17 noiembrie 2015

Draga padure

Cum vine toamna mi se face dor de padure. De fapt nu, mie tot timpul mi-e dor de padure, dar toamna mai abitir. Asa ca nu astept sa fiu intrebata de doua ori "mergem la munte sa vedem culorile?", sar in bocanci inainte ca frazei sa-i fie pus semnul intrebarii :)

Anul asta nu stiu ce a fost in capul nostru, am crezut ca daca vremea e atat de frumoasa, padurea o sa ne astepte pe noi imbracata de gala, eventual pana prin  martie asa (glumesc!). De fapt nici nu ne-am pus problema ca la ora asta padurea nu ar fi rosie-galben-verde. Si nu prea mai e. In cea mai mare parte foioasele si-au pierdut hainele frumos colorate, dar padurea e padure, drumetia e drumetie, si o iesire in natura nu se compara cu nimic altceva. Am zis!







Draga padure, scuza-ma de intarziere, iti multumesc ca mi-ai pastrat, cat ai putut, din culorile tale, stii tu bine ca nu-mi place sa treaca anul si eu sa nu vad acolo o frunzulita rosie, una verde, una galbena sau ce culori mai ai tu in paleta...
Promit ca la anul o sa fiu mai punctuala!









Toamna lunga si colorata sa avem si cand n-o mai fi atat de colorata, sa ne-o coloram singuri, cum si cu ce ne-om pricepe.

(Spre exemplu eu acum vreau sa o coloraz cu o iesire in oras cu copilu' mic, la un junk-food, daca n-o fi copilu' mai sanatos la cap decat mine si sa ma refuze. Au mai fost cazuri:))










13 comentarii:

  1. am fost la padure si mi-am luat ratia pentru o bucata de timp :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit ca ai fost harnica, nu numai ca ai fost la pădure, ai plantat pădure! Bravo!!!

      Ștergere
  2. Frumoasa povestea ta. Nici eu nu am vazut dealurile imbracate de toamna, doar asa niste inceputuri... Am ratat ce era mai frumos. Dar sa fie pace si sa fim sanatosi si om mai vedea si altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie și iarna îmi place pădurea. De fapt în orice anotimp e minunata, asa ca... pace și sănătate, vorba ta.

      Ștergere
  3. Minunate frunzele rosii ! Si luminoasa padurea :) Ai dreptate, in orice anotimp e binevenita o plimbare in cautare de culoare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Padurea cand nu e faina, mai rau stau eu cu frigul, daca e domol cu ceva precautie ma avant si cand e zapada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu tot cam așa cu frigul... Dar la un traseu scurt ma bag și eu oricând.

      Ștergere
  5. Eu toamna asta n-am avut ocazia sa ma bucur de pădure. Doar de la fereastră. Și chiar și așa, m-am trezit într-o dimineață și-am văzut că nu mai avea frunze.
    Sănătoși să fim, că recuperăm!
    Ina, nu învăța copilul la prostii! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai mai că tu te bucuri de pădure în fiecare zi... chiar dacă numai de la distanță. Unde n-am și eu norocul asta ☺
      Poți sa crezi că mi-a luat ceva vreme sa conving copilu' sa meargă la junk food? Of, n-am și eu cu cine să-mi fac de cap. (Adică o data pe an nu moare nimeni de-o aripioara, un cola, ceva :) )

      Ștergere
  6. Drumețiile sunt încărcătoare de "baterii" ☺

    RăspundețiȘtergere
  7. tii, ce faine poze! si ce dor de duca ma ia!!

    RăspundețiȘtergere