28 aprilie 2014

Next

Am promis poze cu ia Mariei. Copilu' mare a stiut din start ce vrea, ceva simplu, delicat si neaparat cusut cu rosu si grena. Din ce modele am selectat eu pentru ea si-a ales din prima unul cusut cu albastru si bleu, cu conditia sa-l fac cu rosu si grena. Si asa a ramas, oricate modele a mai vazut tot la primul ales s-a intors. Eu nu pot decat sa ma bucur ca am copii asa de hotarati. Ca si copilu' micu' la fel a facut, a pus ochii pe un model extrem de simplu (e chiar barbatesc, dar na, si mie imi place, de ce nu?) nu vrea decat culorile schimbate. Eu cos intr-o veselie, pentru ca nu pot sa-mi fac mie ie decat dupa ce le termin pe ale lor (mama closca, ce sa-i faci) si as vrea sa termin toate iile ce le am in cap inainte de a iesi din starea asta "cos o ie" si a intra intr-o alta stare, care-o fi aia...
Poza asta am pus-o mai mult ca sa vedeti ca am si liliac la fereastra:)



Aici se vede mai in detaliu modelul. E simplu, nu? Am facut si ajur si am cusut si niste siruri delicate cu matase, asa la inspiratia de moment...


Stiu ca am promis si concurs, n-am uitat, o sa postez, numai ca vreau sa completez premiul cu ceva  dragut confectionat de mine. Pentru cine nu a auzit/citit, concursul se va adresa acelora care cos acum o ie, sau fac incercari de a coase un model in vederea confectionarii unei ii. Premiul va fi un cupon de panza topita (1,3 m atat cat intra la o ie) plus o surpriza confectionata de mine. 
Acum va las, ma duc sa termin cadoul :) Spor in toate sa aveti!


P.S. Pentru cine e curios, am scapat de suruburile care-mi zanganeau in cap. Au ramas doar piulitele :) (Asta e de bine, inseamna ca mai sunt racita doar pe jumatate.)

15 comentarii:

  1. Este atat de delicata! Imi place nespus! Combinatia de culori este perfecta.
    Ai cusut cu acea matase din care mi-ai trimis?
    Vaaaiii! Cat e de fain acel ajur. Zau ca acum ma gandesc serios ca si la ia mea sa ii fac desi nu aveam in plan acest lucru.
    Imi place mult, mult de tot!
    Spor la lucru in continuare!
    Si eu mai fac cateva probe si trec la brodat ia caci am terminat cu tivurile.
    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catrinel, ma bucur ca-ti place, si Mariei ii place mult, abia asteapta s-o termin ca s-o imbrace la scoala.
      Da, de ajurul asta spuneam ca iese delicat daca scoti putintele fire (6 am scos eu).
      Matasea nu este din aceea din careti-am trimisu, mai aveam din cea veche cateva fire. Am cusut pe un esantion si-mi pare buna si aceea, merge cred cu firul intr-una, ca in doua iese cam prea bombat. Faci si tu niste incercari si vezi daca te "coafeaza" :)
      Hai, spor la cusut si tie!

      Ștergere
  2. m-am complexat definitiv!
    da' tot o scot eu la capat candva, cumva ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, eu cred ca te alinti :) Parca vad ca o sa ne lasi cu gura cascata cand o sa ne arati ia ta. Spor la treaba!

      Ștergere
    2. aiurea, inca ma uit ca cioara-n nuca la cruciulitele facute de tine ...
      mie inca imi mai trebuie curaj sa ma apuc s-o croiesc, asa ca mai las timpul sa treaca, poate se aduna mai mult.

      Ștergere
  3. Copilu' mare a ales foarte bine, are gust! Imi place foarte mult! Spor la cusut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foaaarte frumos modelul. Bravo! Cred ca o sa iasa ceva deosebit. Tare mi-e teama ca o sa primesti la comenzi de ii dupa aceea....
    S-ar putea sa folosesc si eu modelul, dar cu alte culori (daca imi da voie Maria). Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce comenzi? Eu abia-mi vad capul de ce ii am acum pe lista... De model, nush' ce sa zic, poti s-o intrebi pe Ma, dar cred ca te va pune sa-i promiti ca nu va veti imbraca niciodata in ie cand va veti intalni, ca are chestia asta... Si daca-mi iau eu un tricou negru, spre exemplu, si ea tot cu negru s-a imbracat, atunci se duce si se schimba daca plecam impreuna undeva, ca sa nu fim gemene de culoare (asta zice sora-sa). Dar avand in vedere ca va intalniti din Paste-n Craciun...

      Ștergere
  5. E foarte frumoasa, foarte frumoasa! Zic de 2 ori ca imi place mult :)
    Eu una n-as putea coase o ie, mie se pare mult si complicat. Dar daca te hotarasti sa faci pe comanda, zi-mi ca as vrea una.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreia, momentan imi zbarnaie in cap inca 3 modele de ii pentru fetele din familia mea. Inca nu stiu cand le voi gata, ca asa cum zici si tu, e migaloasa si consumatoare de ochi acest aceasta activitate. Daca ma eliberez si voi fi in continuare dornica de a coase o sa dau de veste.

      Ștergere
  6. Ai maini de aur!
    Sa le purtati mandre si sanatoase!
    Pup!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am maini chiar de aur... Spre exemplu: tot ce-am facut ieri am stricat azi :(

    Reparam noi maine... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună! Anul trecut de ziua iei m-am îndrăgostit de ea. De atunci îi tot kzic ălui meu ca îmi doresc o ie. Toate sunt frumoase dar nu am găsit una la care sa zic wow. Poate și pt ca imi place sa fac tot felul de lucrușoare handmade și pe mine mereu mă mănâncă mânuțele sa învăț ceva nou. Acum am găsit acest blogul și atâtea tutoriale frumos explicate. Tehnica k am din generala de la ora de atelier :) mă rămâne de făcut timp sa achiziționat materiale. Intre timp am căutat ce e ata mouline pt ca nu m'am mai confruntat cu termenul ăsta. Am găsit imagini și am o întrebare . Eu croșetez și folosesc fir de bumbac subțire. Am câteva bobine. Se poate folosi și acest gen de fir? Mulțumesc și spor la treaba în continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Dănuța! Ața mouline este într-adevăr bumbac. Se găsește și la mercerie, și pe net, este bumbacul acela cu care se cos și goblenurile. Eu nu am folosit fir din acela subțire pentru croșetat, nu știu dacă se pretează pentru cusut.
      Spor la cusut sa și și sa îți iasă ia dorită!

      Ștergere