03 mai 2010

Atat de mic, dar atat de sacaitor

De ceva vreme mi se intampla ceva ciudat prin magazine. Cum ieseam eu cum se auzea un bazait la poarta aia cu detectori. O vreme n-am luat-o in seama, am crezut ca e o coincidenta si atata vreme cat nu mi-a sarit nimeni la gat nu m-a deranjat. Numai ca, zilele trecute, cand am iesit de la Carrefoure-ul mic, unde intrasem asa de chichi, ca trebuia sa ard gazul vreo 2 ore prin oras pana ieseau fetele de la pictura, ma intampina calm un nenisor cu baston in mana care ma roaga frumos sa-i arat geanta. Credeti-ma ca abia atunci mi-am dat seama ca se mai intamplase sa piuie poarta aia fix cand treceam eu prin dreptul ei.
Asa, deci ma roaga nenea cu bastonul sa-i arat geanta. Deschid eu geanta, intuneric bezna acolo, vede nenisorul ce vede, ma pune sa mai trec o data printre "tzambre". Iar piuie, ma roaga acuma sa scot ce am in geanta. Aoleu, chiar trebuie? N-ai vreun scaner pe aici, te uiti matale singur la ce am eu in geanta, nu mai trebuie sa vada toata lumea. Am si eu mandria mea. Din pacate nu eram la aeroport, a trebuit sa scot ce aveam in geanta. M-am minunat si eu singura de cat de mare poate fi o geanta mica! Cheile si cele trei pachete de batistute, nu cred ca l-au interesat pe domnul "baston". Ia uite unde era cutia de Faringosept, d-aia n-am gasit-o aseara in sertar, ca era in geanta. Ah, uite, am trei cutii de guma de mestecat. Da, sa nu radeti, cand am scos cutiile de guma, m-am intrebat ce mama zmeului imi trebuie mie sa umblu cu 3 cutii dupa mine, ca uite acuma nenisoul asta o sa creada ca am furat un pachet si ma rugam sa fie toate incepute, ca doar nu era sa fi mestecat in magazin 10 pastile deodata. Si deschideam pachetele sa-i arat nenisorului ca sunt incepute, unul aproape gol. In mod normal aici ar fi trebuit sa rada cu lacrimi nenisorul, ca doar nu ar fi bazait poarta aia pentru un pachet de guma de mestecat, nu? Numai ca nenisorul era serios, iar eu am ridicat neputincioasa din umeri si-am zis: asta e tot, nu mai am ce sa va arat. Sincer,vazuse tot, vazuse pana si captuseala gentii care se rupsese intr-un colt si-mi "fura" mie pe acolo pixuri si monede cand mai cad accidental, deci vazuse tot-tot!
Nenisorul, l-am citit eu, nu era nici fioros, nici enervat, se vedea pe fatza lui ca nu ma considera o infractoare, dar trebuia sa gasim o explicatie. Ma mai pune sa trec o data, poate-poate se razgandeste alarma aia. Dar nu se razgandeste. Pe urma ma intreaba daca nu cumva geaca mea de blugi are vreo chestie din aia antifurt. Ei, aici m-am desteptat eu, mi-am amintit de o patanie mai veche, cand am scos la plimbare o gasca mai mare de fetite (fetele mele plus prietenele aferente) si nu mai puteam iesi dintr-un magazin, culmea, de electrice, ca-i piuiau unei adidasii.
Cine a zis ca repetitia e mama invataturii a fost un CINEVA! L-am informat pe nenisor ca adidasii mei sunt noi-nouti si poate de acolo sa vina tot necazul nostru. M-a crezut pe cuvant, i-am multumit in gand ca nu m-a pus sa ma descalt si sa trec desculta prin poarta si am plecat spre alte magazine.
Acum eram chiar pusa pe joaca, nu mai intram in magazine, faceam doar un pas printre porti, se auzea piuitul, vanzatoarele se uitau speriate, eu ridicam mainile a "ma predau", le spuneam ca adidasii mei sunt de vina. La Kenvelo, unde chiar voiam sa intru sa ma uit dupa tricouri, a trebuit sa le explic mai multe chiar de la intrare, ca sa nu de repete faza din Carrefoure. Si bine am facut, fiindca o vanzatoare simpatica m-a invatat cum sa sa scap de piuitul stresant. Abia am asteptat sa ajung acasa si am dezlipit de pe talpa pantofului, din interior, un patratel mic de hartie autocolanta, care avea un model spiralat pe ea. Atat de mic... dar atat de sacaitor.

3 comentarii:

  1. ce peripetii :)sotul a capiat pe toti pana s-a trezit un prieten sa-i spuna sa puna cardurile din portofel in alta ordine ca cel de sanantate impreuna cu nu stiu care de visa fac sa sune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e de retinut... Poate data viitoare cand imi cumpar adidasi o sa ies in oras incaltata doar cu unul, cu acela care n-are patratel spiralat:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cate poti pati daca ai lucruri noi....:))).

    Mi-ar fi groaza sa golesc "poseta" ca prea multe lucruri mai am prin ea.:)Cand fac "curatenie generalea" si eu ma mir cum de incap atatea...

    RăspundețiȘtergere