05 martie 2013

Mașinuța mea

Am înebunit de tot. Nu ziceți nu, nu, că știu eu mai bine. Azi, fix azi, mi-a intrat în cap că tre' să-mi iau mașină de cusut electrică. 
Am umblat ceva vreme prin magazine să cumpăr o geantă din pânză mai sport așa, pentru mine sau pentru Firicica, nu contează, că avem una pe care o împărțim, ne place amândurora, e comodă și se poate atârna de gât și nouă ne convine așa, dar nu ne mai convine s-o-mpărțim! Și am găsit numai urâțenii, sau ce era mai frumușel era din material îngrozitor sau nu era forma care ne place nouă. 
Azi m-am plimbat pe niște bloguri si am văzut niște poșetuțe și gentuțe handmade din material textil, o splendoare, de m-am tras cu 10 centimetri mai aproape de monitor ca să văd mai bine. Măăăăăi, cât de greu o fi să-ți faci singur o geantă din pânză? Nu știu, dar aș vrea să încerc. Nu mai zic că eu mă topesc după sacoșelele alea de piață din material textil (care să înlocuiască pungile de plastic) cu diverse mesaje pictate pe ele, sau floricele, copăcei, legume, busuioc, leuștean etc... Mintea mea deja a început să conceapă planuri, rotițele au început să scârțâie, (așa e cu rotițele noi, mai scârțâie până se rodează un pic), văd peste tot fețe de masă, draperii cusute de mine. Lucruri ușurele pentru început, ați văzut, da? M-aș apuca de lucru chiar acum, partea proastă e că nu am mașină de cusut. Adică am una veche, care a stat nefolosită câțiva ani pe aici până am decis că ocupă prea mult spațiu și am dus-o la țară. Mda, nu prea mă mai văd lucrând la  "bătrânica" aia pentru că nu m-am înțeles niciodată prea bine cu ea, și aș vrea una electrică, să nu ocupe mult spațiu, să poată fi folosită și de mai învățăcei și nici să nu coste o avere...  Hm, am vreo șansă, ce ziceți?

22 de comentarii:

  1. Ai dreptate. Nu e greu, din moment ce am facut si eu si am daruit si stiu ca au fost apreciate! Adica nu ma laud cu harnicia, rabdarea, chestii fine, nu-si permit toti "taranii"(!), dar imi placeau si mie traistutele si am facut cateva, asa ca sigur-sigur tu vei scoate minunatii, nu alta! Tot "batranica" avem si noi, e mult mai greu, trebuie sa surfilezi de mana...in fine, zic ca da, e bine sa-ti iei o masinuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Maria, pentru încurajare! Îmi place mult poza ta cu carpetele, imi trezeste amintiri placute, am și eu unele facute de mama mea.

      Ștergere
  2. Si io mi-am luat una electrica,foarte mica, made in China, cu carcasa rosie de plastic si care stie sa traga in vreo 10 feluri; este incomparabil mai usor de lucrat la ea decat la Singerul pe care il am acasa si cu care n-am fost in stare sa trag niciodata nici macar un tiv civilizat; asta moderna este pentru incepatori, mai mare bucuria sa-o folosesti. Asa ca, spor la cumparat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi, m-am documentat toată ziua și-s din ce în ce mai hotărâtă să-mi cumpăr. Am primit și aprobarea jumătății mele mai mari, ce mai , e ca și făcut. Mai am răbdare totuși trei zile,că așa se zice că orice minune ține trei zile :)

      Ștergere
  3. Bravo pentru idee! Si eu mi-as dori una electrica, dar nu stiu daca voi fi in stare sa cos prea multe cu ea, ca sa merite investitia. Nu ca ar fi prea scumpa - la Carrefour marca proprie este chiar decenta la pret; modelele consacrate sunt cu cel putin 200 de lei mai scumpe. Ma inhiba tot experienta anterioara cu masina de cusut cu pedala a bunicii, cu care nu am reusit sa gasesc un limbaj comun, desi tare mi-ar fi fost drag sa cos :) Succes! Abia astept sa aud ca ai gasit ceva pe plac si ca te apuci de treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, și pe mine tot asta mă dă puțin înapoi. Dacă n-am fost în stare să fac mare lucru cu cea veche, nu cumva sunt anti-talent? Dar asta e, om vedea. Și mezina mea e foarte încântată de idee, una din fetele din această casă s-o dovedi ea mai îndemânatică, nu?

