15 noiembrie 2016

Cea mai cea

Ei, hai,  puteți să râdeți de mine, vă dau voie. Și  dacă îmi ziceți să iau o scară și să  mă  sui să  văd  dacă  am toate țiglele pe casă, tot nu mă supăr, stiu că o merit, că prea am inceput să vorbesc cu pisica de parcă m-ar intelege. Aseară ii ziceam: nu-i așa  că dacă ai fi putut,  mi-ai fi adus și mie telecomanda aia?
Bineînțeles,  nu am primit niciun răspuns. Și nici telecomanda. 


După ce ieri ne-am chinuit degeaba să  îi punem o zgardă la gât, azi am schimbat tactica.  Am așteptat-o să  adoarmă,  am luat-o cu binișorul și aproape că  nici nu a simțit  când i-am încheiat zgarda la gât.  N-a mai facut scandal,  ba spre surprinderea mea, așa  adormită  cum era,  s-a cățărat pe mine și și-a cuibărit capul intre gâtul si umărul meu.
- Oooo,  ce drăguță  ești! Esti cea mai drăguță pisică pe care am avut-o eu vreodată. 



Și  nici n-am mințit.
Nu am mai avut niciodată o pisică până acum.  Deci este ea cea mai drăguță pisică pe care am avut-o eu vreodata? Este! ☺

25 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Pai, da, că fiecare mamă isi vede copilul ca fiind cel mai frumos. Nu ma gandeam ca e valabil si la pisici.

      Ștergere
  2. este! sa vina in vizita la Bijou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentam sistam vizitele pisicesti. Azi a ajuns la niste vecini care au mai multe pisici si era sa iasa cu paruială. Noroc că m-a strigat vecinul să vin sa imi recuperez mâța că ea nu era in stare sa mai sara gardul inapoi.

      Ștergere
  3. Ina, eu la multe sunt alergică, dar la pisici nu-s. Deci, e greu de ingrijit o pisica? Cum e cu caderea parului, cu cataratul pe perdele, pe canapele? Tu stii cate pisicute dragute sunt pe la mine prin cartier, diverse marimi si modele? Mi-ai facut pofta de pisica! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici noi nu stiam mare lucru despre ingrijirea pisicutelor, de-aia am si cautat o "bebelusa", sa incercam sa ne învățăm unii cu altii asa cu incetisorul.
      Acuma a crescut, e obisnuita cu litiera, are un coltisor al ei unde are mancarea (si numai acolo mananca), apa si culcusul unde doarme noaptea.
      Cand mancam nu sta cu noi in bucatarie fiindca "cerșește" si nu vrem sa o obisnuim sa manance peste tot prin casa.
      Da, se suie pe canapele, mai trage si de perdele ca unul din locurile ei preferate e pe pervaz sa poata privi afara. Dar m-am prins eu ca daca are un scaun sau altceva la indemana de care sa se ajute sa se catere pe pervaz nu mai trage de perdea.
      Pentru noi un avantaj e ca suntem multi in casa si ne jucam pe rand, cand se plictiste unul, o paseaza altuia. c
      Alt avantaj este ca stam la casa si poate sa petreaca o parte din zi pe afara. Pana acum nu a parasit curtea, ca e si cam riscant, trec destul de multe masini pe strada mea, dar incearca sa se cațere pe gard si prin liliac. Vedem mai încolo ce-o mai face.
      De par nu stiu ce sa zic, nu-i pica parul, probabil ca e prea mica.
      Ce sa zic? La noi e mai multa veselie in casa de cand avem pisoic, acuma tu te gandesti bine si te hotărăști cum e mai bine pentru tine, cu pisic sau fara.
      Numai bine!

      Ștergere
    2. Stand la curte usor, usor vei putea sa renunti si la litiera. Du-o putin cate putin spre iesire cand te hotarasti ca vrei sa faca numai afara. Apoi putin in afara usii, si tot asa pana in gradina. Cu cat creste cu atat litiera va fi mai... mirositoare. Daca e pisicuta curatica nu iti va face surprize neplacute.
      La ce culori are nu prea vei observa parul. :)) El cade. La pisicile cu par lung si deschis la culoare se vede tare. Parul de pisica nu e asa periculos cum se spune. Da, au existat cazuri de imbolnaviri, dar asta se poate intampla si daca managai o pisica straina.
      De ce militez eu pentru pisici cand tu deja esti convinsa si ai una? :))

      Ștergere
    3. Nu, ca e bine sa mai aflu lucruri din experienta altora. O sa aplica tactica asta cu mutstul litierei. Eu am avut cateva tentative, dar am dus-o direct afara. Si pisica doar a traversat prin litiera, nici nu i-a trecut prin cap sa se opreasca.

      Ștergere
  4. Sheeeee dulsheeee!
    Eu sunt mai degraba o iubitoare de pisici, decat de caini, dar se pare ca numai catei e menit sa am. Ii indragesc foarte tare, dar inima imi bate mai repejor la pisoici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă poate o să ai parte si de o pisicuta mica si drăgălașă, mai știi...

      Ștergere
  5. Sincer,este dragalasa foc si pisicile aflate in casa imi ofera un sentiment de "coziness" pe care doar un semineu adevart cu lemne si foc adevarat il mai poate intrece....
    O pisicuta este mai accesibila decat un semineu totusi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie pisicuta asta îmi inspiră multă ... tihnă. Bine, asta cand nu e prea nebunatica.

      Ștergere
  6. dar daca ti-ar raspunde? cum ar fi? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi ar fi cam nasol... Sigur ar zice ceva de genul: "ia mai dă-te jos din pat, leneșo, și i-ati singură ce-ți trebe". Și nu e prea placut sa te certe o pisică ☺

      Ștergere
  7. e superba! ce frumoaa bloanoasa aveti!

    cat despre tihna si pisica, hihihi, mai vb cand la 4 dim se urca pe perdea si sare :D:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca deja a facut asta, ca altfel nu-mi explic cum a ajuns ghiveciul cu flori pe jos. Atata doar ca ea are cartierul general pe un hol la parter, dormitorul meu e la etaj, somnul nu mi l-a deranjat. Deranjul a fost dimineata cand am vazut isprava, dar ghiveciul ala a fost fermecat, a cazut pe gresie dar nu s-a spart.

      Ștergere
  8. Ehe, inca un suflet acaparat de pisici! E frumoasa foc tigruta voastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, sunt pierdută. Chiar in seara asta m-am intalnit cu o persoan care a strambat din nas cand a auzit ca am pisica si o mai si tin si in casa s imi-am dat seama ce nesuferita am putut sa fiu si eu pana acum. Ca si eu dadeam ochii peste cap cand auzeam de animale care stau prin casae ☺

      Ștergere
  9. Craciun fericit!
    Petreceri frumoase de sfarsit de an!
    La Multi Ani cu sanatate, bucurii, impliniri!

    RăspundețiȘtergere