30 iunie 2011

Despre Puiu


Azi dimineata pe la 7 l-am gasit pe marginea cutiei, piuia cu ochii spre geam, se auzea de afara ciripitul rudelor lui. Mi-a fost mila de el, dar n-am avut cum sa-i dau drumul, ar fi fost moarte sigura. Ploua intruna de ieri si e frig, ca sa nu mai amintesc de pisici...
Am incercat sa-i mai dau lapte cu seringa, n-a vrut si pace... Zic o fi prea devreme pentru el, il las pana se trezeste de-a binelea. Imi iau cafeau si urc la birou. Mai tarziu vine Pufoasa cu o falca-n cer si una in pamant, a disparut PUIU!
Mergem jos la bucatarie, cutia goala, deranj mare in cosul meu cu machiaje, dovada ca a trecut pe acolo. O fi vrut sa se uite in oglinda sa vada daca i s-a stricat freza in timpul somnului:)
Haaa, e asa haios cand doarme, sta cu ciocul in piept si se umfla in pene si se desumfla, parca te astepti sa si sforaie :)
L-am gasit intr-un final in coltul bucatariei cu o etichetuta de la o clama de par atarnandu-i de picior, dovada ca a trecut si pe la "depozitul" de agrafe si clame de par al fetelor. Chiar nestiutor in ale zburatului nu e, eu sper sa se perfectioneze cat sta pe la noi ca sa-l putem elibera in siguranta.
Azi a mancat ceva malai, mai cu forta mai de bunavoie, i-am mai dat si niste lapte cu seringa. Exerseaza zburatul de pe pervazul ferestrei pana jos pe mocheta de la bucatarie. As vrea sa-l vad ca se si inalta, dar sa avem putintica rabdare. E totusi foarte slabit si nu prea e sigur in miscarile lui. E incredibil de bland, nu se mai sperie de noi, nu trebuie sa tinem pumnul strans ca sa nu scape, sta singur pe palma, sau agatat de hainele noastre. A capatat insa un obicei ciudat danseaza asa in cerc, nu stiu cum sa va explic, ceva similar cu alergatul in jurul cozii la caini. Ce-o fi asta? Sa-l duc la pshiholog? (Am glumit).
Atat pentru azi. Ne vedem, auzim, citim si maine.

5 comentarii:

  1. Bietul vrabiut! Sper sa se faca cat mai repede puternic sa poata zbura. De admirat stradania voastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragutz e! Bravo, Puiu! Bravo, fetelor! Curand se va face frumos afara; important e sa stie el incotro s-o apuce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragutul de el! Ma bucur ca e putin mai bine, in o zi, doua cred ca o sa se descurce pe cont propriu - doar daca nu vreti sa il adoptati :D Mi se pare haios cum la voi se intampla mereu ceva interesant! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma tem ca daca se ataseaza de voi nu va mai vrea sa zboare. Am gasit cand eram copil un puiut de-asta. Si pe unde mergeam in casa topaia dupa mine. Cand dormeam se urca pe perna mea si dormea si el..Intr-un final a murit...:( Poate ar trebui sa intrebati un veterinar ce trebuie sa faceti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Raspund acestor mesaje printr-o postare noua.

    RăspundețiȘtergere