      Ștergere
  4. sigur ca ai sanse. eu tot asa mi-am cumparat masina, printr-o dorinta de moment care nu m-a mai parasit pana cand nu mi-am indeplinit-o. pe vremea aia, dupa revolutie, am dat anunt la ziar ca s-o gasesc, caci nu prea ma dadeau banii afara din casa. am gasit-o, am luat-o, am cusut la ea inclusiv sacouri, am facut cu adevarat croitorie pe bani, dupa serviciu, pana m-am cocosat si mi s-a luat.
    eu te sfatuiesc sa nu te pripesti, sa intri pe forumuri si sa vezi ce pareri au oamenii despre diverse modele si sa-ti alegi modelul potrivit. cred ca vrei sa faci chiar "chestii" si nu numai tivuri, nu? ca sew wizz aia de la TV s-ar potrivi la tivuri si cusaturi simplute, dar nu stiu daca chiar e buna.
    iti doresc succes! intreab-o si pe CCristinaC cum ii place de masinuta ei, ca abia ce si-a cumparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Cristina, mulțumesc de răspuns. Să știi că deja am stat câteva ore pe net și-n plus am dat și niște telefoane pe la prietenele care au mașini electrice. O să continui și zilele următoare, n-o să-mi iau prima mașină ce-mi iese în cale. Nu vreau nici să dau foarte mulți bani dar nici pe cea mai ieftină și mai simplă nu vreau s-o iau. Calea de mijloc, că aia e cea mai bună în orice situație, nu? :)

      Ștergere
  5. O sa gasesti pana la urma o masinuta pe gustul tau. De lucrat posete sau sacose textile, nu este o idee rea.Tu ai fantezie si vor iesi adevarate bijuterii.
    A SOSIT ! Cat de frumos poate fi! Felicitarea este simpla si eleganta! De martisor ce sa mai zic! Multumesc. Chiar mi-ai facut o mare bucurie! Te imbratisez Ina si iti doresc o primavara plina de fantezie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult de încurajări! Acum, după ce am primit atâtea mesaje pro, după ce mi-am informat și jumătatea că vreau mașină de cusut și răspunsul a fost: "bine, caută câteva zile, vezi ce găsești să-ți placă și cumpărăm", parcă tot mai convinsă sunt că ar fi o investiție bună.

      Dacă am reușit să-ți fac o bucurie, e o bucurie pentru mine insămi. Numai bine îți doresc!

      Ștergere
  6. Sigur ca ai multe sanse! Am putut eu si tu n-o sa poti?! Tot asa mi-am luat si eu masina de cusut...ideea m-a traznit deodata si visam la chestii prin casa facute de mine. E aur la casa omului. Nu mai avem pantaloni prea lungi, haine prea largi.... Un singur regret am: m-am grabit si nu am luat o masinuta un pic mai scumpa cu mai multe optiuni ca am crezut ca imi vor fi de ajuns cele cate le are masina aceasta si acum tanjesc dupa cealalta mai performanta. Eu am masina Janome. Am vazut ca sunt foarte laudate cele de la Brother, iar eu plang dupa Brother Innovis. Daca imi permiti un sfat asta ar fi: strange banuti mai multisori si ia-ti o masina cat mai buna cu multe optiuni. Tu esti foarte creativa si mai mult ca sigur vei face mai mult decat sacosele. Nu mi-a iesit din prima tivul drept sau lucruri perfecte, dar nu m-am lasat. Iar m-am intins la vorba...Ideea e ca este o investitie foarte bun, eu am facut multe economii de cand o am si sigur te vei descurca. Daca ai vreo intrebare stii unde ma gasesti :D Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Așteptam sfatul tău, Catrinel, să știi :) Știam că tu ți-ai dorit mult mașinucă de cusut electrică și că ți-ai luat și că meșterești tot felul de lucrușoare. Eu nu mi-am dorit niciodată. Până ieri. De fapt cred că nu mi-am dat eu voie să-mi doresc, fiindcă îmi închipuiam că nu sunt în stare să cos (ceea ce s-ar putea să fie greșit... sau nu :)) și că e prea scumpă.
    Dar ieri am stat pe net, mi-am sunat prietenele care posedă, am citit mesajele de încurajare de aici de pe blog și e clar, e musai să-mi cumpăr!
    Mi-au fost recomandate, așa cum zici și tu, mașinile Brother și Singer. Mi-am aruncat un ochi, Brother Innovis "sună" chiar bine, dar la ce preț are nu mi-o pot cumpăra chiar imediat :(
    Oricum, e clar, n-o să-mi iau una foarte ieftină, cum zice jumătatea mea: suntem prea săraci ca să cumpărăm lucuri ieftine.

