23 aprilie 2015

Ce n-a vazut Parisul

Stiu ca am lipsit cam mult, nu stiu daca mi-ati simtit lipsa dar n-am fost prea departe, pe-aici prin zona, cu treburi multe, sau cu lene de scris. N-am stat degeaba, am facut si eu treburile ce le-a facut toata lumea de Pasti (nu merita sa povestesc !), daaaar... in zilele de nesarbatoare am mesterit... lucruri. Imi pare rau ca nu am avut starea necesara si pentru margele, imi cer iertare pentru comanda ce-o taraganez dar pur si simplu nu i-a venit vremea, trebuie sa ma linistesc, sa intru in starea aia "de margele", altfel nu iese treaba faina :)

Doua evenimente ne-au animat in ultimele cam doua saptamani. Ziua de nastere a Ioanei care a vrut o sarbatorire cu totul altfel decat pana acum, a vrut sa mergem toti patru la restaurant. Asa am si facut si ne-am simtit minunat, ar trebui sa facem asta mai des!

Al doilea eveniment ce ne-a bagat un pic in priza este plecarea Mariei in Franta la un curs de perfectionare lingvistica, asa cum scrie pe procura ce a trebuit sa o legalizez ca sa poata iesi copilul din tara fara parinti. M-a intrebat cineva daca n-am emotii. Hai maaai, oi fi eu mama closca dar nici chiar asa... Eu ma bucur pentru ea ca e atat de activa, ca se implica in tot felul de activitati din care are multe de invatat si faptul ca are multe plecari nu poate decat sa-i fie de folos. Cu siguranta cand o pleca la facultate n-o sa fie ca maica-sa care a avut emotii cand a fost vorba sa mearga la ghiseu sa-si cumpere singura bilet de tren :)

Plecarea Mariei in Franta inseamna si multe pregatiri. Ei, abia aici intra in scena mami-closca, care se agita sa faca totul cat mai bine si daca se poate cat mai frumos.


M-am topit cand am vazut materialul asta intr-un magazin, era musai sa fac o sacosica din asta ce n-a vazut Parisul (acum o sa vada :))


A zis domn' profesor ca fiecare elev va trebui sa-si aduca pentru autocar o pernita si o paturica? A zis! Si mami ce-a facut? A incropit repede de-o pernita mica-mica si comoda, cu o fata de perna pufoasa si placuta la atingere? Pai cum altfel?


Imi pare rau ca nu pot sa va arat chiar tot-tot ce am mesterit, unele lucruri o sa le daruim si nu vreau sa stric surprize. Dar urmeaza...

Asadar... perna are, sacosica are, dictionar are, ochelari are, je suis, tu es, il est, stie sa zica, deci e pregatita de plecare...


Bon Voyage!


21 de comentarii:

  1. Wow! Ce ma bucur pentru ea! Va avea o sacosica perfecta pentru Paris.
    Uite si aceste pernute sunt foarte comode pentru drum... asta daca nu e cam tarziu. :) Ti-am dat linkul pentru tipar, nu neaparat pentru pernuta din peticele. ;)
    Ahhhh! nu vrea sa scrie o postare pentru blogul tau despre cum a fost cand se va intoarce?
    Va puuuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma uit pe link-ul acela dar pentru drumul asta pernuta e asta albastra, ca e numai buna și nici timp nu mai am.
      I-am propus sa scrie impresii aici la mine pe blog. A FOST DE ACORD!!! Vedem...
      Pupam și noi!

      Ștergere
    2. Acuma am găsit răgazul sa ma uita pernuta ce mi-o recomanzi. Da! E foarte practica, n-ar fi mult de lucru dacă as face-o din material dintr-o bucata, dar fata mâine pleacă, sunt multe de făcut, nu mai am timp și de pernita. Dar e bine de știut pentru excursia următoare. Mulțam! ☺

      Ștergere
    3. Sper sa fie de acord si cand se intoarce sa ne povesteasca. Drum bun si distractie placuta!
      Pai si eu m-am gandit ca la repezeala ai face-o dintr-o bucata. Tutorialul si tiparul mi s-au parut ok. Eu am probleme de respiratie de la deviatia de sept si imi gasesc greu pozitia de dormit, iar cand am folosit o astfel de perna la mama, a fost fain. Si la TV ma uit mai bine pe o astfel de pernuta. Mi-am promis acum mult timp ca imi fac una si tot aman...

      Ștergere
    4. Sper și eu sa se tina de cuvânt. N-ar trebui sa fie prea greu, Maria are o pasiune pentru scris, atâta doar sa aibă și timp. Când se întoarce o sa fie perioada tezelor și o sa aibă mult de recuperat, nu știu cat timp liber o sa aibă, dar vedem...
      Dacă ma gândesc bine am o astfel de pernita cumparata de pe undeva, nu am folosit-o fiindcă are o îmbrăcatura sintetica care te face sa transpiri. Ia s-o caut eu, poate reușesc să-i schimb fața.. .

