08 februarie 2015

Microjurnal

Jurnal mai mic... Microjurnal

Duminică,  8 Februarie,  ora 22.

Săptămâna ce trecu... 
Desi fetele au fost in vacanta, nu se poate spune ca am avut prea multe activitati de vacanta. Ioana inca de saptamana trecuta a dat semne de raceala, tratamentul pe care i l-am administrat nu a avut niciun rezultat asa ca s-a impus o vizită la medicul de familie. Nu regret drumul până la cabinet,  noul tratament i-a mers bine, și nici timpul petrecut în sala de așteptare nu a fost chiar pierdut. Știți cum se spune, de la fiecare om ai câte ceva de învățat. De la țiganca care încerca să-și liniștească bebelușul cântându-i, noi am învățat un cântecel cu niște minunate versuri. Ia auziți... 

Un marinar de la marina 
Avea o si el o balerina
Și balerina lui facea
CRI,  CRI,  CRI
CRA,  CRA,  CRA.

Mie și copilului meu ni s-a părut dintr-o data foarte interesant tavanul,  pereții,  în niciun caz nu ne puteam privi în ochi.  Ca ne umfla rasul... 

Marți,  când simțeam deja ca am "pescuit" și eu virusul, vine pe la noi mătușa soțului și mă roagă să-i croiesc o  iișoară pentru nepoțica ei.  Uraaa,  se apucă mătușa de cusut! Deși simțeam cum îmi zăngăne niste piulițe și șuruburi prin cap, n-am stat prea mult pe gânduri,  am băgat foarfeca în material si ce să vezi?  Mi-a ieșit ceva mult mai mic decât "calculasem" eu, cum oi fi reușit? Noroc că mai aveam pânză,  am mai croit una.  Deci acum pe lista de asteptare am si o iisoara de fetiță de grădiniță :)

Am inceput si eu sa iau buline, ceaiuri, frectii, chestii din astea pentru raceli... Ah, sa nu uit de minunata supa de cocos de casa pe care am facut-o asa cum facea mama cand eram racita in copilarie. Supa de cocos pe care am mancat-o din strachioarele mele cele noi, ca da, ne-am taranit de tot, mi-am cumparat strachioare, eu le iubesc, totul mi se pare mai bun din ele.
Pentru ca supa s-a "evaporat" strachioara o vedeti nu cu supa, ci cu... chec :) Si sa stiti, nu sunt toate verzi, fiecare membru al familiei are alta culoare, asa am vrut eu!


Joi și vineri am stat numai în pat, ma dureau toate cele.  După ce m-am trezit vineri pe la 4 dimineața cu o căldură care-mi pleca din stomac am decis sa nu mai iau niciun medicament, în afara efervescentului pentru tuse. Ei, ala a fost momentul în care am început sa ma simt mai bine. O fi numai o coincidență,  dar nu pot sa nu ma gândesc ca antibioticul ăla pe care-l luam e posibil să-mi fi făcut mai mult rău decât bine. 

Deși s-au anunțat coduri portocalii de ninsori, pe-aici a nins potolit,  s-a așezat ceva,  dar nu de speriat. Vazut asa din casa :( a fost frumos :)


Ca să nu stau degeaba, pentru ca mi-era imposibil să cos sau să desfășor altă activitate, m-am hotărât să mă apuc de tricotat. Am primit astă -vară niște fire și i-am promis Ioanei ca ii fac ei o bluza din ele.  Acum am întrebat-o din nou dacă vrea să-i fac eu bluza sau sa o rog pe mamaie, care e o specialista. Nu, dacă am promis ca o fac eu, eu trebuie  sa o fac! Am avertizat-o ca nu am mai tricotat de mult,  nu lucrez nici foarte uniform și nici foarte repede, o sa dureze doi ani... Răspunsul a fost: "Oricum nu ma așteptăm s-o îmbrac anul asta!" 
După ce în prima jumătate de ora am stricat de 4 ori ce am facut, vine copilul mic cu incurajarile: "Ai văzut,  te-ai vaitat degeaba,  uite ce mult ai lucrat..." Și eu abia reușisem sa pun ochiurile de andrele :) 
Dar sunt bune incurajarile pentru ca după doua zile ia uite cat am avansat. I-am si zis: hai ca am estimat gresit, s-ar putea sa nu dureze chiar doi ani, doar unul!


