01 aprilie 2014

Imi cos singura o ie - Tutorial, cum inchei o ie

Buna de dimineata! De cate ori trecem la ora de vara imi zic: vai de mine, sa vezi cat de greu o sa ma trezesc! Dar de unde, ma trezesc si mai devreme decat inainte, im beau cafeaua si mai de noapte, dar asta s-ar putea sa fie din cauza iisoarei pe care vreau neaparat s-o termin cat mai curand.
Ieri am incheiat manecutele iisoarei,  acum o sa coasem manecutele de piept si spate.


Folosim firul de mouline pus in 3 sau in 4, in functie de grosimea lui. Mai trebuie avut grija la noduri, stiti voi, se face o oarecare intaritura la inceputul cusaturii. Iar cand se termina firul, se intoarce lucrul pe dos si iarasi se fac intarituri trecand acul prin cusaturile existente, cat mai discret, sa nu se vada pe fata.


Cum incheiem am invatat ieri, dar...


Eu mai tin lucrul si asa...


Imi place chiar mai mult asa, cusaturile ies mai uniforme, atata doar ca trebuie sa am grija sa nu cos prea strans.


Aici am terminat de cusut manecuta de piept.


Cealalta "latura" a manecutei o coasem de spatele iei.


Aici suntem fix in zona in care se termina maneca, am cusut-o deja si de piept si de spate, in continuare coasem spatele de piept. 




Si bineinteles facem acelasi lucru si cu manecuta a doua :)


Nu va grabiti sa spuneti ca arata ciudat...

Dupa ce rasucim un snur mai lung din acelasi mouline cu care am cusut, vom folosi in sfarsit si acul cu urechi mari de care va spuneam pe la inceputuri.




Ei, acum cum mai arata? Parca incepe sa semene a iisoara...


Mai avem foarte foarte putin. V-am promis eu ca saptamana asta terminam... Dar sa nu zicem hop, pana n-am sarit :)

Spor in toate sa aveti, dar mai ales la cusut!


Pentru ca iisoara noastra sa ajunga in acest stadiu am facut urmatorii pasi:



29 de comentarii:

  1. Felicitari! Este deosebita si finuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, ce transformare! Da, e o iisoara in toata splendoarea...trebuie sa dau zor si eu sa ajung sa ma bucur de acest stadiu. Asa-mi trebuie, mi-am ales maneci luuungi! Sa ai o zi buna, draga Ina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am stiut eu de ce optez pentru ie de copilita si cu maneca scurta pe deasupra.
    Spor la treaba, Silvia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc!
    Ce să mai zic? Abia aştept cu mari emoţii să mă apuc de ia mea făcută bineînţeles după ia ta. :))) Cum răsuceşti şnurul să stea cum trebuie şi să nu se desfacă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, credeam ca fentez partea asta cu rasucitul snurului :)) Mi-am zis, las' ca stie lumea!
      O rugasem pe Ioana sa ma pozeze in timp ce-l fac, dar pana s-a mocait ea sa ajunga la mine snurul era gata facut si bagat prin tiv. Eu snurul il fac dintr-un fir de mouline foaaaaarte lung. Daca am copil langa mine il rog sa mi-l tina de la un captat, eu de la celalalt capat incep sa-l rasucesc, si rasucesc pana devine firul foarte tensionat. Am grija sa fie uniform tensionat si inspre parte cu copilu'. Cand cred ca am rasucit suficient, pun peste capatul ce-l tin eu intre degete si capatul de la copil si snurul se rasuceste instantaneu, singur. Treaba mea e sa trag cu mana de sus in jos peste snur, in timp ce el se rasuceste pentru ca rasucutura sa fie uniforma. La unul din capate nu are cum sa se desfaca pentru ca este de fapt indoitura firului, la celalat se desface putin, nu-i problema, nu fac nod pentru ca acela e capatul care vine bagat pe urechile acului si cand fac ciucureii oricum ce s-a desirat tai.
      Daca n-am copil langa mine ma folosesc de clanta usii, atunci un capat il tin in gura pe celelalt il rasucesc si dupa aceea fac rocada intre ele.

