01 februarie 2015

Nanojurnal

Un jurnal mai mic, deci Nanojurnal!

Duminică 1 februarie, ora 18

Săptămâna ce trecu...

Luni 
Am început să cos pe pânză topită neagră, pentru Firicica. Pentru curioși o să postez ceva poze mai încolo, dar nu vă așteptați la ceva spectaculos, negrul ăsta e neprietenos rău de tot, cel puțin cu mine, nu știu cum o să-i dau de cap...

Marți
Dimineața,  când să scoată jumătatea-mi mașina din curte a văzut că nu are pe unde, o altă mașină era parcată un sfert în fața porții.  Nervi, strecurat printre mașină și poartă, șters portiera din stanga-spate de o țeavă,  ieșit sifonat din curte,  nervi! Eu venit repede în casă, scris un bilet gingaș posesorului de carnet obținut fraudulos (altfel nu-mi explic), întors la fața locului, inculpat dispărut, subiect încheiat!

Vineri
M-am cocălit toată ziua, am făcut prăjituri și prăjiturele, pentru burticile noastre, pentru tata și pentru congelator. A făcut și Maria un aluat, singură singurică, ceea ce este o premieră, deci laudele primite de la sora mai mică au venit pe merit: "Hai că te descurci, bravo, mă moștenești!" Pe mine nu mă mai miră nimic, genele în familia asta se pare că zburdă așa prin aerul respirabil, cred că și dacă bei apă după unul dintre noi ai toate șansele să-l moștenești :)

Tot vineri s-a întâmplat că au luat fetele vacanță,  AAAA-LE-LUIAAAA, a zis cineva...

Ieri... 
În premieră copilu' mic a făcut singur câteva cumpărături relativ aproape de casă, pâine,  ouă, smântână. S-a descurcat! Până spre seară însă acelasi copil se plânge de ochi care "imi ies din cap". Pun mana pe frunte, febră! Of, asta lipsea. Bineinteles a urmat ceiut, Coldrex și ce ne mai pricem și noi că are efect in astfel de cazuri...

Ieri după-masă eu cu jumătatea mai mare am avut iar program de vizionat filme în cinematograful proprietate personală (a se citi bucătărie :))

Azi...
Am fost o fugă la țara mea, chiar o fugă pentru că am lăsat acasă copilul ce dogorea ca proaspăt scos din cuptor si ne-am grăbit un pic.
Am ajuns pe ploaie, dar taman la fix, tata avea o mare problemă... Dublinul, Dublinul  a cui capitală e? Scosese și o hartă, dar pentru că nu mai vede bine nici cu ochelarii nu reușea să se edifice deloc. Dacă nu ajungeam noi sigur ne suna, că îl cunosc, s-a mai întâmplat să primim telefon că nu-și mai amintea spre exemplu care este viteza luminii...
Doamne ferește să nu știi să-i răspunzi că te și taxează: "da' tu ce-ai învățat in atâția ani de școală ?"
Pe acasă toate bune, tata s-a mai întremat, tot cu chef de glumă , bineinteles că iar m-a pus să-l tund, că uite "mai era un pic și-mi intra părul în bocanci..." 

Vreau să  împărtășesc... 

Uite-așa aratau ghioceii la casa mea părintească .




S-auzim numai de bine!


18 comentarii:

  1. nu pot sa cred ca la tara ta ghioceii au inflorit deja, iar la mine sunt doar boboc timid: http://taceriferecate.blogspot.ro/2015/02/negru-gri-noroi-si-apa.html
    ai grija cu copila, bantuie un virus tare nenorocit, da dureri in gat si tuse seaca si nu prea trece usor. eu sunt deja in a 9-a zi de durere in gat si cate n-am luat (numai antibiotic nu, inca)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu știu ce sa zic, tu ești mai la sud, ar fi trebuit sa fie invers, la tine ghioceii infloriti, la tata boboci, dar asa a fost sa fie...
      Am auzit și eu de virusul asta, la copilu' mic în clasa multi copii au lipsit de la școală din acest motiv. Vedem ce-o mai fi...

      Ștergere
  2. frumooooool la voi!
    Sanatate multa fetitei, of ce ghinion, în vacanta sa stai in pat cu temperatura!
    Simpatic tare tatal tau - se pare ca te mosteneste ;))
    Un start bun în noua saptamâna!
    PS: la noi a nins si este iarasi totul alb. Ghioceii mei sunt din nou acoperita de paturica alba de nea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilu' mic nu zace, dar a început și sa cam tușească :(

      Aaaa, ma moștenește tata? Cum de nu m-am gândit? O fi băut apă după mine...
      Nu știu dacă tu te bucuri dar eu m-aș bucura sa mai vina o tura de zăpadă.
      Săptămâna faina și la voi sa fie!

