03 februarie 2015

Despre panza topita si model

Acum ceva vreme am fost intrebata cum arata pe dos un model cusut de mine si pe ce panza se coase.

Cel mai bun raspuns pentru prima intrebare ar fi niste fotografii






Despre pânză ... e mai complicat de răspuns , depinde ce fel de ie doriți să faceți. Pânza de casă este cea tradițională, pe ea coseau femeile acum mulți ani (când se țesea pânza la război ). Pe la târguri am auzit că s-ar mai găsi, poate si pe net. Eu una nu am cusut pe astfel de pânză si ca să fiu sinceră nu țin neapărat. Eu iile le fac pentru a le îmbraca vara, panza de casă este groasă, pentru mine cea mai potrivita este pânza topită. Pe altfel de pânză nu am cusut deci nu știu ce sfaturi să dau.


8 comentarii:

  1. Am si eu panza topita. Am cusut o ie mica cu punct in urma acului. Cum poti sa cosi cruciulita? Mi se pare exagerat de greu. Cum tii randul drept?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, rândul drept se ține numărând firele. Cum se fac cruciulițele am explicat cu vorbe si poze în tutorialele ce le-am făcut pentru iisoara de copil. Dai clic pe a doua poza din dreapta sus, acolo unde scrie Tutoriale IE și găsești toate informațiile.

      Ștergere
  2. Ce mult imi place ca e ordonat dosul. Aici... pe dos se vede si mai mult personalitatea fiecareia. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleu, se poate ghici și în model pe dos? Ia sa fiu eu mai atenta... ☺

    RăspundețiȘtergere
  4. aaaa, la mine pe dos e o dezordine....atele fug ici colo, etc. capetele atarna, modurile de start sunt vizibile (sau le vad eu) etc. Ia sa invat ceva disciplina!

    Ca o observatie, eu am cusut pe panza topita si panza de casa. Panza de casa mi s-a aprut mai...usor de cusut dar am una fina, si merge f. ok.
    Si tot ca o observatie, intra al naibii de mult panza topita la apa. Cam 5-6-7% :)
    In ambele cazuri am trasat dungi cu creionul pe verticala, de ghidare. Ies la spalat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești tu o norocoasa, ai găsit pânză de casa fina... ☺
      Eu cred ca orice pânză care nu conține sintetic intra la apa. Eu nici nu ma apuc de lucru pana nu am lăsat pânză în apa o noapte întreaga.

      Ștergere