02 martie 2013

Amendă, clar!

Ieri am umblat cu treburi mărțișorești prin oraș și m-a uimit densitatea de polițiști pe metrul pătrat din centrul orașului. Ia te uită, ce-o fi cu ăștia? Un polițist serios stătea pe mijlocul drumului, fluiera și făcea semn mașinilor să tragă pe dreapta. Eu m-am felicitat pentru a mia oară că nu am terminat școala aia de șoferi că sigur la un moment dat m-ar fi fluierat și pe mine și m-ar fi tras pe dreapta și eu, la cât de curajoasă sunt, aș fi făcut infarct pe loc. Mă uit mai bine și văd că opreau doar mașinile conduse de femei. Ce-au ăștia? Misterul s-a lămurit când am văzut un alt polițist cu un buchet de flori venind spre doamna din mașină. Așa, bravo, după ce a făcut infarct, îi dai o floare... Pentru mine trebuia să fie și o  ambulanță pitită prin boscheți... Ete de-ai nu-mi iau eu carnet!
Întâmplarea asta m-a inspirat pentru introducerea care-mi dădea bătăi de cap. Mergeam să ofer mărțișoare celor două doamne vânzătoare pe care eu, am spus în glumă, le-aș clona. Genul acela amabil, cu zâmbet  natural și vorbă plăcută cu care ajungi să mai schimbi două vorbe despre vreme sau cine știe ce nimic. Când am ajuns la ele le-am zis: știți că umblă polițiștii prin oraș?... Amendează toate femeile care nu poartă mărțișor. Dar dumneavoastră ați scăpat, uite, acuma aveți mărțișor... Doamnele s-au amuzat și și-au prins mărțișorul în piept.
Uite așa am făcut eu o faptă bună ieri... am salvat niște femei de la amendă... Bravo mie!

12 comentarii:

  1. Deci nu sunt singura curajoasa :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. femeie + permis = cumparaturi singura. cos plin. sacose. multe sacose. incarca. descarca. unde ai fost dupa cumparaturi, in china?!
    femeie fara permis = lady cu masina si sofer :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Ina! Te-am descoperit cam tarziu! Te rog spune-mi daca tricoul "luni,miercuri,vineri"+margele mai este disponibil, nu-mi dau seama, iar daca da, la ce pret... si setul muzical! Minunate lucrusoare faci! Multum mult! Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Maria, din păcate aproape toate obiectele prezentate în stânga paginii au un alt stăpân. Promit că o să listez aici dacă o să refac cele două produse care ți-au atras atenția. Mulțumesc pentru vizită și apreciari!

      Ștergere
    2. Pai da, mi se pare normal, nu stiu de ce-am sperat ca daca nu scrie"sold" as putea avea o sansa! Nu mi-au atras atentia, TOATE sunt minunate, m-am uitat dupa ce n-avea scris "sold"! Dar ca tot ai zis, "pingu mirat" m-a topit, efectiv! Ai un dar, ferice de tine! Umor si tandrete impletite cu inteligenta si delicatete! Nu te-am gasit pe Breslo! Reformulez: nu ai nimic pe breslo...Noi vrem-vrem si asteptam cu drag!

      Ștergere
    3. Dragă Maria, mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase. Nu mai zic nimic în plus pentru că nu vreau să promit ceva ce nu pot să înfăptuiesc. Mai bine să fie invers, nu?

      O seară minunată îți doresc!

      Ștergere
  4. Clar ca si eu am fost salvata de tine de la o amenda.
    De 1 Martie am purtat martisorul de la tine.:)
    E superb!
    Acum le iau pe rand pe fiecare:))Nu cred ca-mi ajunge luna martie,asa c-o sa port martisoare si in aprilie.:))

    RăspundețiȘtergere