28 iunie 2011

Un altfel de "material"

Intr-o dimineata, saptamana trecuta, am vrut sa le fac fetelor o surpriza si le-am zis: azi facem ATELIER, va confectionati fiecare ce vreti, cercei, medalion, brosa, eu doar va ajut. Vestea a fost primita cu entuziasm de fetele mele dar mai ales de prietena lor, care era in vizita la noi, era foarte curioasa sa lucreze cu lut. Asta era la micul dejun. In ziua aceea insa Ioana nu s-a simtit bine si a trebuit sa fac o groaza de drumuri, la medic, la analize, la ridicat razultat de analize, asa ca nu prea am avut timp si nici starea sa mai fac ATELIER. Dupa masa de pranz Ale ma intreaba: da' noi mai facem azi MATERIAL? Incurcatura asta simpatica s-a intamplat pentru ca Ale a stat vreo 6 ani, parca, in Italia, si uneori mai face confuzii din astea. Mie mi-a placut cum a iesit si am adoptat repede expresia.
Am facut totusi "material" in ziua aceea, chiar si a doua zi, cand am pictat ceea ce am mesterit cu o zi inainte. Iata-le aici la uscat:



Intre timp au fost finalizate bijuurile, au fost chiar purtate, cu mandrie as putea spune (n-avem poze... ca n-avem).

Azi am facut un alfel de MATERIAL. De asta data doar cu Pufoasa si Firicica. Eu nu sunt o mare bucatareasa, in sensul ca nu ma dau in vant dupa gatit, facut prajituri... Asta nu inseamna ca nu fac. Si inca des. Dar as putea trai si fara sa fac activitatile astea. In schimb, ceea ce am facut azi am facut cu mare curiozitate si cu mare drag as putea spune. Ca sa n-o lungim, am facut chifle, sau painici, cum vreti sa le spuneti, cu faina neagra, tarate de grau, chimen, masline, branza, nuci si susan. Stiu, am amestecat multe ingrediente, n-am avut vreo reteta anume, dar stiti cum au iesit? Hiiimmmm... Si cred ca au iesit atat de gustoase pentru ca iar am facut MATERIAL cu fetele. Coca am impartit-o in trei si fiecare si-a facut propria forma de painica. Ce mandrie pe ele: tati, painicile alea lunguiete eu le-am facut! Nu e asa ca par a fi facute de un specialist?
Abia asteptam sa terminam painicile astea ca sa facem altele si sa experimentam si alte combinatii de ingrediente. Poze cu painicile nu va arat ca sa nu va fac pofta. (Aiurea, n-am facut!) Promit insa ca la urmatorul Material sa fac pe dracu-n patru si sa va arat si poze.
O seara faina va doresc!

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru "material" - ce se vede aici in poza arata foarte bine!!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult cum povestiti si ca puneti suflet in ceea ce faceti! Mult spor in continuare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Copilarim, da, au iesit dragute, dar cel mai important e ca manutele fetelor au modelat si pictat (ajutate doar un pica) si acum sunt purtate cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Iulia!
    Daca-mi mai vorbesti la persoana a doua plural, vin la tine, nu stiu cum, ma bag pe fir ca sunt subtire, si te trag de urechi :)) Bine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine ce au facut fetele!
    Ce ne mai asemanam :)) Eu gatesc pentru ca trebuie si scurtez cat pot statul la cratita :P
    Painica trebuie sa fi fost buna caci doar au fost facute de manute... specialiste :)))Ador mirosul de paine coapta.
    Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  6. Catrinel, de dimineata am bagat nasul in cosul cu painici, miroseau demential. Si sunt atat de satioase, pana si fetele au remarcat ca nu poti manca multe, te saturi de la prima, pe a doua o mananci ca prea e buna...

    RăspundețiȘtergere