Zacusca cu ciuperci Timp de preparare: 4 ore (complexitate medie)
Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg ceapa 1 kg ardei capia rosu 1 kg ciuperci champignon 300 ml ulei pasta de rosii (eu am pus si niste suc de rosii facut in casa) 1 lingura piper boabe 3-4 foi dafin sare
Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si se taie. Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste. Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri. Se pun toate peste ceapa calita. Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se spala borcanele si se sterilizeaza. Eu le-am dat pe tava in cuptor pentru 10 minute.
Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi. Din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.
:)) Cat m-am amuzat...Nu conteaza...zacusca este buna in orice anotimp :P Spor!S-a lipit?:P
RăspundețiȘtergereE bune zacuscaaaa... Nu s-a lipit de loc, ca omul gospodar e si vigilent :)
Ștergeredeloc am vrut sa zic
Ștergereia da si reteta. Eu caut una lejera, sa scad cantitatea de ulei...
RăspundețiȘtergereIa d-aici, livrare rapida :)
ȘtergereZacusca cu ciuperci
Timp de preparare:
4 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
2 kg vinete
1 kg ceapa
1 kg ardei capia rosu
1 kg ciuperci champignon
300 ml ulei
pasta de rosii (eu am pus si niste suc de rosii facut in casa)
1 lingura piper boabe
3-4 foi dafin
sare
Mod de preparare:
Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si se taie. Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste.
Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri.
Se pun toate peste ceapa calita.
Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se spala borcanele si se sterilizeaza. Eu le-am dat pe tava in cuptor pentru 10 minute.
Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.
Din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.