Daca vi se pare ca ghemul este imens, nu, nu vi se pare, ESTE imens!

Ieri...
M-a rasfatat lumea, am primit si ceaiul si cafeaua la pat... Eu doar am stat si am tricotat.


Azi...
Ioana pare complet vindecata, a avut chef de plimbare prin oras. Si eu sunt aproape bine, doar mai tusesc. Bine ca n-au luat si ceilalti din familie. Sper ca in iarna asta sa fie ultima tura de raceala, ca nu-mi place deloc, dar cui ii place? 

Maine...
Incepe scoala deci ne relua programul obisnuit, trezit de dimineata, facut zece mii de sandvisuri, etc, etc, etc. 

Vreau sa impartasesc
Poze cu orhideea din bucatarie



Saptamana usoara tuturor!








16 comentarii:

  1. Cantecul e minunat. Versuri exceptionale.Tare as vrea sa ascult si melodia! :))
    Si mie imi plac strachinile foarte mult. Am avut 2 dar am ramas doar cu una. De obicei in concediu imi cumpar strachini, cosulete si alte de-astea.
    Minunata orhideea ta.
    Firul cu care lucrezi e foarte fain. Sigur o sa faci tu ceva frumos cu el. Abia astept sa vad!
    O saptamana frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cam mult spus melodie. Femeia se plimba de colo colo cu copilul în brate, îl tot saltă ca sa n-apuce sa se dezmeticeasca și să-l apuce urlatul și mai mult recita asa sacadat decât canta. Eu ma gândeam ca dacă balerina făcea și cri, cri, cri și cra, cra, cra, marinarul putea s-o alinte cu "greierasul meu drag" dar și cand era supărat putea să-i zică... dar mai bine lasă...
      Of, fix de tine mi-era teama ca o sa îmi vezi tricotul.... N-am mai ținut adresele în mana de mult timp și asta se vede, deci cer bunăvoința ☺
      Săptămâna faina și ție, Ella!

      Ștergere
  2. asadar, ati racitara si voi :( raceala voastra cum a aratat? v-a durut in gat? ati facut febra? Ioanei ce tratament i-a dat? tu de ce ai trecut direct la antibiotice?
    am pus cam multe intrebari, dar si eu ma confrunt cu o raceala crunta de doua saptamani (mi-a mai trecut fata de prima saptamana) si mi se pare in neregula ca tratamentul de la medicul de familie n-a dat cine stie ce rezultat. n-as vrea sa ajung la antibiotic, insa.
    cat despre cantecel ... gura pacatosului adevar graieste, stia femeia ce stia :)))

    sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raceala noastra a inceput cu ochi lacrimosi, dureri de cap, de gat, febra, tuse. Ioanei medicul i-a dat Azitrox, unul pe zi,ca era foarte rosie in gat. pe langa asta eu i-am mai dat Coldrex junior si Eu Biotic. Tratamentul asta a dat rezultate la ea, acum e la scoala, sper sa vina OK.
      Eu, n-am mai facut si pentru mine un drum pana la medic, poate era bine, mai invatam vreun cantecel deosebit :) si dupa ce am vazut ca nu-mi trece febra si durerea in gat cu ce mai luasem eu in astfel de cazuri am luat si eu antibiotic, numai ca unul dat de farmacista, de n-am auzit de el. Numai ca antibioticul asta mi-a dat niste reactii adverse destul de violente, cu dureri de stomac (desi am luat pansament gastric) si nu stiu daca nu cumva si durerile musculare si de incheieturi tot de acolo. Ca au incetat toate dupa ce efectiv am aruncat antibioticul ala. mda, sper sa-mi treaca cu ceaiuri si paracetamol si ACC.
      Sanatate si tie, Cristina!

