02 aprilie 2014

Mi-am cusut singura o ie - Ultimul Tutorial (ciucuri, cret )

Buna dragilor! Suntem pe ultima suta de metri cu iisoara si cu sezatorile noastre.... Ar trebui sa facem un banchet, ceva? Glumesc, hai la treaba!
Ieri am terminat de incheiat iisoara, i-am pus si snurulet la gat, nu mai ramasese de facut decat cretul (sau burta vacii sau pielea de gaina, cum se spune prin diferite zone) Fiindca am adus vorba de snurulet, ma gandeam ca toata lumea a invatat prin scoala generala la lucru manual cum se rasuceste un snur. Se pare ca nu toata lumea. Pentru cei care mai au nevoie de lamuriri, va rog cititi ultimul comentariu de la postarea precedenta.

Nu ne apucam direct de cret pentru ca snuruletul nostru are nevoie de ciucurei.

 Rasucim pe degete un fir de mouline si...




 Aici ma declar un pic depasita de situatie, adica eu fac ciucureii, imi ies ei in cele din urma (la a doua sau la a noua incercare) dar n-as putea sa explic foarte exact cum fac. Daca are cineva o tehnica ce nu da gres si e explicata pe undeva, va rog, ajutati-ma si pe mine. Hai, ca si eu v-am aratat atatea, nu pastrati secret! :)


 Uraaaa.... a iesit cumva....


 Acum il taiem si-l ciufulim :)


Gata, iisoara are si snur si ciucurei, putem sa-i facem cret.


Tutorialul pentru burta vacii, varianta pe care am folosit-o eu aici: cret ie- burta vacii 02
Sau poate va place mai mult cealalta varianta cret ie– burta vacii 01. Amandoua variantele au si filmulet. Ce completari am la filmulete? Acolo am lucrat cu distanta cam mare intre impunsaturi, Camera statea intre mine si cusatura, sau chiar pe umarul meu si ma incurca ingrozitor. Deci, pasul dintre impunsaturi trebuie sa fie mai mic!
La iisoara aceasta am ales sa fac burta vacii cu alb pentru ca nu voiam ca modelul de pe piept si manecute sa fie eclipsat de cret, care ar fi atras toti ochii.



 Si gata iisoara!!!!


Sper ca sezatorile noastre v-au placut tot atat cat mi-au placut si mie si cine stie, poate ne mai vedem (citim) si la alte sezatori. 
Pana atunci spor in toate sa aveti, dar mai ales la cusut!

Toti pasii facuti pentru finalizarea acestei iisoare sunt prezentati sub forma de tutoriale aici:



       găurele duble

      ajur – 01


















26 de comentarii:

  1. SUPERBA! felicitari, aplauze, uraaaa! multumim pentri indrumarile pas cu pas. Minunat a iesit ia ta! te pup
    happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Carmen!
      Sper ca nu te-ai suparat ca am postat si poza pentru WW si am pus si tutorialul, nu mai aveam rabdare pana maine :)

      Ștergere
    2. draga mea, cum o sa ma supar? adevarul este ca abia acum am descoperit fotografia cu floricica la ureche :)))
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  2. Este minunata! Esti minunata! Iti multumesc din inima pentru toate tutorialele! Daca nu ai fi fost tu nici prin minte nu mi-ar fi dat vreodata sa ma apuc de o ie. Pupici soricesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu esti minunata! Si ia ta o sa fie minunata, stiu eu sigur, prea o "gandesti" cu drag. Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Multumesc Ina pentru rabdare si consecventa! Ai facut o minune de iisoara! Sper ca si a mea sa ajunga aici, la burta vacii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta va ajunge, ca nu e mare inginerie. Si daca ar fi, de orice inginerie se ocupa un... inginer, nu? (Am citit interviul luat de Catrinel si tare asemanatoare ne mai sunt povestile:))

      Ștergere
  4. Doaaaamneeee, cat e de frumoasa!!!!! Am cazut in butoiul cu admiratie. Stii, asa, pe parcurs, inainte de a vedea finalul, mi-a placut mie cum mi-a placut, dar asa, gata, e absolut delicioasa si asa o pofta mi-a facut, ca daca va fi sa fac o ie (si va fi, nu una, doua), fix asa o s-o fac. Fix.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi vine sa cred, exact cand iti expediam eu mail-ul a aparut mesajul tau!!!! Asta ce-o mai fi?
    Cristina ma bucur mult mult de tot ca place lumii ce-am facut eu, eu stiu ca sunt in stare de mai mult si asta ma ambitioneaza sa continui. Am asa niste idei in cap... Spor la treaba iti zic!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Ina!

