13 ianuarie 2016

Dar din dar

Pe  Jeny (http://bloguluijeny.blogspot.ro) o știu de câțiva ani.  Vorba vine ca o știu,  ne-am intersectat doar aici pe net,  prin intermediul blogurilor. 

Astă-vară primesc un mesaj de la ea în care mă întreba dacă vreau să-mi trimită niște materiale care i-au rămas din vremea când  lucra și ea handmade. Știți  în ce vreme a picat întrebarea asta?  Fix când ma apucase nebuneala aia care mă face din când în când să strâng tot,  sigilez în cutii, zic gata, nu mai vreau  să aud de nicio mărgică , de niciun ac,  de nicio pensulă, de niciun pistol de lipit,  gata,  timpul liber e pentru citit! 
M-am gândit totuși că era prea frumos gestul pe care vroia să-l facă Jeny,  să-mi trimită colet tocmai din Coreea,   ca eu sa zic ca nu ma mai ocup de handmade.  Și pe undeva știam și eu că n-o să mă tina mult nebuneala cu renunțatul la migălit. 
Și am primit minunăție de colet plin de cutiuțe și cutioare cu tot felul de mărgeluțe și accesorii.


O vreme au stat cuminți,  doar admirate din când în când de mine și de fete, până în ziua în care am decis că e musai să fac ornamente de brad. Acolo și-au găsit utilitatea mărgeluțele primite în dar. Câteva zile am lucrat la foc automat,  ba chiar și-ntr-o vizită am luat cu mine mărgelele, fetrul, acul și ața, am făcut sezatoare împreună cu gazda cum ar veni. 
Am dăruit toate ornamentele,  cum am mai spus,  unele împreună cu cadourile aduse de Mos, altele au zburat în plicuri la prieteni mai îndepărtați.  
Un regret am,  doamna de la posta m-a avertizat ca dacă vreau sa ajungă plicul în Coreea nu trebuie sa depășească 20 de grame. Plicul doar cu felicitarea cântarea 21 de grame. Se subînțelege ca am renunțat sa mai introduc ornamentul,  mai bine o felicitare simplă care ajunge la destinație decât una cu surpriză dar care se pierde pe drum. 
Știu sigur că Jeny nu s-a supărat   că nu are și ea un ornament de brad,  cred  că s-a bucurat că din darul ei s-au făcut alte daruri care au bucurat și mai multă lume. 

15 comentarii:


  1. Dar cum oare sa te gandesti sa nu te mai ocupi de handmade ?!
    In cazul tau e atat de evident ca ai inclinatie spre a face lucruri frumoase cu mainile. Lucrezi foarte frumos, ai imaginatie, finisezi impecabil.

    Ceva trebuie sa faci cu acest dar al tau (spre exemplu un site unde sa vinzi cat si ce lucrezi, in ritmul tau - stiu ca te oboseste si nu-ti place sa lucrezi la comanda; sa-ti faci o asociatie ca sa fie activitatea legala si sa platesti taxe la stat foar pe ceea ce faci, nu si pe ce nu faci - cum se intampla la pfa). Mie imi place asa de mult cum lucrezi, incat consider ca pentru tine poate fi un mod de viata, un mod de a te intretine cu succes daca valorifici cum trebuie talentul tau.

    Poate de aceea a si venit acest pachet (tocmai din Coreea). Dumnezeu lucreaza prin oameni si Jeny a dat curs gandului si a facut un gest frumos, de a-ti darui aceste lucrusoare chiar cand trebuia. Probabil aveai nevoie de un mic ghiont pentru a reveni la ganduri mai bune.

    Toate cele scrise de mine nu sunt spre a te lauda, ci pentru a te incuraja sa nu renunti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Maria, știu ce zici. Am gândit și eu asa ca tine intr-o vreme. Am avut magazin pe net, am fost și la un târg în București... Era fain când veneau comenzile, dar de cele mai multe ori socotelile dădeau cu minus, asa ca atunci când taxa de magazin s-a mărit am luat hotărârea sa renunț la el, pentru ca la noi nu multă lumea nu e pregătită sa scoată bani din buzunar pentru handmade, sau dacă da atunci ar trebui sa fie un chilipir.
    Daaar, pentru ca am niște... rugăminți (ca sa nu le zic comenzi) neonorate, mi-am scos materialele pe masă și chiar acum lucrez la ele. O să-mi iasă și ceva în plus, sunt sigura, și le voi posta pentru... adopție ☺
    Mulțumesc pentru încurajări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Ina, ma refeream la un site al tau pe care sa-l administrezi singura, gratuit, pe blogspot (NU breslo sau altele de acest gen, care percep taxe).
      Sau sa faci o pagina de facebook unde sa pui imagini cu produsele pe care le ai, pe care le-ai creat in ritmul tau de inspiratie si tragere de inima, cu pret si detalii in descriere (am vazut o multime de astfel de pagini, am si cumparat de pe astfel de pagini).
      Mie imi plac lucrurile handmade, insa la targuri ajung foarte rar. Totusi am cumparat online diverse obiecte. Din ce-mi amintesc acum: cateva genti cusute si pictate manual, un brau pictat, mai multe animalute crosetate, semne de carte, ingerasi cusuti - tare finuti, o casuta de dar pentru nunta absolut minunata si migalos lucrata etc. Am avut surpriza sa primesc si factura pentru unele din ele.
      Cateva exemple de pagini de fb sau de blogspot de pe care am cumparat eu la un moment dat:
      http://madalina-atelier.blogspot.ro/
      https://minihobbyblog.wordpress.com/2012/05/16/casuta-dar-nunta4more-527/
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.700628230033118.1073741850.685002391595702&type=3
      https://ro-ro.facebook.com/pages/Miaunici/342669115841766

