24 ianuarie 2016

Știri prescurtate și necriptate

Știți  ce mi s-a întâmplat săptămâna trecută?  Niște fleacuri, care mi-au adus și bucurii și tristeți,  de-astea... obișnuite. 

Am reușit în sfârșit să-mi reîmprospătez stocul de pensule cu care lucrez, adică unele foarte-foarte subțiri, potrivite pictatului pe boabe de orez. Ei, glumesc,  de mărgele vorbesc. 

Luni de zile Fondul Plastic de unde îmi iau eu parte din materiale a fost în renovare iar când s-a deschis de fapt nu era deschis, cel puțin nu când ajungeam eu. De vreo trei ori am fost pe la 10,30-11 și erau obloanele trase deși pe orar zicea că deschid la 10.  În sfârșit vineri mi-a venit și mie mintea la cap și m-am dus ca un om normal pe la ora 2.  Mare noroc am avut dacă mă gândesc bine, dacă ii găseam în pauza de masă? Dar nu,  nu erau în pauza de masă, și da, aveau exact ce-mi doream eu,  pensule cu mulți  de zero (adică fff subtiri) , și cu  păr natural, și cu sintetic, și mai scumpe, și mai foarte scumpe, și chiar unele "englezești, de superfirma",  cum a zis vânzătoarea, de care m-am îndrăgostit pe loc. De pensule,  nu de vânzătoare!

Am luat pentru început doua bucăți,  zic mă duc acasă,  le încerc și dacă fac treaba bună vin  eu altădată, și dacă am noroc sa găsesc deschis, mai iau.  Destul de scumpe ca  să mă risc așa pe neprobate. Vin acasă și înainte sa le fac proba vreau să dezlipesc etichetele de hârtie și ce sa vezi? Pe superpensula mea englezeasca scria mare, să vezi de la doi metri, numai eu nu vazusem,  MADE ÎN CHINA. Copilul mic zice "ah, păi eu  am văzut  de la început" Și acuma zici? Dar faptul era consumat. Sunt însă foarte bune pensulele mele englezești fabricate în China, așa că o iert pe doamna vânzătoare că mi le-a prezentat greșit și chiar o să îmi mai cumpăr cu proxima ocazie când voi ajunge pe acolo și voi găsi și deschis,  bineînțeles. 

Trebuie să mai spun ceva ce mi-a produs mare bucurie (pe alea cu tristeți m-am răzgândit,  nu vi le mai spun). Prietenă bună din facultate a dat semn de viață după multa-multă vreme și primul lucru pe care mi l-a zis a fost că i-a arătat fiului ei de 7 ani blogul meu și lui i-au plăcut mărgelele mele dar cel mai mult i-au plăcut mărțișoarele. Am aflat că a întrebat-o : "N-am putea să o invităm pe la noi ca să îmi aducă și mie un mărțișor?" Mare bucurie mi-au produs cei doi și pentru cel mai mic și simpatic fan al meu,  mai că m-aș reapuca de făcut mărțișoare și aș da o fugă până colea în Germania să-i duc și lui unul. 

Și ca sa încheie cu o glumă... 
Ieri făceam mâncărică,  știți voi,  activitatea mea preferată (da,  vezi să  nu),  soțul lângă mine, cu tableta pe masă,  ocupat nevoie mare. Eu iau un ziar și il pun pe masă în fața lui împreună cu un cuțit,  doi morcovi,  un ardei, trei cartofi,  chestii de-astea. Jumătatea zice:
- Hai că am înțeles mesajul. 
- Păi nici nu era criptat. ☺


Pentru voi am un mesaj,  tot necriptat,  sa aveți o noapte liniștită,  cu căldură și vise plăcute și o săptămână ușoară! 




