01 ianuarie 2016

Sa auzim numai de bine!

Prima zi din 2016! Un an bun,  cu liniște și împliniri vă doresc tuturor! Apreciez că încă aveți răbdare cu mine ☺

Zic să încep anul bine,  scriind,  că prea m-am lenevit. O sa fac repede o listă cu ce îmi propun sa fac sau să schimb în 2016. Nu știu dacă ajută, dar cine știe,  poate o să dau peste ea mai încolo și o  să mă mobilizez mai mult dacă o sa vad scris negru pe alb.   Deci, în ordinea în care îmi vin în cap,  în 2016 ar fi bine  să:
(nu îl folosesc pe "trebuie",  că nu-mi place)

- să fiu mai activă (spre exemplu mi-ar plăcea ca și casa mea să fie "boboc" tot timpul. Cred ca știu cum s-ar putea realiza asta,  sa invit musafiri cat mai des :) )

- să  fiu mai răbdătoare,  să ascult mai mult,  să nu le iau cuvintele din gură alor mei,  că  prea des aud: "vezi,  dacă nu mă  lași sa termin..."

- să arunc mocheta din bucătărie,  să vopsesc dușumeaua
și să cumpăr un covoraș mai mic și mai simpatic.

- să termin iile începute și abandonate din diferite motive,  cum ar fi treburile gospodărești legate de sărbători,  nevoia de timp pentru confecționat ornamente de brad,  lipsa de lumina naturala,  etc.)

- să găsesc o soluție sa contribui mai mult la bunăstarea familiei

- sa încerc sa organizez cate o ieșire în fiecare lună,  că e drumeție,  excursie,  vizita la țară,  în natură să fie.

- am promis fetelor sa ne întoarcem în vară la Sibiu și la Sighișoara să vizităm pe indelete ce n-am reușit acum,  intre Crăciun și Revelion (frumoasă  ieșire!)





- o Grecie ar fi iar pe lista pentru la vară,  vedem ce-o mai fi...

- și Arieseniul este pe listă.

- am de studiat împreună cu jumătatea cea mare,  să vedem ce soluție găsim pentru izolarea fonică a pereților lipiți de casă vecină, pentru că eu sunt panicoasă,  nu mai suport să sar noaptea din pat fiindcă nu știu de unde naibii se aud tobele alea bătând atât de tare.  (Dacă  vă faceți casă,  fie-vă milă de voi,  n-o lipiți de casa vecină,  oricât de bine v-ați înțelege cu vecinul. Vecinii ăștia câteodată mai pleacă și  locul le este luat de altul și n-ai cum sa prevezi la ce oră e noul vecin dornic de o manea :(
Sau... ai grija sa o izolezi perfect.)

- mi-ar plăcea ca la vară să  mă mobilizez și să măresc coltul verde din curtea mea.  Am văzut de curând niște poze drăguțe cu ghivece frumos colorate atârnate de gard.  Ghivecele cu flori erau confecționate din cutii de conserva vopsite frumos.  Dădeau foarte bine!

- acum e musai sa îl folosesc pe "trebuie".  Trebuie sa pun lutul pe masă și să mă reapuc de rotunjit margele. Am niște datorii atât de vechi că mi-e și  rușine...

- ar fi frumos sa învăț sa meșteresc lucruri noi,  prin tehnici pe care  nu le-am abordat pana acum.  Spre exemplu,  de multa vreme mă bate gândul sa fac coșulețe și alte lucrușoare din hârtie de ziar.

- anul ce a trecut,  recunosc,  nu mi-am ajutat copilul mic la teme atât de mult cum făceam pe vremuri cu copilul mare.  Asta sper sa remediez în 2016, în special la matematică.

- sper sa reușesc sa îmi tricotez puloverul din firele alea drăguțe pe care le-am comandat pe net. Încă mai caut modelul ☺

- mi-ar plăcea să pot gospodari mai bine finanțele familiei astfel încât sa facem niște economii consistente.  Ce sa zic? La capitolul intenții stau bine...

- la fiecare început de an îmi propun asta,  dar acum vreau să și aplic...  Să fac ce îmi doresc fără a aștepta aprobarea tuturor,  mai ales a unora,  știu eu care.

- aha,  sa nu uit,  asta e foarte important,  ma rog ca în acest an sa nu fie nevoie sa deschid vreo ușa de spital,  sub nicio formă.

Cred ca ar mai fi,  dar acestea au fost cel mai la suprafață ca sa zic așa. Dacă îmi mai amintesc o sa completez,  acum ma grăbesc,  ma așteaptă  jumătatea la cinematograf (asta înseamnă laptopul pus pe o perna în vârful patului☺)

Hai la mulți ani,  2016 sa va fie filmul cu cea mai grozava poveste! Sa auzim numai de bine!



28 de comentarii:

  1. La multi ani! Sa ti se implineasca lista si ceva in plus:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Anca, la fel și ție! Uite, ești prima pe care o îmbrățișez (virtual) în 2016. ☺

      Ștergere
  2. La multi ani frumosi si creativi! Sa se implineasca toate rand, pe rand si la final de an sa le tai pe fiecare de pe lista! Va pup! Va imbratisez cald si cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aș fi "beton" de-as reuși sa bifez chiar tot, dar măcar 90% acolo...
      Draga mea, toate gândurile noastre bune se îndreaptă către voi. Chiar meritați un 2016 minunat!☺

      Ștergere
  3. La multi ani si lista aceasta suuuper sa ti se implineasca!