      Ștergere
  3. De ce te razi? [sic!] Asa sunt versurile la un joc cu batut din palme: Un marinar de la Marina,/ Avea si el o balerina./ Si balerina lui facea:/ “Cri, cri, criii,/ Cra, cra, caa…/Nicule, Gicule,/ Hop si-asa Il jucam cand eram mici. :)) Te invat cand mai vii la noi. ;)
    Ce fotografii frumoase!
    Imi place culoarea ghemoiului tau si de abia astept sa vad puloverul chiar daca il faci intr-un an sau doi. Numai ai grija deoarece copilu' creste. :D
    Sper ca sunteti acum bine, bine si v-au trecut toate urmele racelii.
    Am si eu strachini de care sunt indragostita. :D
    Ti pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu vorbesti serios? Chiar exista asa un joc? Dar este jignitor la adresa balerinelor!!!! De aia isi rateaza ele toata copilaria in sala de antrenamet, sa invete sa faca cri, cri, cri si cra, cra, cra?
      Daca ma gandesc bine, chiar asa zicea, un marinar de la marina (ca putea fi de la infanterie, nu?) O sa modific si eu...
      Ghemoiul, m-am ambitionat, nu o sa dureze nici macar un an sa-l impletesc, ce, ma "bate" pe mine o pufosenie colorata? Si copchilul care creste, sa-si bage mintile in cap, sa mai ia o pauza, ca si asa e mai inalt ca mine. Ah... ar putea sa-mi ramana mie bluza daca de copil o fi mica :)
      Ceva urme de raceala mai sunt, dar nu le mai bagam prea tare in seama, le tratam cu ceai de scortisoara si miere...
      Pipicei!!!

      Ștergere
    2. :))))))))))))))))
      Da. Vorbesc serios. Stau doi copii fata in fata si canta aceste versuri batand unul in palma celuilalt. (sigur ai jucat un astfel de joc, dar cu alte versuri :)) ) Cand zici Cri, cri, criii,/ Cra, cra, caa… se invart degetele in zona capului ca atunci cand arati cuiva ca e ticnit si apoi la Nicule, Gicule isi incruciseaza mainile pe umeri in fata si apoi te lasi in jos pe vine. :)) Comic, nu? :))))))

      Te pup din nou si multa sanatate!

      Ștergere
    3. Am jucat jocuri cu batut sin palme dar asta sigur nu, mi-as fi adus aminte macar de refren si de Nicule, Gicule. Personajele astea nu mi le amintesc in jocurile mele. Ce sa zic...amuzant sigur e... ca si eu m-am amuzat cu copilu' mai pe ascuns asa, sa nu deranjam.

      Ștergere
  4. refrenul m-a dat gata :))
    iisoara e cea din foto?
    e tare dragalasa:)
    bine ca acum sunteti bine, stii, se spune ca orice raxeala tine 3 zile, alea sunt mai grele ca apoi...:)
    sanatate si rasfat cat mai des, la cat de harnicuta esti, meriti! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe noi tot refrenul...
      Iisoara am s-o fac cu alt model decat cel din foto. Am multe modele in asteptare, de m-as apuca de toate... n-as mai dormi doi ani.
      Sanatate si tie, Pandhora, ai grija sa nu pescuiesti si tu vreun virusel din asta ca e foarte plimbaret se pare :)

      Ștergere
  5. Orhideea de bucatarie e superba, iar srachinutele sunt si preferatele mele, asa ca mi-a facut mare placere fila ta de mini-microjurnal! Multa sanatate si spor la tricotat, am sa-ti urez mereu asta, sper sa nu dureze chiar un an...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur ca nu-s singura... era sa zic ciudată, dar nu zic, cu pasiunea asta pentru strachioare. Și Catrinel folosește iar frate-meu mi-a trimis o poza cu strachioara lui preferata, cică pe el îl moștenesc ☺
      Cat despre tricotat... mi-e și frica să-ți spun, ca am auzit ca poți sa te deochi și singur... aproape am TERMINAT spatele bluzei! Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu fiu de deochi! ☺

      Ștergere
  6. tare placut aici la tine :) am servit si eu din chec, am lucrat si un rând pe fata ;) si v-am ascultat cu placere chicotelele. Tare bine m-am simtit, multumesc pentru invitatie ;)
    Va pup si va urez o saptamâna placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și alta data, Carmen! Doar din răceală sper ca nu ai luat. ☺

      Ștergere
  7. Ce-mi place sa citesc pe-aici :)
    Te-am pupat,
    Bolt

    RăspundețiȘtergere