30 aprilie 2018

Salvat de două ori

Ieri dimineață când am ieșit în curte am găsit lângă pompa de apă un fluture ud fleașcă. Cum ai nimerit, măi băiatule, taman în băltuța asta, când în jur e atâta uscăciune?

Nu mi-a trecut prin cap să îi fac poze chiar de la început... Avea aripile lipite și-mi părea rău pentru el pentru că îl credeam pierdut. L-am așezat la soare gândindu-mă că dacă i s-ar usca aripile oleacă poate ar avea o șansă să-și vadă de zborul lui, dar nu-mi făceam prea mari speranțe. Aripile erau lipite una de alta, le-am dezlipit eu și am constatat că erau destul de rupturite. 


https://handmadeina.blogspot.ro/2018/04/salvat-de-doua-ori.html?m=1


Era și un pic descentrat, părea că îi lipsește un picioruș, și când s-a mai zvântat a început să se și miște cam... șontâc, șontâc.


Am lăsat baltă toate treburile și am stat lângă el câteva minute, să-l studiez și să-l feresc de doamna pisică, care mai nou are niște gusturi alimentare foaaarte ciudate. Vânează muște. Și pe lângă muște, fluturele ăsta cred că-i părea o adevărată trufanda și atâtea ture a făcut în jurul nostru că îmi venea să o încui în casă ca să fiu sigură că nu atenteză la bietul "rănit".
Dar nu a fost nevoie pentru că și-a pierdut intersul pentru noi când a auzit o pisică prin vecini, pisică pentru care ne-a și (temporar) părăsit.



După ce s-a uscat de-a binele, când am vrut să văd ce-i cu piciorușul care părea că lipsește s-a agățat de degetul meu și atunci am observat că nu-i lipsea niciun picioruș, probabil fusese îndoit și ud și lipit într-o poziție care nu-i permitea să-l folosească.



De pe deget și-a luat zborul, a făcut o escală pe capul meu, dar nu pentru mult timp pentru că și-a luat iar avânt și a aterizat pe o căpșună și de acolo...


Și de acolo Dumnezeu știe unde s-a mai dus.


3 comentarii:

  1. Iubesc fluturii ... Chiar si aia de molie! :)
    Mare suflet ai avut ca ai avut rabdare cu el ... pentru moment ai fost îngerul lui pazitor ... si salvator! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost și curioasă sa văd dacă se mai poate face ceva pt un fluture înecat. Mi-era milă de el, atâta uscăciune în jur și el sa moara de prea multa apă...

      Ștergere