25 februarie 2016

Bube si basici

Uite numai despre bube si basici nu scrisesem, dar ce sa-i faci, asa e cand nu esti atent. Sau din categoria "graba strica treaba", cum am reusit eu sa transform o operatie simpla de umplere a unui recipient gol cu apa clocotita, intr-un mic/mare accident.

Zic mic fiindca dupa ce mi s-a prelins apa fierbinte pe mana nici nu am injurat nici nu am topait de durere, am bagat mana sub jet de apa rece dupa care m-am uns cu miere, ca asa auzisem eu ca e bine, dar m-am spalat imediat ca ma ustura si mai tare si am turnat niste dermobacter, un lichid pe care-l am in casa, recomandat de o farmacista ca fiind bun la toate zgaibele de la nivelul pielii.

Zic mare  accident pentru ca pana seara s-a facut o basica imensa, si asta nu-i nimic, ma asteptam, dar din nefericire la o a zmucitura mai brusca am dat cu basica de blugi si s-a luat pielea de la guguloiul ala. Asta a durut! Am mai dat eu cu dermobacter, am uns cu crema de galbenele, am pus si un pansament, mai mult ca sa nu agresez ochi sensibili cu asa priveliste, si mi-am vazut de viata mea. Cu toate astea s-a infectat.

Acuma ce sa zic, n-am suferit cine stie ce, dar poate era bine sa urlu de durere, sa ma dau de ceasul mortii ca nu mai pot, poate asa ajungeam si eu mai repede sa cer ajutor. Dar nu, abia azi m-am dus la farmacie si cand mi-am desfacut bandajul pe farmacista a trecut-o un fior, s-a vazut cu ochiul liber. M-a si incurajat: "o sa va ramana semn, sa stiti". Si mi-a dat un unguent special, se pare.
Asta e, raman cu semne, ii ziceam si Firicelului, la concurs de miss mi-a trecut vremea, nu mai pot sa ma inscriu, maritata sunt, copii am, in rest...

Acuma ma duc sa ma bandajez ca a venit copilu mic acasa si vorbeste cu mine dar cu ochii in tavan, ca nu are curaj sa se uite la mine, ca cine stie cum misc eu mana si intorc spre ea frumusete de rana. Degeaba ii zic eu ca nu ma doare, e doar urata nu si dureroasa, zice ca nu conteaza, ea oricum nu poate sa se uite.

Mda, o sa ma duc in seara asta la un eveniment, bandajata la mana fain frumos, o sa ma dau victima :)
O sa va povestesc. O sa fie o licitatie si o tombola. La tombola am pus si eu la bataie un sirag de margele. Nu-i asa ca vreti sa vedeti margelele si nu ranile mele? 
Stiam eu...


21 de comentarii:

  1. Of, of, of ! Cel mai important cand se face basica, e sa nu se sparga ... pe urma treaba devine mai complicata. Sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa știam și eu și chiar eram sigura ca o sa pot sa evit spargerea ei numai ca a fost un moment de neatenție, nici nu știu cum m-am atins și a zburat pielea :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știam și eu de bioxiteracor, din copilărie, nu știu dacă mai exista.
      Nici eu nu ma bandaje decât când ma duc undeva și nu vreau sa oripilează lumea. Plus ca e mai igienic asa de mers prin autobuz, spre exemplu, sau alte locuri unde colcăie microbii.
      Crema pe care mi-a recomandat-o doamna farmacista chiar își face treaba. Rana mea și pielea din jur arata cam ca un șarpe care năpârleste, dar se simte ca se vindeca.
      In poza nu e o brățară, e un sirag de margele, care a fost câștigat aseară la o tombola de o domnișoară simpatica. ☺

      Ștergere
    2. :) scuze, am crezut ca e o bratara cu doua siraguri:).

      Ștergere
    3. Vai ce groaznic! Imi pare rau, eu am scapat cand eram copil oala cu laptele fiert peste mana si cand mi-am tras maneca am ramas cu bratul pana la cot fara piele. M-am dat cu un spray-bioxiteracor se numea pe vremea lui Ceausescu si...mi-a zis farmacista ca nu se bandajeaza ca sa tin rana la aer. Am ascultat-o s-a format o crusta maro, am avut ani de zile pielea maro si acum se vede doar cand fac baie fierbinte. Semnul trece, dar imi pare rau pentru durerea pe care ai suportat-o. Poate gasesti un spray pt arsuri ma gandesc ca e mai usor de aplicat...Sanatate. Bratara e minunata, am si uitat ca aveai o poza:)

