30 martie 2012

Mazăre sau gazon?

Am avut de luat o decizie foarte grea. Bucățica de pământ din stanga casei, aceea care se transformase în tranșee atunci când au  venit meseriașii să-mi desfunde canalizarea, rămăsese cheală pentru că, nu-i așa, GAZON și TÂRNACOP nu-s prea buni prieteni. Am supus dezbaterii publice problema dreptunghiului de pământ, ce facem cu el, punem iar gazon sau... îl folosim pentru experimentele noastra agricole? Nu am reușit să obțin o unanimitate, fetelor le-ar fi plăcut să mai aibă un locșor cu iarbă ca să poată merge desculțe dar le-ar fi plăcut la fel de mult și să mai vadă evoluând vreo plăntuță dătătoare de păstăi sau în alt fel roditor. Jumătatea era de acord cu orice hotărâre aș fi luat eu, așa că greul a picat pe umerii mei. Dreptu-i că și mie mi-ar fi  plăcut  să mai am ocazia să admir fâșiuța aia de gazon, de multe ori ieșeam pănă în ușa casei doar cu gândul  ăsta, dar nu am rezistat tentației de a-i da o altă utilizare. Așa că săptămâna trecută am săpat-o (o săpasem și-n toamnă și a mers ca uns) și, ajutată de Ioana am pus mazăre. Așa arată acum, nu ne rămâne decăt să zicem Doamne-ajută!


6 comentarii:

  1. Daca n-ar fi scarile alea in capat,as fi jurat ca e partea stanga (culmea) a casei parintilor.;))La noi langa vie au pus capsunici (yummy).Doamne-ajuta cu mazarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce m-a apucat, si eu as pune de toate, dar undeee? :(

      Ștergere
  2. Eu aş fi pus flori :). Important este să fie verde. Încerc mâine să pun la poştă pacheţelul pentru tine. Dacă nu plouă voi şi reuşi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catrinel, florile au si ele patratelul lor destinat, in fata casei. Stau cu ochii pe cutia postala:)

      Ștergere
  3. Mazare cu siguranta!!:D O sa incerc sa-mi pun si eu intr-un ghiveci:P!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Rux, mazare, zarurile au fost aruncate. Deja au iesit niste "mustati" din pamant. De mazare bineinteles, ca doar nu de zaruri... :)

    RăspundețiȘtergere