12 august 2015

Scărisoara

Da,  e clar,  mi s-a lipit de suflet zona asta de Apuseni,  Arieseniul și  imprejurimile lui. Deja știu ca o sa revin. 

Destul de aproape de Arieseni-Alba se găsește ghețarul zăpăcit din pestera Scărisoara pe care l-am mai vizitat eu acum niște ani, multi la număr,  dar atunci nu m-a impresionat în mod deosebit, nu știu de ce.  Poate pentru ca era iarna.  Afara gheață,  înăuntru gheață, mno,  care-i treaba? Acum însă,  coborând de la 25 de grade câte erau la suprafață, la un grad pe ghețar și 6 grade în coridoarele laterale (nevizitabile), de la mușchii și floricelele ce îmbrăcau pereții avenei, la zăpada rămasă de astă iarnă netopita și la ditamai ghețarul pe care doar îl bănuiam sub picioarele mele,  ei,  altfel am perceput eu situațiunea. 
Am zis ghețar zăpăcit pentru că, ne-a explicat ghidul, se întâmplă un fenomen ciudat cu el,  stă  pe cald,  la suprafață are cald,  în coridoarele  ce-l încadrează este cald,  numai că el nu se topește.  Eu cred că a uitat,  d-aia zic că-i cam zăpăcit

Văzut de sus,  din afară 
\

Din interior către  afară. Pestera Scărisoara  este o destinație ideala pentru zilele caniculare cum sunt acestea,  de fapt,  când vin căldurile eu m-aș muta definitiv în orice pestera.  Chiar și în Pestera Urșilor. Dar mai vorbim despre Peștera  Urșilor... 2 comentarii:

 1. Salut, Sunt Costin Comba, fotograf amator si biciclist din pasiune. Ai dori un schimb de link-uri cu blogul meu http://costin-comba.blogspot.ro/
  Iti multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Costin, n-aș vrea sa te superi pe mine, am mai primit astfel de cereri și nu le-am dat curs, deci n-ar fi corect sa dau acum un răspuns pozitiv. Sper sa ma crezi dacă îți spun că nu-mi doresc o vizibilitate mai mare decât am acum și... și sa vreau, n-aș ști cum se procedează cu "schimbul" asta de link-uri.
   Oricum, eu îți urmăresc blogul, îți admir foarte tare pozele, ți-am citit și C. V. - ul... (Eu am învățat la Grigorescu ☺)
   Numai bine și mult spor în ceea ce faci!

   Ștergere