12 comentarii:

  1. Hai ca am inteles mesajul tau...:)) necriptat!
    Ai multe de pictat...ai primit stimulent, doi noi fani!
    Acum astept stiri pe larg cu minunatiile migalite cu pensule de superfirma made in China!!!
    O saptamana excelenta tie si familiei tale dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa am cat mai curând ce sa arat. Eu lupt acum pe mai multe fronturi sa să zic asa, unele margele la uscat, unele doar cu fundalul pictat, altele terminate așteaptă lacul... Când vor fi gata o sa fac o ședință foto cu toate. Partea proasta e ca mi s-a stricat calculatorul și tableta ma ajuta ea dar nu prea mult. Aștept vești bune legate de reparația comp. altfel nu știu cum ma descurc.
      Mulțumesc de urări, dragă Silvia! Săptămână frumoasă și ție!

      Ștergere
  2. Totul se fabrica in China :))
    Mai zicem noi cand sunt chestii de proasta calitate ca sunt facute pe vapor. :))
    Important este sa fie bune pensulele si sa isi faca treaba. Firma mama o fi superfirma englezeasca, nu?
    Si noi te asteptam macar intr-o vizita scurta si poti sa nu aduci nimic. :D
    Sotul meu nu pricepe astfel de mesaje. :))
    Va puuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la urma s-ar putea sa ai dreptate, firma sa fie englezasca, doar "negrisorii de pe plantatie" sa fie chinezi.
      La tine as putea veni cu niște ciupercute... Glumesc, ciupercutele ți le aduce tot postasul☺
      Sa știi ca noi, eu cu jumătatea adică, am început sa avem niște obiceiuri mai de bătrânei așa, adică orice am avea de făcut vedem cum putem sa facem astfel incat sa stam în aceeași camera chiar dacă avem treburi total diferite. Și din motivul asta cred, ma și ajuta de cate ori fac mâncare și e acasă. Mai un șa-la-la, mai o poveste cu ce au mai zis/făcut fetele, mai o ceapa curățată, de nici nu știi când e gata mâncarea. Știu ca din postare reiese ca l-am cam forțat sa ma ajute, dar sunt sigura ca s-ar fi oferit sa ma ajute, eu doar l-am grăbit un pic ☺
      Te pup și eu, Catrinelule!

      Ștergere
  3. As putea aminti și stilurile chinezești cu popmpita care au fost în voga în vremurile ce le amintești. Din păcate tot mai mult se identifica lucrul chinezesc cu proasta calitate, de-aia m-am și atacat când am văzut eticheta de pe pensule mele. Dar sunt bune, asta e important.
    Da, am ajutor la bucătărie de cate ori e posibil.
    Săptămâna faină sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Atat de tare mi-a placut postarea ta...M-am distrat grozav.
    Ai un mod unic de a povesti crampeiele din viata ta..
    multumesc pentru zambete..
    o saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și eu, Ghemuletule! O săptămână grozava sa și! ☺

      Ștergere
  5. Stilouri cu pompita am vrut sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce noroc pe capul tau ca ai un astfel de magazin aproape de tine.
    Eu ar trebui sa merg pana la Oradea sa-mi cumpar lucrusoare deosebite...,dar mai am noroc cu sora mea care imi mai cumpara din cand in cand cate ceva pentru mine,pentru scola.:))
    La bucatarie doar Mark intelege mesajele necriptate si numai cand are el chef.:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e bine să ai de unde sa te aprovizionezi când ai nevoie.
      Și și cu mesajele necurățate e bine sa le priceapă cate cineva măcar din când în când.
      Te îmbrățișez, Angi!

      Ștergere
  7. Dar oare la noi in tara nu se mai fabrica ustensile de calitate? :-s [ asta apropo de made in China - si da, sunt lucruri foarte bune si lucruri foarte proaste produse acolo... ce bine ca de data asta pensulele faceau parte din prima categorie:P ].

    Apropo de mesaje, acum 2 ani (parca) facem gem de corcoduse. Pun in bol ce imi ramasese in plus si un borcanel micut care trebuia mancat primul. Cu hartiuta si mesaj si sageti spre cele doua ce trebuiau consumate intai. Intra tati si imi deschide un borcan mare... :)))))).

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu știu dacă se mai fabrica pensule bune la noi, oricum pe nicio pensula super-subtire pe care o am nu scrie în românește.

    Ce să-i faci? Unele mesaje nu sunt atât de vizibile când pofta e mare... ☺

    RăspundețiȘtergere