15 martie 2013

Buna, oamenilor!

Buna, oamenilor! Asa ne saluta mai nou Ioana cand e in toane bune, asa va salut si eu. Deci v-ati prins, sunt in toane bune. Daca se  intreba cineva: da' ce, tu esti vreodata in toane proaste? Aoleeeeu... Sa trecem la altceva...


Ieri si alaltaieri mi-am facut drum prin magazinele de panzeturi prin care nu am mai trecut cred... de ani buni, fiindca nu m-a interesat sa-mi cumpar metraje, hainele mi le iau de-a gata. Asa ca am avut un mic soc. Unu: nu am gasit mai nimic care sa nu fie din plastic (sintetic, stiti voi), doi: ce era din bumbac sau in sau asa ceva era la niste pretuuuuri... Nu vreau sa dau exemple pentru ca e posibil sa fie niste preturi normale pentru vremile astea, dar eu nemaifiind la curent de aia oi fi fost asa de bulversata. Asa ca nu vreau sa ma fac de ras. Ieri n-am plecat totusi cu mana goala dintr-un magazin de metraje la kg. De ce o fi avut bannerul ala cu "metraje la kg" daca tot ce era  mai deosebit se vindea la metru liniar, n-am inteles. Am luat doua cuponele din bumbac (doc) mai gros, unul crem cu dungi, unul verde inchis care, sper eu, se vor transforma in ceva util. (Vedeti ce circumspecta sunt? Si carpa de praf e un lucru util...:))

Oamenilor, sa aveti o zi faina!

19 comentarii:

  1. Bună oamăno! :)))
    Materialele sunt foarte, foarte scumpe după părerea mea. Am vrut eu să îmi fac un set pentru pat:cearşaf, perne şi faţă pentru pilotă. Mătuşa mea făcea de astea tot timpul şi am întrebat-o cât îmi trebuie. A calculat ea şi am ajuns la concluzia că ies muuuult mai scump dacă le fac eu decât dacă aş cumpăra gata făcute dintr-un material ok, nemaipunând la socoteală munca. De aceea eu prefer să transform :D Ştii ce mai fac eu? Sper să nu mă fac de ruşine, dar îţi zic... Mă duc la second handşi caut rochii sau chestii de genul ăsta din materialele care îmi plac, măsura xxxxL...cea mai mare şi dacă sunt cloş sunt perfecte. Întotdeauna se uită vânzătoarele câş la mine. Le desfac şi folosesc materialul, căci noi nu avem încă magazine cu materiale second aşa cum am auzit că sunt prin alte oraşe. Ştiu că cele care urăsc ideea second handurilor vor ridica din sprânceană, dar asta e.
    Presimt eu că vei avea cele mai artistice şi mişto cârpe de praf dintre toate gospodinele. :D
    Te pupicesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai facut sa rad, Catrinelule! Tre' sa-i zic si Ioanei de oamano asta. (Bai, nu mai am diacritice, nu stiu ce se intampla, si i-am zis lu' sefu' al mare...) Ioana mi-a zis intr-o zi: ce faci, Omo? Si eu: ce, bai, ce-mi zici mie Omo, ce eu sunt detergent? Nu, e femininul de la omule.
      Cu materialele e groasa rau, cred ca nici nu se mai fabrica materiale de calitate, vanzatoarele se uitau crucis la mine cand intrebam de materiale din cava mai aproape de natural. Ceee doamna, astea se poarta acuma... Merci frumos, poarta-le tu!
      Am si eu niste lucruri prin casa pe care vreau sa le transform, voita si idei sa fie ca s-or gasi si materiale, nu?
      Si da, pana la urma si o carpa de praf misto poate spune multa despre o gospodina. Spre exemplu, ca nu prea sterge praful. Cum ar fi sa stearga praful cu o carpa artistica? :) M-ai amuzat tare.

