Mi-au bătut obrazul două pere. La propriu. Dar nu m-am supărat, decât de ochii lumii :) Culegeam pere la ţară din părul cocoşat, ăla de lângă fântână. După perele astea plânge tata cel mai tare când le vine vremea de cules, că nu prea mai are cine să le culeagă, noi copiii ne-am găsit să plecăm la oraş şi treburile astea gospodăreşti au si ele vremea lor şi e destul de greu să ne sincronizăm cu ele. Uite de-aia m-am hotărât eu să mă sui în autobuz, de fapt in două, să nu mai aştept weekendul, şi să merg să culeg perele astea verzi şi tari şi urâte dar care iarna devin moi, galbene şi dulci şi zemoase de "le mananci cu gingiile", cum zice tata.
Am folosit un instrument foarte interesant, o prăjina lungă ce are în capăt un fel de "mână" din plastic. In "podul palmei" prinzi para, o răsuceşti un pic, para pică în "mâna" asta de plastic şi aşa o aduci jos şi o aşezi fain-frumos în târnică fără a-i produce vreun deranj. Instrumentul ăsta la noi se cheamă... ştiu eu câţiva care or să se prăpădească de râs, mereu o fac atunci când aud denumirea, dar asta e, i se spune hopârţac.
Uneori se intamplă ca atunci când ai prins un fruct în hopârţac, cel de lângă, abia atins, să intre în panică şi să se arunce de la înălţime înainte de a-l putea tu ajuta sa aterizeze lin.
Aşa s-a întamplat în timp ce culegeam pere şi şi stăteam de vorbă cu tata, una din perele astea panicate a căzut şi mi-a şters razant obrazul drept. N-am facut mare caz, deşi mă durea, am continuat discuţia fără a zice ceva. Dar dupa vreun sfert de oră, când a doua pară mi-a şters acelasi obraz, m-am dat lovită rău, mai ales că aparuse un vecin care incerca să ne provoace pe mine şi pe tata la discuţii politice. Era înfierbântat rău de tot, il enervau tinerii ăia care demonstrau la Bucuresti şi voiau să schimbe intreaga clasa politică, dar pe mine mă enerva el!!! Aşa că atunci când a doua pară sinucigaşă m-a lovit, eu am acaparat discuţia, m-am văitat de mama focului: "aoleeeu, ce-or fi având perele astea cu mine de mi-au bătut obrazul?" Si tata a zis ca oi fi făcut eu ceva, si am continuat pe acelasi ton glumeţ de s-a prins si vecinul că n-are domnule cu cine discuta, p-ăştia doi nu ii interesează soarta ţării.
La țară da, în beci, dar aci la oraș... fix pe pervaz așa cum se vede în poză. Dar în curând se vor îngălbeni și vor fi transferate la burtici ☺
RăspundețiȘtergereSunt pere care se coc în pom dar sunt și pere pe care le culegi verzi și se coc în iarnă.
Da, gustoase perele de pe la noi, te cred ca ți-e dor. Ti-aș opri vreo doua d-aci de la geam... ☺
Fara politica zici? Bine, accept! Dar plina de invataminte postarea ta. Pentru cine e interesat, bineinteles! Cu sau fara hopartac, sa-ti fie toamna frumoasa, cu parfum de pere coapte!
RăspundețiȘtergereFără, fără! Discuțiile astea cu câte un cap sec care moare de dragul unui politician doar pentru ca i-a mai pus douaj' de lei la pensie, indiferent ce alte tâmpenii a mai făcut, mie îmi dau dureri de cap. Așa că mai bine fără.
ȘtergereNumai bine și ție, Silvia, și spor la cusut!
Fara!
RăspundețiȘtergereMinunate perele astea salvatoare!
Te pup pe ambii obraji, nu numai unde te-au lovit zemoasele.
Hihihi, ne-am vizitat în același timp ☺
RăspundețiȘtergereTe pupic și eu!
Perele sunt fructele mele preferate. Anul acesta am avut marea placere sa maninc pere pt prima data din parul mititel plantat de tata. Plin de globuri aurii. Si da perele acelea se coc in par. La mine pb era alta. Erau asa de parfumate , dulci si zemoase de lasau gura apa si vispelor mamut ce apareau naiba stie de unde. Am lasat cateva minute afara pe prispa doua pere si cand dau sa musc din para...una gaura facuta de viespi. Trebuia sa am mare grija sa maninc si insecta, ce nu se lasa dusa usor.
RăspundețiȘtergereDar are mama si un par ce sunt verzi si tari si care se coc in beci. Sper sa ajung sa le savurez candva...
Da, stiu cum e cu albinele astea pofticioase. Eu am adus una de la piata in sacosa cu perele cumparate. Ei, e loc destul sub soare si pentru noi si pentru ele :)
ȘtergereNumai bine, draga Jeny, iti doresc sa ajungi sa savurezi din perele verzi si tari din ograda parinteasca!
chiar am de gand sa fac un chec cu pere!
RăspundețiȘtergereEu fac și brioșe cu pere. Dar astea au un defect, sunt atât de bune ca se termina instant ☺
Ștergere