    Felicitari pentru minunatia realizata! Pare atat de simplu de facut, dupa postarile tale!
    De cand am descoperit blogul tau, acum aproximativ o saptamana si am vazut ca faci o ie te-am "vizitat " aproape zilnic ca sa vad noutatile si unde ai ajuns cu lucrul. M-ai imbolnavit, molipsit si trebuie musai sa-mi fac si eu o ie. Nu ca n-as avea multe proiecte incepute... dar nu mai sunt asa interesante :D. Trebuie doar sa-mi gasesc materialul potrivit.
    Am vazut ca ai intrebat daca stie cineva cum se fac canafii. Eu am un tutorial de la o ata de martisor uriasa, tutorial facut de mine acum cativa ani, dupa posibilitatile pe care le-am avut atunci, date fiind dimensiunile mari ale firelor. Pozele sunt incarcate pe siteul 99poze si prezinta cum mi-am improvizat eu suportul de intins firele, pasii de rasucire si modul in care am facut canaful. M-am gandit ca principiul e cam acelasi, doar ca la ie snuruletul e intr-o singura culoare si de dimensiuni muuuult mai mici. Sper sa fie de folos. Si acum link-ul: www.99poze.ro/ate_martisor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, m-am uitat, nu seamana cu procedeul pe care-l folosea mama, dar s-ar putea sa fie chiar mai bun, o sa-l incerc. Multumesc mult!
      Cat despre ie, chiar e simplu de facut, un pic de rabdare cu un pic de indemanare, gata ia! :)

      Ștergere
  7. Prima mea ie cusuta dupa tutorialele tale, sper sa nu fie si ultima. Sunt foarte mandra de rezultat. Multumesc mult pentru sfaturi!
    https://www.facebook.com/mariana.david.167/posts/767771819966834

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. La cat mai multe! Din păcate nu pot vedea poza, poate e activată setarea ca numai prietenii să poata vedea ce postezi...

      Ștergere
  8. Ina, multumesc mult pentru tutorial. Este foarte bine explicat si usor de inteles, sper sa fie si usor de facut :).
    Am rugat-o pe mama sa-mi cumpere panza topita, am o saptamana de concediu in decembrie si planuri marete.
    Multumesc si spor in toate
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! Burta vacii e doar pe partea din fata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Burta vacii este pe toată circumferința, față, spate, mâneci.

      Ștergere
  10. Buna! Burta vacii e doar pe partea din fata?

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Ina, acum cateva luni am gasit blogul tau. Acum m-am hotarat si eu sa fac o ie, dar a disparut prima parte, croitul iei. Poti sa verifici postarea, te rog? Ar fi trebuit sa fie aici http://handmadeina.blogspot.ro/2014/03/imi-cos-singura-o-ie-cum-croim-o-ie.html
    Faci lucruri tare frumoase, mi-ar placea sa fiu si eu asa talentata...
    Numai bine,
    Corina

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna. Am parcurs toate tutorialele si m-au ajutat mult. O singura intrebare am : unde gasesc panza de casa sau panza de calitate? Merci pt raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întrebarea asta e mai grea. Eu aveam o sursa dar s-a epuizat ca sa zic asa. Se mai găsește prin magazinele de textile, pe la târguri, pe net. Eu de pe net nu am luat pana acum pentru ca am vrut sa vad pânză, sa o pipăi, dar de-o fi nevoie voi recurge și la varianta asta.

      Ștergere
  13. Multumesc pentru indrumare! Folosind acest site am reusit sa-mi cos singura prima mea ie, dar nu va fi ultima cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, dar creste-creste numărul iilor "singure facute" ☺, ceea ce nu poate decât sa ma bucure. Spor în toate, dar mai ales la cusut!

      Ștergere