      Ștergere
    2. ma bucur, cum sa nu! sania mea este înca "virgina"! si... vrem saptamâna viitoare sa facem o tura la munte - un pic de schi si un pic de drumetii în nameti. De la 1 martie poate sa vina primavara, dar pâna atunci, vreua multa zapada! :)

      Ștergere
  3. frumuseii ghioceii, la noi inca nu am vazut parca tigacincile cu ghiocei...
    vesela familia ta, mare noroc ca va mosteniti asa in spirala si numai lucruri bune, clar...ma bate gandul sa ma transform si eu in ruda dar n-am cum, tare mi-ar prinde bine putin talent la facut aluat :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai văzut da, ca genele astea plutesc în aer în casă la mine, asa ca o simpla vizita și s-ar putea sa moștenești pe careva ☺

      Ștergere
  4. Si noi am patit-o cu cel mic, a zacut tot weekendul, acum astept sa vad daca n-am luat-o si eu... Sanatate va doresc! Ghioceii sunt minunati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu ma simt așa... un pic ciudat. Am luat un paracetamol și aștept sa vad ce-o mai fi.
      Sănătate tuturor răciților și virusațlor! ☺

      Ștergere
  5. Multa sanatate copilului mic! :*
    Ce-mi place tatal tau! E glumet, exact ca bunica mea. Nu cred ca are cum sa o mosteneasca, totusi... :))
    Intrebare intrebatoare: fursecurile gata coapte se pot congela? Senchiu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim de urare, Ella! Am ajuns la antibiotic si e un pic mai bine.
    Eu cand vorbesc de prajituri congelate ma refer la cele gata coapte. Ia sa incerci, sa vezi ce grozave sunt. Si mie mi s-a parut ca suna foarte ciudat pana am pus in aplicare. Eu chiar si chifle congelez. Mie imi plac cele crocante, dar ai vazut, de pe o zi pe alta daca le tii in punga devin ca de guma. Eu congelez surplusil si cand le desghet sunt crocante si bune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Plin de flori la tine, draga Ina! :) Ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar, puteam sa-i zic Jurnal cu flori. Ups, adica nu puteam... :)

      Ștergere
  9. Mamaaaa! La tine-s ghioceii infloriti!!!
    Sunteti fete boscodine... Cred ca m-ati mostenit ca ati trecut pe la mine prin bucataria de vara. :)))))))))))))))
    De abia astept pozele. Tare mult imi place ideea unei ii de culoare neagra. Nu iese culoarea? O doamna o patise cand transpira ca i se colora pielea. Cu ce culoare o brodezi?
    Sanatate multa sa aveti!
    Tatal tau e... delicios!
    Va pup pe toti de la mic la mare si de la mare la mic. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu m-am mirat cand am vazut asa mandrete de ghiocei la tata in gradina, mai ales ca dupa ce am plecat eu a inceput sa fulguiasca.
    E posibil sa te fi mostenit pe tine cu prajitureala... Dupa cum se vede s-au dus naibii toate teoriile astora despre gene si genetica :)
    cu panza topita neagra am un surplus de emotii generate de faptul ca da, am spalat-o de nenumarate ori si tot mai iese cate un picut de culoare. Nu prea inteleg de ce, la cea lila si cea turcoaz apa ramane limpede, la asta neagra inca mai ramane o urma firava de negreala in apa, desi sunt luate din acelasi loc, adica acelasi producator. Am inceput sa cos cu rosu tocmai din acest motiv, daca mai iese culoare la spalat, macar sa nu cos cu alb, galben, si dupa aia sa arate murdar.
    Merge greu, acuma sunt si racita rau, nu-mi arde de cusut. :(

    Pupam si noi la fel, adica si crescator si descrescator! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce sa-ti urez? Vacanta placuta! Sanatate! Veselie si harnicie! Iar o postare de toata lauda, chiar daca e pentru nanojurnal, mi-a umplut imens inima de voiosie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vacanta sănătoasă ar fi cel mai bine.
      Ma bucur ca te-am învoioșit ☺
      Numai bine și ție, draga Silvioara! (Sper ca nu te deranjeaza diminutivul asta, dar asa îmi vine sa te alint ☺)

      Ștergere