      Am avut impresia ca n-ai inteles la ce m-am referit, de aceea am revenit si sper ca nu te-am suparat. Sigur, faci ce este bine pentru tine, parerea mea e doar o parere in neant pe care am scris-o doar ca sa nu ma mustre constiinta ca nu te-am incurajat atunci cand mi s-a parut ca ai avea nevoie.

      Ștergere
    2. Pe Facebook am în "Albume" cam tot ce am meșterit pana acum, pentru vânzare, pentru cadorisire, pentru uz personal, dar uite ca la o noua pagina doar pentru drighidele nu ma gandisem sa fac. E o idee buna, o sa ma gândesc la ea, mulțumesc! ☺

      Ștergere
    3. Eu sper ca printre... rugaminti (ca sa nu le zic comenzi :D ) se afla si niste margelute albe cu ciupercute dragute prinse intr-un sirag frumusel, scurtut la baza gatului ca unul de-l stiu eu negru cu pasarele albastre... Nu e zor... pana la vara mai este. :D

      Ștergere
    4. Aseară am terminat ciupercutele. O sa postez o poza facuta la cald, cu tableta. ☺

      Ștergere
  3. Dar din dar se face rai, parca asa zicea un proverb... ☺

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata un inceput de an interesant...spor la margelit si la orice te indeamna talentul. Dar din dar, ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti urez un an plin de inspiratie. Cui ii place asa ceva nu poate renunta. E un har, e un dar!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de urări, Suzana.
      Știu ca nu pot renunța, dar din când în când tot ma apuca pandaliile și zic ca gata, s-a terminat. Deh, sunt și eu om... ☺

      Ștergere
  6. Draga Ina, habar nu am avut ca vrei sa renunti. Ce intamplare! Eu am facut multe chestii accesorii pt telefoane, pt chei, mici bibelouri, set margele cu cercei si inele, am dat cadou tot, nu am vandut. Si sa stii ca sunt cristale Swarowsky parca asa se scrie...ma impresiona mult stralucirea lor in doua sau trei culori. Apoi am inceput un alt servici ce nu imi lasa timp pt acest hobby, plus ca nu mai vad ca inainte...trebuie sa pun ochelarii sa vad gaurile alea mititele.
    Si uite ca boala asta ce o ai nu te lasa sa stai prea mult departe de ustensilele de mesterit(apropo aia pe rola e coarda de pian, super pt facut margele, nu se rupe).Ce sa zzic, spor la mesterit, atunci cand te cheama vocatia, ca nevoie de alte visuri sa implinim cu toti avem nevoie, altfel ne plafonam si cadem in monotonie.
    Ma inscriu si eu la capitolul luat cate ceva, ca de mult admir iile alea atarnate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, stai un pic, eu cel puțin o data pe an zic ca ma las. Dar când îmi trece îmi și vin cele mai faine Idei. Poate ca am nevoie de pauzele astea.
      Acum sunt în faza "margele", la cusut ma gândesc mai la vara.
      Numai bine, dragă Jenny, sa auzim numai de bine

      Ștergere
  7. Ohhhhh asta e poveste de pus la "borcan", asa-i?:D
    Ce frumoooos!! Mi-ar placea sa vad poze ce decoratiuni - ador decoratiunile lucrate de mana, mai ales cele pentru pomul de Craciun <3!!

    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de pus la borcan, dar având în vedere ca s-a întâmplat anul trecut, a cam pierdut startul. Borcanul de pe policioară strânge biletele doar pentru 2016.
      Poze cu decorațiuni nu am apucat sa fac, decât cea care este aici, o postare sau doua mai jos parcă.

      Ștergere