24 octombrie 2015

Iubiri de-o vara și nu prea

În vara asta am descoperit cat de mult îmi place uleiul de măsline. În cele câteva zile petrecute în Grecia am prins gustul salatelor stropite din belșug cu ulei de măsline,  asa ca am adus cu noi o mica rezerva de ulei extravirgin,  pe care am pus-o în sticle și sticlute cu diferite plante și condimente, ah,  și cu măsline,  pentru a obține diverse arome.  Bineînțeles că sticlutele le-am ornat cat sa înveselească policioara din bucătărie. 




O alta feblețe de-a mea,  din vara,  este afinata. Am fost la o pensiune în Arieșeni unde la fiecare masa eram serviți cu afinata. Eu beau foarte rar,  dar afinata asta mi-a mers la suflet, poate și pentru ca era destul de puțin alcoolizata,  poate și din cauza atmosferei, vacanță, munți, brazi la o aruncatura de băț, cert e că la intoarcerea acasă am căutat afine la piață și mi-am făcut propria licoare. Poate nu e la fel ca cea de la Arieșeni (cred ca are o lipsă majora de brazi ☺) dar e afinata mea și stă la loc de cinste pe policioara, în sticluța ei personalizată,  printre alte iubiri ale noastre.




Iubiri de-o vara și nu prea... Simt ca în vara asta am pus bazele unor relații de lungă  durată ☺

10 comentarii:

  1. Sticlele sunt minunate:), nu m-as fi gandit sa ornez sticla de ulei, totul e frumos la tine. Eu din fericire/pacate mananc tone de ulei de masline, mancarea mea preferata de altfel e paine de casa pe care o moi in ulie:d. Si eu am facut afinata:), o parte mica din afine le-am blenduit ca sa fie mai groasa. Am o prietena care tine afinata la frigider si paharele (mici , subtiri, ca un deget,cu picior) in congelator. De cate ori ma duc toarna afinata in paharele aburite :) si bem de fiecare data pana pregateste masa. La ea am invatat sa beau afinata:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am făcut o pasiune din a recicla orice are o forma mai deosebita, borcanele, sticle, cutii de conserve. Pe unele chiar le fac cadou prietenilor, adică o palinca pusa într-o sticla din asta personalizata poate fi un cadou interesant pentru un prieten căruia nu știi ce cadou să-i faci.
      Apropo de reciclare, păstrez toate pungile alea argintii și aurii de la cafeaua vidata. Încă nu știu ce o sa fac cu ele, dar sunt sigura ca acolo în subconștient am eu o idee care o sa iasă la momentul oportun ☺
      Weekend plăcut, draga Anca!

      Ștergere
  2. Vacantele de vara intotdeauna se termina cu...iubiri.:))
    Asa e de cand lumea.
    Gustoase iubiri ti-ai gasit in aceasta vara,si sigur o sa te tina mai mult de-o vara .
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranță! Noi deja glumim ca ar trebui sa raționalizarea consumul de ulei și măsline, ca pana Grecia e cale lunga.
      Seara buna și ție, Angi!

      Ștergere
  3. Frumoase iubiri ai Ina. Si delicioase. Va imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, frumoase și delicioase dar au și un mare defect: se termina repede ☺
      Te îmbrățișez și eu, Jenny! Sănătate!

      Ștergere
  4. Arata grozav sticlutele. Si sunt sigura ca uleiul aromat e perfect. Sa sugerez inca o reteta care mie imi place mai ales vara : branza de oaie grasa taiata cuburi si marinata in ulei de masline, cu putin usturoi si migdale decojite, plus ardei iute si putin cimbru sau oregano. Se tine in frigider cateva zile apoi se consuma si uleiul merge la salate, ideal la salate de legume fierte ( mai ales cartofi ).

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, da, ne minunam de cat de minunat e uleiul de câte ori mâncăm ceva aromatizat cu el, adică aproape zilnic.
    Mâncăm frecvent brânză de oaie stropită din belșug cu ulei de măsline dar marinata n-am făcut, mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere