11 iunie 2013

Ornamentală sau nu?

Azi am mâncat prima salată cu castraveți și frunze de spanac din nanogrădina noastă. Am adăugat bineînțeles și chestii luate de la piață, cum ar fi roșiile, brânza de oaie, dar a fost cea mai grozavă salată din anul acesta.
Să vedem acum ce face fasolea ornamentală (aceea de ziceam eu că e doi în unu ca șamponul cu balsam :)) Păi... crește și înflorește, a invadat tot gardul, parcă parcă ar trece și la vecini, dar cine o lasă? Sunt cu ochii pe ea...



Acuma să-mi spuneți voi dacă a mințit plicul, e fasole ornamentală sau nu?

9 comentarii:

  1. Cum zceai ca se numeste? (varianta latina dac o stii, te rog)
    Este foarte frumoasa si chiar ornamentala!
    Seara faina! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie, îmi pare rău, nu știu cum se numește. Am căutat plicul dar se pare că nu l-am păstrat. L-am luat de la Lidl și scria pe el "Fasole cu floare ornamentală", dacă avea și denumirea în latină nu mai știu.
      O zi bună și ție!

      Ștergere
  2. Mie imi pare foarte ornamentala! Si ii merge foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa mă gândeam și eu, că e foarte ornamentală. Cel puțin o mâncăriță tot va ornamenta :)

      Ștergere
  3. este foarte ornamentala, te invidiez.

    RăspundețiȘtergere
  4. E doi in unu, clar! Superbe floricelele rosii pe care le face soiul asta de fasole. Dar vad si-o tufa de leustean...minunata gradinita ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Silvia, e verde și minunată. Pălălaia ce se vede lângă fasole e o țelină, dar am și leuștean tot cam atât de mare. Zi faină!

      Ștergere
  5. Am citit într-o carte (Grădina bucătarului rafinat, de Virginia Hayes) că florile sunt comestibile. Dar păstăile sut şi ele foarte bune, însă nu ştiu exact când este optim să fie recoltate. Te pricepi cumva? Ai făcut mâncare de păstăi din ea?
    Sper că ai păstrat boabe să pui şi la anul, că e foarte frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am facut mancare din ea ca n-am avut curaj, ca habar n-aveam daca se mananca sau nu. Am pastrat insa boabele ca sa pun si la anul.

    RăspundețiȘtergere