02 mai 2011

Plimbarea noastra zilnica

Am pentru cateva zile un aparat de fotografiat... in custodie. Am auzit si eu cuvantul asta la jumatatea mea si-l folosesc ca suna misto :). Asa a facut si Maria cand avea vreo trei ani, a intrebat-o cineva ce vrea sa-i aduca Mosu' si ea a zis: o masina rosie fara TVA :). Auzise si ea la tati, cu TVA, fara TVA...

Ne-am facut un obicei, eu si Ioana, sa mergem impreuna sa o luam pe Maria de la scoala. Ioana pe role, eu pe jos. Ma intreaba Ioana:
- Facem bucla?
- Facem, zic eu.
Asta inseamna ca mergem pe o straduta laturalnica, putin circulata, cu sens unic, proaspat asfaltata, ideala pentru mers cu rolele. Ocolim un pic, dar asa nu ne chinuim pe trotuare pline de gropi si masini parcate.
Am invatat deja toti cainii si toate pisicile de pe strada si din curtile oamenilor, unora Ioana le-a pus si nume. Preferatul ei este cainele Doc, care insa n-a vrut sa stea azi la pozat. Pisicile n-au primit nume, dar Ioana cum le vede le striga: pisicaaaa!!!, si alearga dupa ele. Unele stau la mangaiat alte nu. Iata una mai sperioasa:


Uite si cainii. Poate nu se baga de seama in poze dar frumosii astia doi sunt mari cat niste vitei. Ii zic Ioanei: cainii astia n-au nevoie decat sa stranute ca sa ne puna pe noi doua la pamant.
Am avut noroc pana acum, nu i-a apucat stranutatul cu noi prin preajma :)



Aaaa, asta trebuie neaparat sa vedeti. De fiecare data cand mergem noi dupa Firicica la scoala porumbeii astia sunt exact in acelasi loc, pe aceleasi fire, in aceeasi apropiere tandra. Va jur! Si Ioana a observat, deci am martori.



Urmeaza copacul pe sub crengile caruia Ioana trece neaparat in viteza si despre care azi a zis: copacul asta as vrea sa nu fie taiat niciodata!


Uite o frunza ca o inima!


Ajungem la scoala. Uite-o si pe Ma!



Dupa ce ne imbratisam facem schimb, eu iau ghiozdanul ei de aproximativ 250 de kile si-i pasez gentuta mea. Ne intoarcem alene spre casa. Nu ne grabeste nimic.



11 comentarii:

  1. Ce-mi doresc sa scrii in fiecare zi !!! Asa imi place sa imi beau cafeaua cu tine !
    Cainii superbi cu adevarat . Copacul ala intr-adevar merita sa scape de taiat . Copilele tale sunt foarte faine si au privirea aceea care mie imi place ... inca se citeste bunatate si naivitate in ea . Am vazut multi copilasi micuti ce au pierdut privirea aceasta .
    De fiecare data cand vad poze cu Ioana ma gandesc ca va fi un pic nervoasa cand va trebui sa se penseze . :D
    Zi faina sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  2. O pitoreasca si binemeritata plimbare! Si foarte frumos redata! Iar fetele - superbe! Precum si celelalte detalii! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Catrinel, ma bucur ca-ti bei cafeaua cu mine! Chiar imi lipseste o prietena pe aici prin vecini la care sa o zbughesc in slapi si cu care sa-mi beau cafeaua. Poate fi si invers, sa vina ea la mine, nu conteaza. Dar nefiind... lipseste.
    M-ai facut sa rad cu remarca ta legata de sprancenele Ioanei. S-ar putea sa nu fie asa, e cel mai curajos copil pe care l-am vazut, ea la dentist rade, e indragostit dentistul de ea pe motivul asta. Asa ca pensatul s-ar putea sa nu fie chiar o problema.
    Cu scrisul in fiecare zi, nu stiu, ma batea si pe mine gandul la un moment dat... ar fi posibil...

    RăspundețiȘtergere
  4. Svea, sunt de acord cu tine, cel putin in ceea ce priveste fetele. Doar sunt ale mele si ar trebui sa-mi fie iertata lipsa de modestie, sper.

    RăspundețiȘtergere
  5. ina, si mi-emi place sa-mi beau cafeaua cu tine! si cum tie iti placea la brasov... nu te muti?
    masina fara tva mi-a adus aminte de patricia mea care pe la 2 ani jumate isi dorea de la Mos Craciun un televizor din ala mic cu butoane si cu manuta, doar atat! dupa zile intregi de intrebari si iscodeli ne-am amintit ca le aratase paul intr-o zi cum scoate el bani din piatra seaca, scotand bani de la bancomat. ea nu-si dorea decat un bancomat! cred ca fara tva...

    RăspundețiȘtergere
  6. Aaaa, Diana, deci suntem trei la cafea. Si la dulceata! Eu am o vorba: prietena adevarata e cea cu care mananci dulceata direct din borcan cu aceeasi lingurita. Diana, cu mutatul in Brasov nu se glumeste, ce, vrei sa ma vezi bocind? Maine m-as muta daca ar fi posibil.
    Si zici ca nu i-a adus Mosu' bancomatul? Pacat, i-as fi scris si eu ca am fost cuminte, ca am papat tot...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cainele alb mi-a amintit de gradinita ;)
    era un caine asa exact asa intr-o curte,de fiecare data cand treceam pe langa poarta casei se ridica in 2 labe si latra la mine :) si eu tare ma mai speriam de el,cred ca aveam vreo 4-5 ani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa stii ca si eu ma speriam tot asa cand ma intorceam de la gradinita, dar nu de un caine ci de o fata mai mare. Statea in spatele portii si cand ma vedea ca trec sarea sa ma sperie si sa ma muste de obraz. Cica eram preferata ei, ca eram frumoasa, bla, bla, de drag ma musca. Cred ca nici nu-si dadea seama ce terorizata eram de dragostea ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. :))) no comments :)))
    la asta m-ai luat :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ina,stii cantecul ala al lui Deff Leppard "Love Bites" ? (mie imi place tare mult,de altfel).Pana acum credeam ca e o "figure of speech" :)
    mi-a sunat in cap toata ziua ieri ;)
    o zi frumoasa cu multa iubire ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiu cantecul. Multumesc de urare! Mi-ai dorit o zi plina de iubire, dar fara muscaturi, da?

    RăspundețiȘtergere