08 martie 2012

Omul cela ce-o fi zis?

Zilele trecute mergeam  pe straduta ce-o iubesc eu cu Pufoasa cel mai mult. Pe straduta asta mergeam  noi cu rolele sa o luam pe Firicica de la scoala, atunci cand era cald si frumos.  De cate ori trec pe acolo mi-aduc aminte de o intamplare de anul trecut, care inevitabil imi pune un zambet pe buze.
Plecaseram noi vesele de acasa, Pufoasa intr-o forma de zile mari, facea tot felul de piruete cu patinele ei, canta, se oprea sa mangaie toate pisicile ce-i ieseau in cale, vorbea cu cainii de prin curti, era plina de verva, ce mai, eu nu puteam sa ma tin dupa ea... In capat de strada o vad ca se opreste in fata unei masini si incepe sa danseze. Masina era proaspat spalata, se vedea dupa lipsa de praf ce-o avea, si Ioana se reflecta in ea ca intr-o oglinda. Eu eram cu foarte mult in spate, o urmaream cu privirea si nu intelegeam ce-a apucat-o sa se prosteasca asa  la omul ala, saracul, ce statea in masina si se uita la ea cu ochii cat cepele. Abia cand am vazut-o ca s-a intors catre mine, rusinata, cu umerii ridicati si cu o figura spasita, mi-am dat seama ca ea nu observase ca era un om inauntru, de aceea se si scalambaia in halul ala in geamul masinii. Cand a ajuns la mine, s-a ascuns dupa mine si cand am trecut prin dreptul masinii s-a aplecat foarte tare in speranta ca omul acela n-o s-o vada. Eu am ras cu lacrimi, a ras si ea, dar dupa ce am trecut de masina respectiva. Radem si acum de cate ori ne aducem aminte de intamplare. 
Cand am ajuns la poarta casei i-am zis: Mai Ioana, mi-ar fi placut sa fiu si eu in masina si sa te fotografiez, ei, dar nici acum nu-i timpul trecut, ia arata-mi tu cum faceai cu parul... Si am prins-o in poza ca intr-un fel de  reluare adica...
Totusi, cred ca am ratat ceva mult mai... inspaimantator.



7 comentarii:

  1. In sfarsit te-ai intors ! ...
    Well come back !
    Si LA MULTI ANI de ziua mamelor, surorilor si cumnatelor...
    Cu drag,

    Fratelo

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Fratelo! Pup dulce la voi, frati, nasi, cumnate, nepoti, nepoate si toate rubedeniile pamantului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca are mama o fata cu ochi atat de expresivi si frumosi!!!!
    Sa aveti toate fetele o zi plina de rasfat!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim, Angi! O zi splendida iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce a zis omul acela, dar banuiesc ce a fost in sufletelul ei cand si-a dat seama ca cineva ii privea "maimutarelile". Este dulcica foc si are ochisori minunati! Va pup! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, a fost foarte rusinata, dar intr-un mod oarecum strengaresc,ceva de genul "acuma am comis-o, ce sa fac?"
    O zi faina si tie!

    RăspundețiȘtergere