      Ștergere
  2. Te rog zi-mi si mie unde e magazinul cu metraje la kg, ma vaitam ca nu gasesc materiale, ca nu mai sunt magazinele pe care le stiam... Se pare ca nu stiu sa caut. Preturile si eu zic ca sunt mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mary, eu iti spun,dar sunt in Ploiesti. Suntem "colege" de oras? :)

      Ștergere
    2. Sunt tantaloaie, asta e. Desi, daca tot ma gandesc sa ajung in Pitesti, de ce nu si-n Ploiesti?!

      Ștergere
    3. Poti sa ajungi in Ploiesti dar nu pentru materiale. Chiar azi am fost la doua magazine cu metraje pe care mi le aminteam a exista pe aici prin centru si, surpriza, nu mai existau. Adica existau ele ca si cladiri dar aveau alta destinatie.Vai de capu' meu, ma apuc si eu de croitoriceala fix cand dispar panzeturile. Nu-i nimic, astept toamna, sa cos frunze! :)

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,
    Iti urez mult succes la confectionat... chestii. Am inteles ca o sa ai si cu ce. Iti urez, cu anticipatie, sa o folosesti sanatoasa. Intotdeauna se gaseste ceva de facut cu o masina de cusut. A propos de ce spunea Catrinel si eu intru pe la SH in cautare de materiale. Unii vand si materiale (cupoane) ca atare. Eu am luat odata un cearceaf de patura, care nu-mi trebuia de fapt, dar era dintr-un bumbac mai grosut si frumos imprimat si puteam sa-l transform in fete de perne sau si mai bine in....carpe de praf!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Saru'mana nasaaa! Abia de saptamana viitoare, sper, o sa am cu ce... Sa inteleg ca daca-mi trebuie un tipar de carpa artistica de praf pot sa apelez la tine? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, oamo !... :))...te pregatesti sa testezi mica bijuterie?...

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna si tie, oamano! Pregatesc, pregatesc materiale, caut tipare, si mai nou... imi storc creierii sa gasesc un nume potrivit pentru viitorul membru al familiei. Hihihi, o sa am un frate electric, tre' sa aiba si el un nume, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutul e super fain!:))
    Treaba sper sa mearga!

    RăspundețiȘtergere
  9. Merge, merge. Angi, sa stii ca mai intarzii... stii tu cu ce, am fost prinsa cu multe alte chestii, sper sa nu te superi pe mine. Cin'se supara, taiem nas :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nimic,Ina draga!
      Fa-ti tu numai linistita trebusoarele,apai vine si randul meu.:)
      Pupici,asa cu capul pe spate,agatata de un pom:)).

      Ștergere
  10. Eu deja m-am plictisit de a mea (e electrica dar nu ca a ta - a mea e o masina de Cugir)...
    Azi am reparat ceva la niste blugi si s-a rupt acul... :(
    Noroc ca mai aveam...

    RăspundețiȘtergere
  11. fetelor, eu in Buc. tin minte ca vedeam materiale cacalau in Europa/Dragonul rosu. Erau cateva standuri... dar eviednt, asta era acum ceva ani, si nici calitatea nu ma interesa. Apoi,mai era magazine mai mici, cu material la kg, ba pe Lipscani, sau la piata 1 mai, nici nu mai tin minte.... dar si in Obor ( scumpe) si la Big Berceni am fo acum cateva luni si m-am uitat, dar cum eram fara buget pentru asta, nu am stat sa analizez pret, calitate, latime doar mi-am clatit ochii la culori...
    O alta varianta e comandat online. Tin minte ca vazui un site ce vindeau de prin Timisoara... cel putin, unde sunteti 2 vecine, puteti face o comanda impreuna sa impartiti cheltuieli de transport/facturare/ambalare ...

    Spre deosebire de voi, eu sutn norocoasa. Bruxelles-ul e oras mare, am gasit site-uri si adrese pe forumuri, in plus mi-am mai gasit cateva romance ce mi-au dat super recomandari. Sunt f. scumpe (ce sa ii faci, am gusturi scumpe ), dar urmaresc soldurile, si iau si resturi ( bucati). Nu cos eu mare lucru, dar imi acopera necesarul.
    DIn Bucuresti imi iau accesoriile, gen dantele, elastic,ate ( sunt de 2-3 ori mai ieftine)

    RăspundețiȘtergere