    Cand ajungi laliniuta cu Arieseniul poate faci un mic popas si la mine.:))

    Pupici si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de urări, Angi! Un an nou fericit și Ție! Vorbim în vară despre liniuța cu Arieseniul, mulțumim de invitație. Te îmbrățișez!

      Ștergere
  4. Aha ! Am facut si eu o lista din asta, dar mai mult ca sa-mi pun ordine in ganduri si ca sa pun ceva la arhiva. Din proprie experienta, la mine e mai de efect sa ma apuc de un singur lucru, Daca fac pasi mici, ajung mai departe decat daca vad toata stiva de planuri :)
    Anul Nou cu bine si vise implinite, Ina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e, și eu am ales lucruri mici ce știu ca ar fi posibil sa le înfăptuiesc. Am scris ca vreau sa înlocuiesc mocheta și să-mi izolez casa ca dacă scriam ca vreau sa ma mut era cam de rasu-plansu... Dacă bifez astea, la anul o sa am curaj sa fac o lista un pic mai îndrăzneață ☺
      Mulțumesc de urări, an nou cu pași mici și mulți spre bifarea tuturor "liniutelor" din lista dorințelor sa ai!

      Ștergere
  5. La multi ani! Iti doresc ca anul acesta sa-ti indeplinesti toate dorintele, iar noi sa beneficiem de articole multe pe blog. Bine ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de urări, Valentina!
      Articolele pe blog vor fi, nu știu câte, la fiecare început de an îmi propun sa fiu mai activa pe blog, dar...
      Numai bine îți doresc!

      Ștergere
  6. La mulți ani! Sper să reușești să-ți îndeplinești toate planurile propuse!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Simona! Sunt sigura ca și tu ai lucruri FOARTE importante de făcut, de aceea îți doresc ca 2016 sa fie un an al experiențelor de neuitat. Numai Bine!

      Ștergere
  7. La multi ani!si succes in tot ceea ce ti-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, asemenea și ție, dragă Irina. Numai bine în 2016!

      Ștergere
  8. La multi ani! 2016 sa fie exact asa cum iti doresti, sa ti se indeplineasca toate punctele din lista si multe altele pe langa! Daca faci un ocol pe la Oradea cand esti la Arieseni poate ne intalnim! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am privit eu cam cu neîncredere lista asta, dar deja mintea mea "ronțăie" niște gânduri de schimbare de când am scris-o. Doamne ajută, ce pot sa zic? ☺
      Mulțumesc de invitație, o sa vedem la vara ce escapade vom putea face.

      Ștergere
  9. Proiecte incapute si neterminate am si eu...musai sa termini iile! Ai trecut prin orasul meu, poate ne intalnim vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos oraș, oricare ar fi el. Sibiul l-am îndrăgit acum ceva timp, de Sighișoara m-am îndrăgostit zilele trecute, deci ești o norocoasă, eu mâine m-aș muta în oricare dintre ele. În vară sper sa revin în ambele.

      Ștergere
  10. O lista destul de consistenta si ambitioasa, dar cu dorinte atat de frumoase si omenesti! Sa fiti sanatosi si bucurosi! Un an nou cu realizari si satisfactii, draga Ina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că e bine că am făcut lista deși nu eram prea convinsă. Cred ca am s-o iau foarte în serios...
      Mulțumesc de urări, dragă Silvia, un an nou plin de realizări sa ai și tu! (Și sa ne arăți și nouă ce mai cosi tu la mașină ta fermecată ☺)

      Ștergere
  11. Eu nu mi-am facut inca lista. Dar ar trebui ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cam mustaceam când vedeam pe la alții liste de genul asta dar acum cred ca sunt foarte bune. Mi-am făcut deja niște liste cu ce am de achiziționat pentru a pune în practica una din "liniutele" de mai sus. Bine, listele sunt în cap, ca acolo le țin eu, d-aia ma și scurtcircuitez eu uneori, de la piunezele cu care le fixez. ☺

      Ștergere
    2. Frumoasa si lunga lista.Iti doresc sa o poti indeplini 99,9%. Daca as zice 100% ar fi de domeniul fantasticului, asa ca mai scadem putin. Oricum ar fi, important este sa spui ce iti doresti. Nu sunt eu foarte religioasa, dar stiu ca Dumnezeu le da celor care cer. Ca in bancul ala cu evreul, care in fiecare zi se ruga la Dumnezeu sa castige si el la loto. Pana intr-o zi cand de undeva de sus s-a auzit: "Dar joaca in p.-matii odata". Scuze pentru expresie, dar asa e bancul..

      Ștergere
    3. Mie nu mi se pare lungă. Ar mai fost niște liniuțe dar mi-au venit în cap mai târziu și nu m-am mai întors pentru completări, măcar de le-aș bifa pe astea. Și sa știi ca se vede ceva, spre ex. m-am reapucat de margelit și iile le-am scos din cutii ☺

      Ștergere
    4. Deci doua liniute sunt in lucru sa inteleg

      Ștergere
  12. La multi ani si mult spor la mesterit frumuseti! :) cu mult drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Ioana! Mulțumesc de urări, numai bine și ție!

      Ștergere