29 noiembrie 2013

Definitia omului gospodar

Omul gospodar isi face vara concediul si iarna zacusca.

Daca asta e definitia corecta, pfiuuuu, ma incadrez!





Acuma fug... sa nu se lipeasca :)

5 comentarii:

  1. :)) Cat m-am amuzat...Nu conteaza...zacusca este buna in orice anotimp :P Spor!S-a lipit?:P

    RăspundețiȘtergere
  2. ia da si reteta. Eu caut una lejera, sa scad cantitatea de ulei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia d-aici, livrare rapida :)

      Zacusca cu ciuperci
      Timp de preparare:
      4 ore (complexitate medie)

      Ingrediente:
      2 kg vinete
      1 kg ceapa
      1 kg ardei capia rosu
      1 kg ciuperci champignon
      300 ml ulei
      pasta de rosii (eu am pus si niste suc de rosii facut in casa)
      1 lingura piper boabe
      3-4 foi dafin
      sare


      Mod de preparare:
      Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.
      Se curata ceapa si se taie. Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste.
      Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri.
      Se pun toate peste ceapa calita.
      Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust.
      Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
      Se spala borcanele si se sterilizeaza. Eu le-am dat pe tava in cuptor pentru 10 minute.

      Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.
      Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.
      Din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.

      Ștergere