01 decembrie 2010

Mos Craciun secret

In seara asta am organizat tragerea la sorti pentru "Mos Craciun secret". Stati, n-ati ratat vreun concurs p-aici pe blog, o sa vina poate vremea si pentru asta. E vorba de Mos Craciun secret in familia mea. Am facut si anul trecut si ne-a placut tuturor. Ioana ar fi vrut sa tragem la sorti inca de pe la inceputul lui noiembrie, "ca mie imi trebuie timp ca sa-mi pregatesc cadoul". Pe mine nu m-ar fi deranjat, dar jumatatile celelalte doua, Tati si Maria n-au vrut in ruptul capului, "ca in noiembrie nu e atmosfera aia de Craciun". Asa ca s-a negociat la sange, dar n-am putut sa obtinem "reducere" decat o zi, in loc de 1 decembrie cand incepe luna cadourilor, a ramas "batut in cuie" ca pe 30 noiembrie o sa punem biletelele in caciula, respectiv sapca Ioanei ca era mai la indemana, si vedem cine cui face cadou surpriza. Nu incercati sa ma trageti de limba ca nu va spun ce scria pe biletelul meu pentru ca maine tot familionul o sa citeasca ce scriu eu acuma si unde ar mai fi surpriza?
Perioada asta e la fel de aglomerata ca si anul trecut, poate chiar mai aglomerata. Ca doar vine Craciunul si trebuie sa aiba si Mosul un ajutor de undeva, nu?
Sa va arat ce-am mai facut pentru Andreea. Andreea, dupa ce a reusit, nu stiu cum, sa ma convinga sa-i fac si manusi la setul roz, m-a intrebat daca as putea sa tricotez un set fular - caciula - manusi cu motive de Craciun, reni, oameni de zapada, fulgi de zapada, chestii de-astea. Cand am citit mesajul am zambit si mi-am zis: Da' mare experta in tricotat ma mai crezi tu pe mine... Bineinteles primul impuls a fost sa-i spun ca nu sunt in stare de asa ceva. Am amanat raspunsul, mi-am luat o perioada de cugetare. De fapt, Andreea spusese ca in perioada asta a anului ar purta orice cu reni, mosi craciuni, fulgi de zapada si eu mi-am pus intrebarea: daca i-as face separat? Adica sa-i tricotez separat si sa-i cos pe fular, caciula, manusi. Ei si de aici nu a mai fost decat un pas pana la ideea finala. Adica am tricotat din lana verde fularul, caciula si manusile si am cusut pe ele un om de zapada (din fetru), braduti impodobiti (din fetru cu margeluse), fulgi de zapada din perle...Ce s-o mai lungim, iata ce-a iesit:





5 comentarii:

  1. Cat de tare e!!! :X Verdele e atat de frumos si imi place mult de tot culoarea si modelul tricotat pe caciulita si cel al fularului!
    Sunt super haioase toate! Bravo!!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. superb! imi place mult! pacat ca mama fetitei mele nu e la fel de talentata ca si tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parca ar fi un bradut.E tare frumos si de efect modelul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana, sunt sigura ca mama fetitei tale are destule alte talente...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Angi, asa a zis si Andreea. Setul a fost scos la o prima bulgareala si se pare ca e si foarte calduros. Doar na, e lana 100%.

    RăspundețiȘtergere