29 iulie 2018

Hai că mai există meseriași meseriași

M-am speriat degeaba, recunosc. Când am stabilit că e momentul să terminăm casa (care așteaptă fațadă de câțiva anișori) am crezut că o să fie o perioadă foarte nașpa. Adică fix când lumea pleacă în concediu eu o să fiu șef/administrator de șantier? Praf, nervi, telefoane, poze, bleah...

Cred că am rămas traumatizată de la ultima lucrare pe care au executat-o la mine în curte niște "meseriași" care mi-au scos peri albi. N-are rost să povestesc, atâta doar că a trebuit să stau cu ochii pe ei ca pe butelie, atâta de pricepuți erau... Ah, și mi-au furat și târnăcopul. De fapt nu l-au chiar furat, mi l-au lschimbat, fără să mă întrebe, cu unul rablagit rău de tot. Care cam tot furt s-ar chema, nu? 

Dar acum, să nu fie de deochi, a venit Omu cu o echipă de muncitori foarte OK. Vin dimineața cu noapte în cap, au lipit folii pe geamuri și praguri (deci o sa fie mai ușor de curățat), își fac treaba îngrijit, lasă curat când pleacă...

Sper să o țină tot așa și să sfârșim cu bine ce mai e de meșterit pe aici prin curte, că de la fațadă ne-a venit ideea să punem și pavele prin curte și dacă tot bate vântul schimbării poate punem jos și magazia, care oricum, dacă n-o punem noi, se pune ea singură. 

Cum ziceam, credeam că lucrările astea generatoare de zgomote și praf or să fie motiv de stres pentru mine și întreaga familie, dar, surpriză, toată lumea e încântată de rezultatele care se văd (așa că disconfortul e trecut cu vederea), dar și de cele care se  bănuiesc pentru viitor.

Zilele trecute Maria mi-a zis:
- Mami, știi de unde știu eu că muncitorii ăștia lucrează bine?
- Ei, ia zi.
- Păi tu nu te-ai enervat nici măcar o dată de când muncesc ei pe aici. 

Ei, bravos. Ce observator fin! 



Chiar și Pisi e încântată de schimbare. Păi cum ar mai putea ea să intre in casă direct pe la etaj, dacă nu ar fi montată schela în dreptul ferestrei?






6 comentarii:

  1. Spor in toate, sa duceti lucrarile pana la capat cu zambetul pe buze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da, asta e ideea. Oricât de greu ar fi, măcar sa nu se lase cu nervi tociți inutil. 😊

      Ștergere
  2. Ar trebui sa facem un "panou" pe care sa ii trecem pe meseriasii care isi fac treaba bine caci sunt tare rari .... o specie pe cale de disparitie. Nu cred ca fie cineva care sa nu fi patimit cand a avut inspiratia sa faca ceva schimbari ce presupuneau echipa (adica nu putea fi executate chiar de ei).
    Noua ne-au spart un glob de la lustra de a ramas si acum doar cu becurile (nu, nu au platit nimic)... au stat 2 luni si cand au iesit din casa a crapat peretele in sufragerie in doua locuri ... hahahahaha. La urmatoarea renovare (a baii) am stat si cautat materiale prietenoase si individul s-a dus si aluat nu stiu ce imputitura de pus pe pereti de nu am intrat in baia mare (eu) 2 ani - noroc ca avem si una de serviciu... :))))) ca altfel nu stiu zau ce ma faceam.

    Asa ca trebuie trecuti in agenda sa se bucure si altii de servicii de calitat, fara stres :)))).

    Pupici si mult spor in continuare!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ar fi ceva sa le facem reclamă. Dar chiar oamenii ăștia deosebiți nu au nevoie de reclamă, ei au liste de clienți în așteptare. Și noi am așteptat ceva timp până să ne vină rândul...

      Ștergere
  3. Spor la treaba! Noi doar am varuit si am ajuns la concluzia ca mai facem asta peste vreo 10 ani. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțam! Eu fațada sper sa o mai fac doar într-o viață viitoare 😉

      Ștergere