22 februarie 2015

Jurnal de Duminica

Daca e duminica,  e Jurnal de Duminica
Azi,  duminica,  22 februarie,  ora 19.10

Săptămâna ce-a trecut...
A fost așa și-așa. 

Luni mi-am scos cutiile cu materiale și am început sa răscolesc prin ele în speranța că o să-mi vină niște idei de cadouri pe care să le confecționez pentru nepoata mea preferată, care s-a mutat în casă nouă. 
Deși am avut impresia ca am pierdut timp degeaba,  nu a fost chiar asa,  nu m-am apucat efectiv de lucru dar mi-am făcut o idee asupra ceea ce voiam sa fac și am incropit o lista cu materialele de care mai aveam nevoie. 

Marți am făcut rost de ceea ce îmi lipsea și am început să  cos un șorț de bucătărie cu doua fețe. Ideea de a coase de mana pe buzunar un text mi-a venit de la Catrinel. Bineinteles textul eu l-am conceput, mi s-a părut amuzant și potrivit pentru o proaspata sotioara :) 
(Nu stiu de ce albastrul sortuletului nu am reusit sa-l prind exact asa cum e el in realitate, dar cred ca e bine si asa...) 



Tot marți au reînceput grijile legate de tata care se simțea din ce în ce mai rău. Telefoanele lui au fost ca niște dușuri scoțiene,  unul cu "mi-e rău tare,  gata pregătiți-vă ca n-o mai duc mult", următorul "lasa, nu veniti, ca parcă un pic un pic sunt mai bine"  ca sa urmeze un "cred ca trebuie sa va interesați de un spital", si tot asa. Dusurile astea s-au succedat de doua-trei ori pe zi de marti pana vineri.

Miercuri m-am apucat de cel de-al doilea proiect, de daruit impreuna cu sortuletul, un sacotei multifunctional. Eu l-am umplut cu nuci si tot felul de ustensile de bucatarie, insa noul proprietar a zis ca e ideal pentru depozitat sosete. Faca-se voia dumneavoastra!  :)


Ideea sacoteiului ma "bantuia" de mult, vinovata pentru asta fiind Silvia, pe blogul careia am vazut niste minunatii...

In poza de mai jos cred ca se vad culorile mai aproape de realitate.



Joi l-am convins pe tata sa cheme medicul de familie acasa, inainte de a pleca noi cu el la vreun spital, sa ne spuna ce avem de facut, sa ne indrume.
Medicul nu a putut veni decat vineri.

Vineri am avut intelegere cu tata  sa ma sune imediat dupa ce pleaca medicul de la el, sau chiar in prezenta medicului sa-mi comunice incotro ne trimite. Vizita trebuia sa se intample intre 9 si 9, 30. Si am asteptat, am asteptat, am tot sunat, stai ca n-a venit inca, vine intr-o jumatate de ora, dupa aia intr-o ora si tot asa.
Eu ca sa-mi ocup mintea cu ceva, am luat o pereche dezafectata de blugi si mi-am varsat nervii pe ea. Pana am primit telefonul final adica la ora 15, aproape am terminat geanta cu copacel (de care sunt tare mandra, cred ca vor mai urma si altele) 




Tata a primit un tratament injectabil pe care i l-am dus de ugenta, a scapat de spital, desi medicul asta sugerase initial. (De cand scriu aici am dat un telefon, ca noi avem ore prestabilite la care ne sunam. Manca, avea alt tonus, ii disparusera mare parte din simptome, iuhuuu!)

Ieri am fost cu intreg familionul la fratele si cumnata mea. Mie tare-mi plac intalnirile astea, am facut un iepure la cuptor, am baut un pahar de vin, ne-am uitat la niste filme, am povestit, ne-am hlizit. Am ramas peste noapte la ei.

Azi am fost cu totii la proaspetii insuratei, in casuta lor cea noua de care sunt tare mandrii (asa si trebuie!), am dus daruri de care sper ca s-au bucurat, am mai povestit, ne-am bagat nasul prin toate cele, ia sa vedem noi ce-i cu aragazul asta electric, chestii de-astea normale :)

Deci, desi a fost o saptamana plina de tensiune, s-a incheiat totusi in mod fericit, e bine cand totul se termina cu bine, nu?

Maine nu stiu ce am sa fac si nici nu vreau sa ma gandesc, sic!

Saptamana ce incepe sa va fie usoara ca un fulg de colibri! :)
(Valabil si pentru mine, da?)

