29 iunie 2011

Puiu Fraierica

Acum vreo ora, exact cand faceam eu clatite (in sfarsit... ca ma roaga Pufoasa de vreo 3 zile), ma cheama fetele afara sa-mi arate ceva. Un pui de vrabie statea nemiscat pe patratelul meu. Fetele strigau la mine: salveaza-l, mami, salveaza-l! Cand m-am apropiat de el s-a speriat si a incercat sa zboare dar nu i-a reusit, probabil mai are de luat lectii de zbor.

Bine mai fraierica, aci ti-ai gasit si tu sa aterizezi pe autostrada pisicilor? E un trafic de pisici la mine in curte ceva de speriat...
Intre doua clatite (arse) am gandit si am rumegat problema. Daca-l las afara sigur il inhata o pisica, in casa mai are o sansa dar cum il hranim? Las' ca vedem noi.

L-am prins si l-am dus in casa. Am trecut pe langa a treia clatita carbonizata, fetele cica sa n-o arunc ca poate ii place vrabiutei. Ma intorc si ma uit stramb la ele. Bineee, arunc-o !

Caut o cutie care sa-i devina casuta musafirului aerian. Fetele in spatele meu. Iar am doua umbre? Am gasit cutiuta, am pus carpe, am adus si niste malai, puiul nu papa. Hai mai fraierica, deschide ciocul, ca e papa bun. Nimic!

O fi deprimat zice Firicica, i-o fi dor de mama lui. Pufoasa incepe sa piuie. Tu ce mama zmeului faci? O imit pe maica-sa, sa nu-i mai fie dor de ea.

Ar fi bune niste insecte. Firicica se ofera sa prinda un paianjen. Se duce mai intai sa-si caute niste manusi sa nu puna direct mana pe insecta scarboasa. Pufoasa... si mai rau, se baricadeaza in sufragerie, are oroare de paianjeni. Striga de acolo: sunt in siguranta, sunt? N-a mers nici cu paianjenul.

Am iesit afara dupa o rama. I-am fluturat-o prin fata ochilor. Nimic! Mai fac o ultima incercare, am niste serigi prin casa de la ultima tura de intepaturi in zona posterioara, aduc una, suuuup, trag niste lapte in ea, il inhatz pe domnul pui si-l indop cu forta, ca doar n-o sa-l las sa moara de foame. Asaaa, acum stau si eu mai linistita, nu moare nimeni de foame la mine in casa, da?


Fetele mai au o problema: e fata sau baiat? Mariei i s-a parut a fi baiat asa ca i-a zis PUIU. Si mie mi s-a parut a fi tot baiat si i-am zis FRAIERICA.

Acuma ma duc sa vad ce face.

7 comentarii:

  1. Aaaah, ce emotionant! Bietul de el! Sper sa reusiti sa-l salvati pe Puiu, zis Fraierica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si eu sper. Sper mai ales sa-lfac sa manance si sa bea apa, dupa aia mai vedem ce-o mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ne tii la curent cu evolutia, ca mi se pare o intamplare induiosatoare. in casa nu ai pisici?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu Cristina, nu am pisici nici in casa nici afara. Cele care-mi tranziteaza gradina sunt din vecini. O sa incerc sa va mai informez despre starea lui Puiu (ce delicata sunt, nu i-am mai zis fraierica)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mai face Fraierica, s-a mai intremat? :) Mi-e asa o mila de el, saracutul... Sa ne tii la curent cu starea lui de sanatate :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut probleme cu netul azi dar o sa va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu i-as zice norocosul!! Ce se facea daca nu ajungea la voi:).. si ateriza altundeva?

    RăspundețiȘtergere