27 iulie 2018

Subiect banal. Schimbat tigăi

Hai că nu mai puteam cu tigăile alea cărora le sărise țandăra. Pardon, teflonu'. Două ore din viață mi-am pierdut pe net să văd ce mă sfătuiesc specialiștii, ce tigăi sunt mai grozave, care-s mai puțin lipicioase, care țin mai mult, care, care...

Nu m-a satisfăcut nici un răspuns. Dacă găseam una care mi-ar fi plăcut dintr-un punct de vedere, aflam că de fapt are cam 5 kile, ceea ce nu-mi doream, alta părea ok dar avea și review-uri negative, alta depășea bugetul, etc. etc... Deci nu m-a lămurit netu'. 

Ieri am fost într-un mare magazin, după ceva materiale pt casă și m-am strecurat și la raionul de oale și ulcele, tot în dorința de a găsi tigaia vieții. Am dat de una, dar n-am căzut pe spate. Am așteptat și omu', să mă consult cu el, dar pe când acesta a apărut, un motostivuitor s-a așezat strategic între noi și peretele plin cu tigăi. Omu', obosit și cu mintea în alte locuri, spre exemplu la raionul de corpuri de iluminat, nu avea starea necesară studierii tigăilor. Și-a aruncat un ochi la tigaia din mana mea dar nu i-a produs nicio impresie. A văzut apoi prețul, care daaaa, a reușit să-l impresioneze, era cam... condimentat. Am vrut să agațăm tigaia la loc, dar nu puteam să ne batem cu motostivuitorul/motostivuitoristul, așa că am abandonat-o unde s-a putut și ne-am văzut de drum.

Acasă ne-a întâmpinat miros de clătite cu banane, făcute de Ioana, bineinteles in una din tigăile cu teflonu' sărit. Și atunci am zis că nu mai aștept nici un sfat, de urgență, nevoie mare, tre' să schimb panaramele alea de  ustensile.

Azi dimineață m-am înființat la Auchan când oamenii ăia nici nu făcuseră ochi și în exact 25 de minute mi-am găsit tigaia vieții, pluuus o tigăiță specială pt clătite. Ioana a fost extrem-extrem  de bucuroasă că are tigaie de clătite și ne-a "amenințat" că mâine ne așteaptă o surpriză.

Nu știu dacă am făcut cele mai bune alegeri, dar cel mai bun lucru, zic eu, a fost că tigăile alea rablagite or sa ajungă la gunoi. (Chiar acum le duc, profit ca Politia Gunoiului nu e prin zona. Prietenii știu ce zic)

Ah, să nu uit, frate-miu, dacă citești, sa știi că tigăile astea sunt de la tine. Hai să trăiești! 

6 comentarii:

  1. Cica in Carfour au reducere mare la tigaile vietii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezolvat problema cu tigăile, deci trecem mai departe.

      Ștergere
  2. Ohhhh..dar tiagaia vietii este ceva importnt...eu ma impac bine cu una de la delimano...chiar foarte buna este...dar nah..au si ele o viata..depinde si cat de mult sunt folosite...
    Pupici si pofta buna...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e esențială tigaia în bucătărie.
      Cred că am prins gustul cumpăratului de blide că acum ma gândesc la o oală de supă mai meseriașă, dimensiune medie. Că familionul nu se mai înghesuie la mâncat ciorbe și sa fac oale mari care apoi sa fie aruncate nu-mi convine. Deci căutările continuă 🤔

      Ștergere
  3. Eu am din acelea cu ceramica. Pe cele de teflon le-am pensionat de acum 8 ani cand am descoperit ca atunci cand ele se incingeau eu ma sufocam ca un canar prin casa :))) [ se pareca teflonul daca este incalzit emite vapori toxici - de-aia am zis de canar, au facut experiment cu un canar care pica lat (de tot) cand se incingea tigaia... :O
    Am avut si eu una de la Carrefour, cred ca si o Delimano... acum am unele careau fost set si e posibil tot de la Auchan sa le fi luat ai mei. Habar nu am cum se numesc:))). Dar sunt rosii.. hahahahah.
    Sa le stapaniti sanatosi :*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru 3 folosiri s-au descurcat bine noile achiziții. Vedem pe mai departe...

      Ștergere