      Ștergere
  4. Imi pare tare rau Ina, stiu prin ce treci! Si eu m-am oparit cu apa fiarta, am ajuns la Spitalul de arsi si doua saptamani am suportat dureri cumplite care efectiv ma faceau sa plag cand mergeam sa-mi schimbe bandajul. Sanatate si multa putere iti doresc! Margelutele tale sunt foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea buna la mine a fost ca nu a fost multa apa fiarta, un ibric, și nu a curs toată apa din el ca mi-am tras mana repede. Și dacă eram mai atenta sa rămână pielea la
      locul ei sunt sigura ca și "deranjamentul" ar fi fost mai mic. Acuma, asta e, vad ca îmi priește crema asta, sigur o sa se vindece.
      Mă bucur că îți plac mărgeluțele mele (care nu mai sunt ale mele :))

      Ștergere
  5. Valeu, maica. Parca ma doare si pe mine, asa bine ai descris prin ce treci. Nu te cred ca nu te doare, dar sunt alaturi de tine. As fi vrut sa nu treci prin asta. Insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi, chiar nu mă doare, decât dacă ma ating și am grijă să nu. Sper și eu să se vindece repede ca am lut de frământat, și nu prea pot cu arsura asta. Adică as putea dar când fac asta ma naclaiesc pana la urechi și rana tre s-o păstrez dezinfectata.
      Mulțam de urare, numai bine și ție, Cristina!

      Ștergere
    2. Chiar aveai la îndemînă ceva în bucătărie, ceva miraculos, care ia durerea „cu mîna”, nu permite să se facă bășica, ajută la vindecare și nu lasă cicatrice: albuș de ou. E un sfat atît de... banal. L-am primit și eu cîndva și aproape imediat am avut prilej să-l aplic, pînă nu l-am uitat...E miraculos! Trebuie doar să ungi arsura mereu. După cîteva ore o mai rărești. Nu știu acuma cum ți-ar prii, dar colagenul face minunile în caz de arsuri. Ia durerea imediat. Poți încerca. Sănătate!

      Ștergere
    3. Da, ce bine era sa fi știut. Dar acum sunt mulțumită, crema asta merge bine, sunt Optimistă.

      Ștergere
  6. Mie farmacista mi-a zis ca o sa îmi rămână semn, după care a completat: "ca nu mai aveți nici dumneavoastră 15 ani". Aoleu, se vede? îmi venea să-i zic ☺
    Mulțumesc de urare, Luiza, asa sa fie și la tine, vindecare fără semne!

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.farmaciathea.ro/oximed-spray-pentru-arsuri/ = bioxiteracor Tot raul spre bine, lichidul din basica provoaca mult rau in interior. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum nu mai este lichid, pielea se usucă și se descuamarea. Eu zic ca e de bine, crema de la la farmacie, Cicatrol, merge bine.

      Ștergere

  8. cand citii ma doare si pe mine - tocmai ca o patii de atatea ori. cred ca nu e nimeni sa fi scapat de fripturi din astea.
    Insanatosire grabnica! si eu zic sa pansezi daca iesi in public, altii sunt sensibilosi,dar sa lasi acasa la aer.

    RăspundețiȘtergere
  9. of ce nasol! esti tare puternica Ina! sa te faci bine!!!!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea eu sa fiu tare puternica, dar nu sunt. E posibil sa am un grad de sortabilitate al durerii mai ridicat, in ceea ce privește arsurile, ca la restul...
      O sa ma fac bine pana luni, promit! (Fiindcă am treaba ☺)
      Numai bine, dragă Ioana!

      Ștergere
  10. Sper ca esti bine si ca uratenia aia se vindeca. De la un pompier stiu ca albusul de ou merge f bine pe arsuri, dar nu am incercat inca.
    Eu sunt plangacioasa si la arsuri mici simt ca ma ustura pana in suflet si inapoi asa ca atunci cand zici ca nu te doare eu sunt O_o
    Pup sa treaca! Va pup pe toate!Ei... bine ... toti :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar dimineață ii spuneam jumătății: "măi, nu mă crede nimeni că nu mă pot doare. E doar urâtă rana nu și dureroasa. Îți dai seama că dacă ma durea nu uitam de ea și nu băgăm mana pana deasupra încheieturii în apa cu detergent în care spălam vase. Dar oi fi eu vreo Wonder woman care nu simte durerea" ☺
      Pupam și noi tot neamul șoricesc. Bine, și pisicesc. ☺

      Ștergere