      Ștergere
  5. Mulțumesc din suflet pentru tutoriale! De multă vreme vreau să fac o ie pentru fetița mea și nu știam cum și nu găseam pe nicăieri. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum e musai ca cea mica sa se imbrace in cel mai scurt timp cu o ie :)

      Ștergere
  6. Chiar aveam nevoie! Sper sa o termin si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara Ina! Am inceput si eu sa-mi cos singura o ie dupa tutorialele tale, si imi sunt de mare folos. Am ajuns la partea unde trebuie sa tai gura de la piept si am observat ca nu se mai deschide acea pagina...si deci, m-am blocat. Ma poti ajuta sa deschid acea pagina ca sa vad ce trebuie sa fac? Multumesc frumos!
    Adnana

    RăspundețiȘtergere
  8. La mine se deschide, postez link-ul aici
    http://www.handmadeina.blogspot.ro/2014/03/imi-cos-singura-o-ie-tutorial.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, acum merge sa-l deschid.....o sa continui treaba acum....imediat incep.
    Imi place tare mult ideea ta cu blogul si ca ne-ai invatat si pe noi cum sa facem o ie. Pana sa ma apuc nici nu stiam ca imi place sa cos, dar acum sunt convinsa ca voi face mai multe ii. :D Cand va fi gata prima am sa-ti timit poze.
    Multumesc frumos!
    O zi buna!
    Adnana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te rog sa-mi trimit poze cu ia/iile ce vei coase. Spor la treaba Adnana! (ce nume frumos!)

      Ștergere
    2. Cu mare drag iti voi trimite. Multumesc, e meritul lui tata., el mi-a ales numele :)

      Ștergere
  10. buna va rog sa-mi spineti pe ce panza ati cusut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Îmi pare rău, nu știu cum se numește pânza aceasta, o am de multa vreme în casă. Celelalte ii le-am cusut pe pânză topita, care este ceva mai rara (ca și țesătură )

      Ștergere
  11. Buna Ina ... din pacate nu mai merge pagina "cum croiesc o ie" si nici "cum taiem gura la piept. Ai cum sa le refaci? Multumesc Cristiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ia vezi acum. Daca nu merge cu clic pe link-urile afisate in postarea asta, mai este si varianta cu clic pe poza poza iei din dreapta sus, a doua poza. Cu clic pe poza apar toate linkurile pentru cele 18 tutoriale. Sper sa te descurci!

      Ștergere
  12. Buna. Va rog as vrea sa stiu daca acest tip de croiala este potrivita si ptr baieti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună. Nu, croiala pentru cămașa bărbătească este cu totul altfel. Personal nu am croit nicio astfel de cămașă, deci nu pot sa dau sfaturi.

      Ștergere
    2. Bună. Nu, croiala pentru cămașa bărbătească este cu totul altfel. Personal nu am croit nicio astfel de cămașă, deci nu pot sa dau sfaturi.

      Ștergere
  13. Buna seara! Am inceput sa fac si eu o ie pentru micuta mea de 2ani. Problema e ca am gasit la mercerie panza topita creponata, creata. Oricat as calca-o, dupa un timp se increteste. Deci imi este destul de greu sa cos drept drept. Am terminat gaurelele. Cum fac sa tin materialul drept cand fac modelul? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu prea stiu cum se drege panza creata. Poate calcata uda?

      Ștergere
    2. Am calcat-o uda, cu aburi, temperatura crescuta. Nu vrea. Imi iau rama de brodat, nu vad alta solutie sa tin intins materialul.
      Multumim pentru tutorial!! Buna buna treaba ai facut!! :)

      Ștergere
    3. Incearca sa cosi o bucatica cu ghergheful si vezi daca modelul merge drept.O prieetena a mea a cusut model pe o astfel de panza creata, si drugii care trebuiau sa iasa vertical au iesit oblici, fiindca asa ii "ducea" panza.

      Ștergere
  14. Bună, Ina!
    M-am hotărât să-mi cos și eu o ie. Am descoperit blog-ul tău și sper să mă ajute. Nu am idee cum se face,mi se pare foarte greu, dar încercarea moarte n-are, zic!
    Ai cumva și un tutorial video?😊🙂

    RăspundețiȘtergere