15 iunie 2014

Drumet + ie = Drumetie

Cred ca v-ati  obisnuit cu alternanta asta a postarilor mele, una cu drumetie, una cu ie, una cu drumetie... acum urmeaza cu ie. De fapt cred ca azi o sa avem ceva genul "doi in unu", pentru ca la ultima poveste muntomana am uitat sa va spun bancul ce l-am inventat noi pe munte :)
Sa incepem insa cu ultima ie pe care am terminat-o de curand. V-am zis eu ca unele rugaminti nu pot fi refuzate, am facut o ie pentru niste prietene. Da, ati citit bine, am facut o ie pentru o buna prietena care este mama unei prietene de-a copilului mic, deci am facut o ie pentru niste prietene. Au vrut doar sa fie cu ceva portocaliu, in rest am avut mana libera in alegerea modelului. Iubesc cand se intampla asta! Increderea care-mi este acordata ma face sa dau tot ce-i mai bun si in cele din urma sa iasa un lucru care sa placa tuturor. Va spun sincer ca atunci cand cineva imi zice, si mi s-a intamplat, vezi ca eu sunt pretentiosa, nu vreau sa fie nici asa, dar nici asa, sa nu aiba nici aia nici ailalta, chestiile astea ma inhiba si chiar imi iese ce Nu trebuia sa iasa. Dar acum totul a iesit perfect! (Parerea mea si a altor specialisti, hhihihi :))


... si in realitate e mai frumoasa decat in poza, asta se subintelege.

Si acum, bancul...
Unul dintre copiii muntomani s-a intrebat la un moment dat daca or fi ursi prin zona pe care tocmai o  urcam noi la pas si daca da, ce-or manca ei... Uite-asa a luat nastere urmatorul banc... cam sinistru... inventat de unii care mananca paine Turist:

Il cheama ursoaica pe urs la ea si-i zice:
- Du-te si tu si ia o paine.
- Ce paine vrei sa iau?
- Ia si tu un Turist.
Dupa doua ore de umblat prin padure se intoarce ursul cu un turist la subrat si zice:
- Mamicule, imi pare rau, n-am gasit feliat!

15 comentarii:

  1. Ia imi place enorm de mult! Daca ar avea o etichetuţă undeva, ascunsă, ar scrie cu siguranţă "ella" pe ea. :))
    Şi culorile alese îmi plac la nebunie.
    Nu stiu cum reusesti sa cosi drept. Probabil explici in tutorial. O sa trag cu ochiul acolo.
    Nici mie nu-mi plac clienţii care dau mii şi milioane de instrucţiuni, nehotărâţi, şi care mai sunt şi temători pe de-asupra: "oare o să iasă bine? o să-mi stea bine?" etc... Şi pe mine mă inhibă, şi întotdeauna o dau cu băţul în baltă când vine vorba de astfel de oameni.
    Foarte tare bancul! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ella, explicatia e simpla, se cose pe fir. Totul se bazeaza pe numaratul de fire. Si pe vedere foarte buna in consecinta. Eu mi-am facut de curand ochelari noi, oftalmologul i-a numit ochelari pt goblen, adica unii cu vare sa vad si ultimul randulet, ala marunt marunt.

      Ștergere
  2. Ia este superba! Nu ma incumet sa-mi fac (am facut doua in liceu, dar este prea mult de atunci), o sa-mi cumpar una cand vin acasa anul asta - de-abia astept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dana! Iti urez sa-ti gasesti ia potrivita! :)

      Ștergere
  3. Minunata ia, imi place modelul la fel si culorile. Da ce dioptrii ti-a pus oftalmologul de a zis că-s pentru goblen ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri! Dioptriile nu conteaza, importan ca sunt ceva mai mari decat cele de la ochelarii pentru citit pe care mi i-am facut in octombrie anul trecut si care nu ma ajutau suficient de mult la cusut. Medicul mi-a zis ca a e important ca pacientul sa specifice ca ochelarii ii va folosi la cusut pentru ca pentru asta trebuie sa vada si randuletul ala de jos, scris mic, mic de tot. Oricum, de cand i-am facut se vede diferenta, pot sa cos si eu seara.

      Ștergere
  4. Multumesc pentru precizare, îmi e de folos !

    RăspundețiȘtergere
  5. apai ia asta e faina de tot, dar se intelege de ce, e facuta cu ochelari noi :)
    mare maestra in ii, fu fain si bancul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. :))Glumet ursulache al vostru!
    Ia e tare frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! Sunt Ligia si ma bucur mult ca te-am descoperit, Ina! foarte frumoase toate iile...dar modele de.unde? Adik...cum invatam sa le coasem? Sunt deosebite! Vreau si eu sa pot spune ca am facut o ie macar :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună Ligia, scuze ca răspund cu întârziere. Modele sunt foarte multe pe net, doar sa cauți. Despre cum se coase un model simplu găsești aici pe blog un tutorial. Dai click pe poza cu iinsoara ce apare pe pagina principala, în partea dreaptă. Spor! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună Ligia, scuze ca răspund cu întârziere. Modele sunt foarte multe pe net, doar sa cauți. Despre cum se coase un model simplu găsești aici pe blog un tutorial. Dai click pe poza cu iinsoara ce apare pe pagina principala, în partea dreaptă. Spor! :)

    RăspundețiȘtergere