    Mulțam de sfaturi, o zi faină să ai!

    P.S. Pufoasa a citit că vreau o mașină ce poate fi folosită și de învățăcei și-mi zice: la mine te-ai gândit? Parcă văd că o să-mi facă program și o să mi-l lipească pe ușă, cum i-a făcut soră-sii, legat de făcutul teme la biroul mare. Una lunea, miercurea și vinerea, cealaltă joi și vineri. Pentru weekend are specificația: "Sâmbăta și duminica face cine prinde loc"
    S-ar putea să mi se facă și mie un astfel de program de cusut la mașină :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Parcă te văd cum ceri voie Pufoasei să te lase să îţi tragi şi tu un tiv. :))

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  8. ina, daca eu am reusit cu masina electrica (singerul cu pedala ma ataca rau!), tu n-ai cum sa fii antitalent:) asa ca baga find-ul, vezi ce ti se asorteaza si spor.
    (sacose de panza colorate, saculeti, "traiste" cu dungi si din canepa eu cumpar de la sh-uri)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțam de încurajări, Simona, așa o să fac! Nu știu cât o dura până mi-oi cumpăra, câ acuma sunt tot mai decisă să-mi iau una mai scumpuță, dar o să vă dau eu de veste.

    RăspundețiȘtergere
  10. na, foarte foarte bine daca te-ai decis la una mai scumpa. n-ai cum sa dai gres. succes!

    RăspundețiȘtergere
  11. Așa-mi doresc și eu,Cristina, dar știu eu cum o fi când m-oi vedea cu dumneaei în casă?
    Mulțam de urare, seară fanină îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu ani de zile am meditat si ezitat. Mereu ziceam ca nu am timp, ca pot sa cos in continuare la mana, ca intodeauna, ca sacose de panza cu mesaje sunt frumoase dar pot cumpara una (asa si am facut) etc. Am strans si bani cateva luni, m-am documentat, am cerut sfatul a 2 specialiste, si apoi iar am dat inapoi, din motive aferente. Intr-o sambata dim. am cusut 4 ore la o fusta fetitei, de mana - pana m-au durut buricele degetelor!. De la7 la 11. La ora 11, dupa ce hranii colocatarii, am decis ca sa faca bine sa isi puna fundul la plimbare, ca mergem la magazinul de masini de cusut ca e promotie de 8 martie la o masina.

    Acum cos la ea, nu constant dar m-a salvat de multe chestii, chiar si de ajung la 21 30 acasa seara, daca am ceva in cap, nu ma las pana nu imi pica ochii de somn in acul masinii :)

    Acum imi pare rau ca nu am facut pasul asta acum 10 ani. Ca mintea imi colcaie de idei, imaginatia zburda, etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci așa... se mai adaugă un "vot" pe listă. Păi până acum sunt numai da-uri, niciun nu. Și cu un da de la mine, iaca unanimitatea :). Mulțumesc de sfaturi, Arakelian!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am si eu una electrica, facuta la Cugir. Mi-a luat-o mama cand a vazut ca ma pricepeam la croitorie :)
    Trebuie sa-ti iei daca iti doresti :)

    RăspundețiȘtergere