      Ștergere
    5. In acest caz uite AICI. Stiu ca pleaca azi si e prea tarziu, dar poate pentru data viitoare daca mai vrei sa schimbi fata la pernuta.

      Ștergere
    6. Am cautat pernuta de-am înnebunit, nu e și gata! A fost totuși un lucru bun, am făcut ordine prin niște dulapuri ☺.
      Cu siguranță voi face niște pernițe din astea după tutorialele trimise de tine. Cred că-s foarte bune pentru drumurile lungi din concediu. Asa ca... mulțumesc. fata draga!

      Ștergere
  2. Mirela ca pe Sotzu23 aprilie 2015 la 12:10

    super mami "ataca" din nou! sa-ti vina puiul sanatos acasa! abia astept sa vad celelalte minunatii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mirela!
      Am poze in asteptare si ma cam furnica la degete sa postez si restul de "drighidele" confectionate (mai ales ca azi am destul timp de calculator) dar nu vreau sa stric surprizele. Putintica rabdare, mon cher! (asta e pentru mine!)

      Ștergere
  3. E superb materialul din care ai făcut sacoşica şi danteluţa îi dă un farmec aparte, chiar că n-a mai văzut Parisul, nici pe departe acolo nu sunt aşa de frumoase ca asta. Şi pernuţa cu inimioară îmi place mult ! Aştept şi eu impresii pe blog ! Bon voyage !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa că nu m-am îndrăgostit eu asa de nebuna de materialul ala? E frumos rău!
      Apropo de "n-a vazut Parisul", asa în gluma i-am zis și eu Mariei ca n-o sa mai întâlnească o asa gentuța simpatica la Paris. Ba chiar ar fi fost frumos sa facem și pentru colegii ei cate una ca sa aibă si ei ce aduce acasă pe post de "suvenir de la Paris".☺
      Sper sa se tina de cuvânt și să-și scrie impresiile aici, dar știu eu...
      Multumim de urări!

      Ștergere
  4. Ce pregatiri., ce forfota, ce frumuseti si inca mai urmeaza drighidele...stau pe-aproape sa vad ce n-a vazut Parisu'! Drum bun, draga Maria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când zici tu ca aștepți sa vezi drighidelele am emoții. Adicătelea cu ce poți sa impresionezi un maestru? Greu, greu...

      Ștergere
  5. Apai,mama -closca,te-ai pregatit ,nu gluma!:)
    FAine lucruri ai mai mesterit,iar Parisului o sa-i cada"ochii-n jib" atat de frumoasa e sacosa!

    Imi place ca si tu esti "alintata" de fetele tale.:)Baietii mei imi spun "mama -ursa":))Asa m-a si trecut Teddy in telefon ...Ii dau eu lui!

    Drum bun madmoazel Mari! (r-ul e tare rarait):))

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai făcut sa rad de Parisul ala căruia or să-i cada ochii în... ce? În jib? Pe la noi se zice în gura, asta înseamnă jib? Sau ce? Lămurește-mă, rogu-te.
    Tu crezi ca fetele ma alinta "mami-closca"? Neeeeh, tati m-a botezat asa, cică prea le cocolosesc. Dar ia ghici cine mi-a zis Ieri " hai mă, dacă i-ai promis ca te duci cu ea la tuns de ce o lași sa se ducă singura? Hai, du-te și tu cu ea" Aha, acum nu se mai cheamă cocoloșit...
    Mulțumim Frrrrumos! ☺

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama Closca e tare harnica si inventiva!
    Sacosa o sa intoarca multe priviri,mai ales ca va fi purtata de o domnisoara "Firice mladios".:)
    Drum bun ii doresc si eu!

    Stii cum ma alinta pe mine baietii?..."mama ursa":)) si sunt la fel de grijulie indiferent ce fac feciorii mei si da,n-o sa aiba nici ei emotii indiferent in ce situatii se vor afla.Nu ca noi mame de de pui!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))Crezand ca nu mi-a luat net-ul comentariul,ca tare suparat s-a uitat la mine,am mai spus odata ,ca babele,ce aveam de spus.
      jib= buzunar,ca daca are Parisul gura,tre' sa aiba si buzunar.:)

      Pupici si numai bine!

      Ștergere
    2. Se mai intampla, Angi, nu-i bai.
      Multam de explicatie,uite, am mai invatat un cuvant.

      Ștergere
  9. ce frumoase sunt! posetuta imi place in mod special! Drum bun!!!! :) Ioana

    RăspundețiȘtergere