22 de comentarii:

  1. Multa sanatate tatalui tau, si o saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. esti teribil de priceputa!!
    ce chestii grozave ies din mainile tale, e de necrezut si nu oricum, zau, parca le scoti pe banda rulanta, esti grozava! :))
    sunt sigura ca au fost de impact cadourile, sunt absolut delicioase si haioase si functionale! :)
    multa sanatate tatalui tau, cat mai putine griji si incredere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, mi-au mers la inimioara vorbele astea ☺. Sunt extrem de incantata ca ți-a plăcut ce am meșterit eu săptămână trecută. Și nepoatei i-a plăcut, sper sa folosească cu drag ce i-a făcut mătușica ei.
      Mulțumesc și de urări, sper din tot sufletul ca tata sa fie din ce în ce mai bine, ca tare îngrijorați am fost cu toții.
      Numai bine și ție !

      Ștergere
  3. Superb arata! Iti doresc o saptmana placuta si creativa!
    http://inkandlacedesigns.blogspot.com.au/

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Ina, m-ai bucurat enorm cu saculetul si sortul facute de tine! Ai atat de mult talent si creativitate, imi place enorm cum ai pus inimioarele pe sacut si broderia pe sort, fara sa vorbesc de mesajul transmis (sper ca proaspata sotioara are umor:). Mi-as dori ca mereu sa gasesti o cat de mica inspiratie de pe blogul meu care sa genereze asa o "reactie" minunata! O saptamana excelenta sa ai cu sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Silvia! Când aprecierile vin de la un specialist sunt și mai valoroase.
      Da, proaspăta sotioara are umor din belșug (ore o moștenește pe mătușica☺) și cred ca i-au și plăcut cadourile.
      Cred ca glumești, cum să nu găsesc inspirație la tine? Mi-ar plăcea ca o data cu inspirația sa vina și o porție maaare de pricepere și îndemânare.
      Săptămână faina și ție, Silvia!

      Ștergere
  5. dar pana la urma ce-a avut tatal tau? o gripa? bine ca s-a mai ameliorat si ii doresc sa se faca bine cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar gripa, o bronșită asmatiforma. Noroc ca nu am plecat noi de capul nostru la spitalul unde a mai fost internat pentru o afecțiune de care știm (noi toți credeam ca asta s-a agravat) , medicul de familie ne trimitea către un spital de plămâni, adică alt spital, chiar și alt oraș, deci am fi bâjbâit inutil.
      Dar asa, tratamentul injectabil și-a arătat efectul chiar de a doua zi, suntem și noi mai liniștiți. E greu, mai ales când ești departe.

      Ștergere
  6. Multa sanatate tatalui tau! Ma bucur ca e mai bine si nu mai esti speriata.
    Cadoul pentru proaspata sotioara este SUPER!!! Imi place margioara sortuletului si buzunarul cu broderie di danteluta nespus. Foarte fain! Multumesc pentru link! ;)
    Sacosa e tare draguta si daca e facuta din blugi reciclati cu atat mai mult. Ce-mi mai place sa lucrez cu denim!
    Imi place ca scrii pe blog! ;) Va pup si va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Catrinel, ești o drăguță!!! Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce lucruri minunate ai facut si ai daruit Ina, sunt sigura ca si nepoatei tale i-au placut. Sortul are un mesaj foarte motivant pentru o tanara sotie. Despre gentuta ti-am spus deja ca e de vis. Sanatate tatalui tau. O saptamana la fel de productiva sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Dana! Da, și eu cred ca i-au plăcut, altfel ar trebui sa fie o actriță prea buna ca sa mimeze asa bucuria ☺
      Și săptămâna asta ar trebui să-mi fie cel puțin la fel de productiva, dar vedem...
      Numai bine și ție!

      Ștergere
  9. Sortuletul e fain de tot, un adevarat imbold pentru nepoata ta de a pregati bunatati culinare... si saculetul cu inimioare mi-a placut foarte mult. Sanatate tatalui tau !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Geta!
      Vad ca multa lume îndrăgește săculeții de genul acesta, eu ii ador! Chiar în momentul asta meșteresc unul, dar și acesta va pleca, sper sa ajung sa fac și pentru mine, sa nu se aplice regula aia cu cizmarul și croitorul... ☺

      Ștergere
  10. Gentuta cu acel copacel este de admirat.Ce forma frumoasa ai dat copacelului.
    Imi pare bine ca tatal tau este ok,ca se simte bine si ca nu a fost nimic grav cu dansul.Sper sa ai parte de o saptamana fara tensiuni,dar la fel de productiva .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ghemulet, ma bucur ca-ti place stilizatul meu! :) Saptamana frumoasa si tie (si spor la paturit :))!

      Ștergere
  11. insanatosire puternica lui tata.
    Ai facut niste lucruri foarte dragalase.

    RăspundețiȘtergere