putin, astfel incat nu am vreo speranta sa-l termin pana pe 24 iunie. Mie nu-mi pare rau pentru ca, cu cat petrec mai mult timp cu acest model cu atat mai multe idei imi vin si el se transforma in ceva din ce in ce mai frumos. Si de unde speram sa pot coase cu viteza luminii o ie simpla-simpla de tot, ea s-a tot complicat, am adaugat si un ajur la care inaintez intr-adevar cu viteza luminii... dar a luminii stinse, deci nu, in nici un caz n-o imbrac pe 24 iunie. Dar nu-i bai, ziua de 24 nu ma gaseste fara ie, iar ia asta o sa iasa asa cum imi place mie. 

Hai spor la treaba s-avem, dar mai ales la cusut!


18 comentarii:

  1. wow! cata finete! supeb modeul ales! ai mâini de aur, Ina draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aur zici ? Hmmm, pai atunci cu degetul mic as putea sa-mi platesc ratele la banca... Glumesc, glumesc! Multumesc de aprecieri, Carmen!

      Ștergere
  2. Îmi place mult cum lucrezi si e foarte important ca ia îţi iese aşa cum iţi place ţie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Geta! Asa cred si eu, cine imbraca ia trebuie sa o imbrace cu drag, trebuie sa i se potriveasca, sa o reprezinte. Mie imi plac lucrurile mititele, (spre exemplu floarea mea preferata e margaritarul) de aceea si pe ia pentru mine am ales model subtirel si delicat :)

      Ștergere
  3. Ajurul tău este foarte delicat, cred că va fi o ie splendidă. Spor la treabă şi multă inspiraţie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am apreciat foarte mult tutorialul pentru realizarea iei. Eu sunt la a doua, am reusit sa o termin azi si desigur , o sa o port maine.Am facut iile cu informatii de pe net si asa te-am gasit si pe tine. De mare folos mi-a fost info despre rascroiala manecii si modul de ansamblare iar la urmatoarea o sa incerc si cusatura aceea care se face de pe spate.Poate ai timp sa pui ceva despre dimensiunile de croire si incadrarea pe material. Spor la cusut

    RăspundețiȘtergere
  5. Stef, ma bucur ca ti-au fost de folos tutorialele, asta era si ideea sa vina in ajutorul acelora ce vor sa-si faca singure o ie. Nu inteleg la care dimensiuni de croire faci referire si la care cusatura de pe spate. Croirea manecii? Puisorii ce vin cusuti pe spate? Sau ce se coase pe dos, cu matase?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna , e vorba de cusatura cu matase de langa gaurelele duble (publicata pe 14 martie 2014)- ``tutorial punct de cusatura``. Mai ai si pe iia Irina o cusatura pe piept , tot din matase care ma intereseaza. Poate o explici intr-un tutorial.
    La croit mi-au iesit manecile cam scurte, o sa fiu mai darnica data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Modelul cu matase de pe ia Irina se face tot pe dos, cred ca e un picut mai complicat de explicat in tutorial. De fapt cred ca e mai complicat de inteles din tutoriale cu poze. Pentru tipar, mai exact pentru asezarea pe material am pus doua scheme in postarea "cum croiesc o ie" Am spus si acolo, dimensiunile sunt doar orientative, trebuie adaptate pentru fiecare in parte
    http://handmadeina.blogspot.ro/2014/03/imi-cos-singura-o-ie-tutorial-cum_10.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate iile prezentate de tine au multa dragoste cusuta si se vede dincolo de sticla,razbate pena-n Bihor.:)
    Minunate aceste siruri delicate de rabdare!
    Spooor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Rabdare mai este... cata mai este. Cand n-o mai fi, vedem noi... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Ina,
    Poti da un detaliu la ajurul acestei ii, este foarte frumos, insa nu se vede foarte clar in poza.. Nu indraznesc sa iti cer un turorial pentru el, stiu cat timp si rabdare iti ia sa faci si asta pe langa multe alte lucruri de zi cu zi. Poate cu o poza mai clara sau/si o denumire a ajurului daca exista o aparea ceva la cautari pe net.. Deocamdata singurul ajur pe care am reusit sa-l fac pe o mostra este zig-zag-ul. Paianjenul nu-mi iese uniform cu mouline, iar cu matase am reusit doar sa "infoi" ata si sa o incurc in asa fel incat a trebuit sa o tai ca nu se mai intelegea nimic. Am matase la scul (Canguro Wool - Bicaz, Neamt), o fi prea groasa...cu firul intr-una abia intra in ac si ceea ce iese este imposibil de privit, ajung doar sa o tai si sa o iau de la capat. Stii vreun secret sa nu se mai "infoaie" si sa se incurce asa rau matasea? Se face aproape ca o vata. Ma gandesc ca e prea groasa. Unde oare as putea gasi altfel de matase pt cusut..
    Incerc sa nu ma lungesc foarte mult. Tutorialele tale sunt minunate, cred ca le-am citit de cel putin 100 de ori..Am facut si eu o ie, urmand instructiunile tale..am mai sarit cativa pasi ca nu am reusit sa fac paianjenul etc.. Dar nu ma las..Mai incerc..
    As vrea sa iti multumesc pentru efortul si daruirea cu care ne-ai impartasit secretele coaserii unei ii. Iti multumesc si in numele altor fete care sunt sigura ca au citit, cusut si nu au scris nimic, din diverse motive..
    Iti doresc o zi spornica
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Miha, scuze ca raspund asa tarziu, Imi pare rau, nu stiu cum se numeste ajurul acesta. Eu il am pe o esarfa ce mi-a facut-o mama cand eram mica si asa mi-am adus aminte ca l-am facut si eu in copilarie, avandu-l in fata. Nu vreau sa promit tutoriale, pentru ca daca n-o sa ma tin de promisiune o sa fie urat din partea mea. Acum am cam intrat in atmosfera aia de vacanta, nu prea-mi sta mintea la treburi serioase, sorry :)
    Despre matase... e complicat de lucrat cu ea. dar nu foarte, daca stii cum s-o imblanzesti. Daca firul e format din mai multe fire, nerasucite de preferat, atunci se desface pe jumatate. Eu am lucrat cu Perla, care e formata din 8 fire. Am cusut cu 4 fire odata. Cum fac eu? Imi desfac mai multe perechi din astea de cate patru, le ud si le las intinse pe masa, sau pe spatarul scaunului, langa mine. Ele cand se usuca devin batoase si nu se mai agata asa rau. Ei, in timpul lucrului cand se usuca prea tare si incepe sa se incurce, le ud din nou. Sper sa nu oripilez pe nimeni, cel mai bine se umezesc trecand firul prin gura. Da, am spus-o si pe asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Ina. Mi-ai fost de ajutor cu ideile tale. Am sa incerc pontul cu matasea udata.
    Vacanta frumoasa si odihnitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa faci, sigur va merge mai bine. Sa-mi zici cum te-ai descurcat... Vara faina si tie!

      Ștergere
  13. pavele mai in detaliu va rog.maneca mea e dreapta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Detalii despre pave sunt într-unul din tutorialele astea
      http://handmadeina.blogspot.ro/2014/04/ia-de-la-la-z-tutoriale.htm
      Dar pentru mâneca cu răscoală.

      Ștergere