23 iunie 2011

Nu ma plictisesc, nu ma plictisesc!

Cred ca acolo sus cineva e insarcinat sa stea cu ochii pe oameni si cum da vreunul semne de plictiseala, trosc, ii mai trimite o belea pe cap. Asta asa pentru revigorare.
Sa va spun... Am venit de la tara impreuna cu o prietena de-a fetelor mele, o tin la mine o saptamana. Fetele se inteleg bine, ma bag si eu printre ele, e distractie mare la noi. Au program de voie, am incercat sa nu institui prea multe reguli, regulile astea sunt stresante. Adica daca vor petrecere in pijama, sa fie petrecere in pijama. Daca vor sa faca picnic pe o patura in sufragerie, se poate manca si pe jos in sufragerie. Asta inseamna ca nu e mereu ordine si curatenie la noi in casa, dar cel putin e veselie mare. In fiecare zi le scot in parc, la inghetata, ne dam cu rolele. Ele, eu doar supraveghez :). Apropo, asa pentru respectarea adevarului istoric, de cateva saptamani sa stiti ca nu am mai vazut porumbeii la locul stiut, ce-o fi cu ei?
Bun, pana aici toate bune si frumoase, numai ca alaltaieri cand am iesit cu rolele in oras, si am parcurs distante nu gluma, am ajuns si la fantana arteziana care iese din pamant. Acolo fetele au facut slalom printre jeturile de apa, bineinteles s-au cam udat, cel putin la picioare, ce mai tura vura, Ioana a capatat oaresce probleme de sanatate. Am mers fuga la medicul de familie: urgent la analize, intai sumar de urina. M-am descurcat de am facut analiza si am primit rezultaul in aceeasi zi, doctorita care mi-a inmanat rezultatul: nu e bine deloc! Nu stiu cum s-a intamplat, dar chiar in momentul ala s-au dublat cele 30 de grade de afara, am simtit cum tasneste apa din mine si mi se inmoaie gladiolele. Mai trebuie facute si analizele astea a zis dna doctor, mi le-a scris pe o hartie, 8 la numar, veniti maine dimineata cu copilul.
Eu nu prea stiam cum sa-i zic copilului ca tre' sa-i ia sange, sa nu-i provoc vreo spaima. Mie cand imi zicea mama ca maine mergem la analize, era clar in noaptea aia nu dormeam si aveam crampe la stomac pana ieseam din laborator. Nu mai zic ca daca-mi aruncam ochii spre sticlutele cu lichidul meu pretios incepeam sa ma scurg pe scaun.
Dar stai un pic, am uitat, Ioana nu seamana nici un pic cu mine, cand am anuntat-o de analize mi-a zis: ah, si primesc iar bomboane din alea rosii si verzi? Asa s-a intamplat la ultima "extragere", numai ca mersesem la un laborator care avea de a face mai mult cu copii, d-aia erau doamnele aprovizionate cu bombonici.
Am fost la analize cu Pufoasa, curajoasa nevoie mare, dupa aceea ne-am intors cu tramvaiul, ii place sa calatoreasca cu mijloacele de transport in comun, de fapt cred ca e mai mult curiozitate decat placere. Am mancat un sir de covrigi pe drum, asta fiindca nu mancase de dimineata, a primit si ciocolata ca sa capete culoare in obraji. Ne-am intors vesele acasa, i-am si zis: e o placere sa mearga omul cu tine pe strada. Si dupa aceea i-am povestit cam ce tragedie faceam eu cand era vorba de analize si cat de tare trebuie s-o fi stresat eu pe mama.
Asa, intre timp s-a mai intamplat o belea, ni s-a infundat canalizarea. Minunat! In buricul verii, cand ai nevoie de dush cat cuprinde, cand mai ai si musafiri, minunat! Am facut insa o distractie si din asta, sper. Cand faceam dush, ca se mai putea face asa cu mare economie de apa, insiram fetele la usa, potriveam apa si ziceam start, avea fiecare aproximativ 5 minute, timp in care cele de la usa faceau galerie: hai I-oa-na, hai I-oa-na! sau de la caz la caz, in functie de cine era inauntru.
Au venit diversi oameni, s-au bagat prin caminele (cred ca asa se numesc) din curte, de fapt intr-unul ca al doilea era impracticabil, nu va zic de ce. Unii au ridicat din umeri, altii au zis sa vina Apa Nova, Apa Nova a zis ca e prea riscant sa bage presiune pe conducta ca ne trezim cu toata chestia aia, iar nu va zic care, in casa. A gasit sotul in sfarsit pe cineva care a fost de acord sa sape in curte sa depisteze conducta, sa-i dea o gaura si sa desfunde, pentru ca se stia cam pe unde e blocata. Ei bine, cand am venit noi de la analize nu prea mai aveam pe unde sa ajungem in casa, am escaladat un morman da pamant, oamenii sapasera sanatos, fix pe fasiuta unde aveam eu gazon. Lasa, ca era cam chel. Cel putin aseara toata lumea a facut dush, fara cronometru si fara galerie.
Asa ca... vreau sa informez pe aceasta cale, nu stiu pe cine, entitatea aceea care are grija ca oamenii sa nu caste de plictiseala, ca eu, domnule, NU MA PLICTISESC!!!

9 comentarii:

  1. Aveti parte de aventuri nu gluma:P!!

    (si eu "ador" analizele.. credeam ca numai eu nu pot cand vine vorba de ele)
    Rux

    RăspundețiȘtergere
  2. Aventuri, daaaa... vrea cineva sa facem schimb?

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Clar nu te plictisesti!

    Sa stii ca Pufoasa seamana cu mine, si eu am fost saptamana trecuta sa imi fac analizele (anuale)si a fost foarte bine, numai cu nu m-am uitat la ce face dra. asistenta acolo, nici nu stiu cate sticlute din alea mi-a luat :D Nu mai zic ca atunci cand am ajuns acasa am mancat pe nerasuflate aproape o farfurie de ciorba de "verisoare" :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Adriana, Pufoasa o fi fata ta, ca prea semanati :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) eu cred ca s-au transmis niste gene cumva, ca sa nu mai zicem ca suntem nascute in aceeasi zi :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur, sigur, importante genele astea, bata-le vina. D-aia s-a inventat Mascara. Cred...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooof, cate belele! Bine ca s-a rezolvat cu apa. Tin pumnii sa fie bune rezultatele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Sveea,da, rezultatele sunt bune. Cica a fost o simpla raceala pe fondul unei sensibilitati crescute. Interzisa baia la picioare cu apa rece pe vreme caniculara. Sa dea Domnu' sa fie doar asta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Svea, te-am botezat! Bine ca a trecut Pastele ca-mi cereai un miel acuma :)

    RăspundețiȘtergere