29 iunie 2013

Datorie de un milion de inghetate

La inceputul saptamanii as fi putut canta ceva de genul: "this... week... is on... fire". Ambele jumatati mai mici ale mele au avut examene.  Firicica marti si joi capacitatea, miercuri si vineri Pufoasa examen pentru clasa de excelenta (bleah!), in total patru examene pentru noi parintii... si rudele.

Cu Pufoasa a stat treaba in felul urmator: am fost consultati daca suntem de acord ca elevii de clasa a IV- a sa dea examene pentru o clasa cu predare intensiv matematica si una de engleza. Eu una am votat cu NU.  La scoala asta oricum sunt copii buni, de ce sa alegem din niste clase bune sa facem niste clase si mai bune? Noi toti am invatat in clase echilibrate zic eu, si cu copii de 10 pe linie si cu copii mai putin dotati, si n-a murit nimeni.  Copii astia abia acum au inceput sa se cunoasca, sa lege prietenii, si exact cand s-a inchegat putin colectivul, hai sa-i despartim.  Si dezamagirea unui examen picat mi se pare mult prea grea pentru un copilas de 10 ani. In fine, majoritatea a hotarat examen pentru clasa a V-a, atunci ne supunem majoritatii, examen sa fie! De fapt mai aveam varianta de a nu ne inscrie la niciun examen si atunci Ioana ar fi ramas intr-una din clasele formate cu cei care nu au luat examenul sau nu l-au dat deloc. Parca nici asa nu ne placea... Ca sa n-o mai lungesc, examenul la mate a fost, se pare, infiorator de greu. In drum spre casa mi-a povestit asa in doua vorbe ce si cum, dar cand am realizat ca a gresit problema cea mai usoara, n-am vrut sa mai stiu restul, nici n-am putut sa ma uit pe subiecte. I-am zis si ei, asta e, fie ce-o fi, in una din clasele astea doua o sa fii si tu, ori la mate ori la engleza, desi eu la mate te vad, om trai si om vedea. Ieri a dat si examenul la engleza, cu oaresce peripetii, ca nu se gasea pe lista si nu o lasa sa intre in scoala. M-a sunat aproape plangand, in primul moment nu stiam ce sa fac, eram prea departe ca sa ajung la scoala in timp util, dar mi-a venit ideea sa-l sun pe fostul diriginte al Mariei, care din fericire era in scoala, a iesit afara, a "pescuit-o"  si a bagat-o in clasa. 
Aseara am primit un telefon de la doamna invatatoare: Ioana a intrat la clasa de mate! Uraaaa, am inceput sa dansam prin casa, sa topaim. Ne-am imbracat si am plecat la plimbare, trebuia sa vedem si noi listele. Inainte de a pleca am vrut sa fac un pariu cu Ioana, dar nu mai reusesc, frate, sa conving copiii astia sa faca pariuri cu mine, cica "tu castigi tot timpul". I-am zis ca simt eu  asa ca a intrat si la engleza si   ca e intre primii 5 pe lista. N-a fost de acord cu mine, cica examenul a fost usor si ca or sa intre numai aia care au luat zece si ea a avut doua greselute. Bine, zic, hai sa facem pariu pe pusculita ta. Daca ai intrat intre primii cinci imi dai mie pusculita ta, daca nu, eu iti dublez suma pe care o ai acolo. Cand e vorba de bani Pufi a mea e foarte circumspecta, asa ca raspunsul a fost nu, bun raspuns pentru ca ar fi pierdut, era a doua pe lista, 9,40. Pe drum mi-a amintit de cele un milion de inghetate pe care am promis ca i le cumpar dupa examene, m-am conformat rapid, am intrat in prima butica si am pus-o sa-si aleaga. Nu, nu am momit-o sa invete promitandu-i ca recompensa un milion de inghetate, pur si simplu am rugat-o sa se abtina putin de la a o consuma pana la examene, pentru ca e foarte sensibila cu gatul si nu voiam sa mearga la examene cu febra asa cum a mers la evaluarile de sfarsit de clasa a IV-a. Atunci i-am promis ca dupa examene ii iau cate inghetate vrea ea, indiferent de rezultat. Chiar si un milion? Chiar si un milion!
Deci, cu Ioana emotiile s-au terminat, asteptam sa se afiseze astazi rezultatele si la Mariuca. De fapt prea multe emotii nu avem, cum nici ea n-a avut, m-a uimit copilul asta cat de echilibrat e, stie ce stie,  stie ca nu are cum sa ia sub 9 (estimarea cea mai pesimista), nu-si consuma neuronul inutil, mi-e drag de ea, v-am spus? 
Eu deja le-am spus sa ascunda caietele, nu mai vreau sa aud de ecuatii, arii, volume, grafice si mai stiu eu ce, am alte treburi mai importante, cum ar fi listele de cumparaturi pentru concediu, bagaje... chestii...

7 comentarii:

  1. frate, ori tu scrii prea frumos, ori sunt eu prea sensibila. de fapt, cred ca ambele, pentru ca de cate ori scrii despre fete, imi dau lacrimile. felicitari, oameni buni, ca asta sunteti, oameni cu suflet bun, mare si frumos. si destepti! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frate, ori sunt eu prea stresata ca deja asteptam rezultatele alea de la ora 10 si acum e aproape 4 si inca nu s-au afisat, ori sunt si eu extrem de sensibila ca, citind comentariul tau, mi s-au aburit si mie ochelarii. Cristina, esti o scumpa, am zis!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, fete frumoase, destepte si harnice! Sa aveti o vacanta minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multu, multu, multu!!! Vacanta placuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Prin ce peripetie ati trecut! Mi se zburleste parul gandindu-ma la emotiile voastre, in special ale celei mici. Bine ca ai rezolvat problema!
    De acu' va puteti bucura din toata inima de vacanta. :D
    Primesc si io o inghetata din alea un milion? Nu merit...stiu...dar eu am tinut pumnii strans si m-am gandit la voi...Se pune? :)))))) Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Catrinel, inghetata cu numarul 37 iti este rezervata clar!

    RăspundețiȘtergere
  7. De acum vacanta e ca si instalata si in casa voastra.:)
    Sa va bucurati din plin de ea,si fetele tale harnica si voi parintii acestor fete faine.:)Pe mani de pe acum incepe sa se zburleasca parul gandindu-ma ca mai am 2 ani si vine "Bacu",iar apoi urmeaza cel mic cu mai stiu eu ce "gaselnita" de examen.
    Pupici voua!

    RăspundețiȘtergere