21 ianuarie 2016

O bila alba, una neagra, una alba

Nici nu mai știu cat a trecut de când m-am reapucat de rotunjit mărgele,  doua,  trei săptămâni.  Uitasem cât de migăloase sunt și cât de greu înaintez... La un moment dat mi-a venit ideea să  mă cronometrez să văd cam cât  zăbovesc la o singură mărgică, doar la rotunjit mă refer.  Când am văzut rezultatul am zis că nu e posibil așa ceva, trebuie neapărat să aduc imbunătățiri și ceva-ceva rezultate s-au văzut,  am reușit să-mi perfecționez metoda de porționat lutul astfel încât  operația asta să dureze mai puțin și  să și obțin bile aproape identice ca dimensiune.  Aici mi-am acordat o bilă albă. 

Dar când mi-am mărit viteza de rotunjire a mărgeluțe lor ca să obțin mai multe mărgele rotunjite într-o oră,  rezultatul a fost dezamăgitor.  Deși am reușit sa dublez numărul de biluțe,  după ce s-au uscat am văzut cât de neuniforme sunt, deci n-a greșit cine a spus că graba strică treaba, mi-am acordat bila neagra cum s-ar zice.  Bine ca nu am făcut prea multe strâmbene,  o să fac pentru mine un șirag.  Iar de aici înainte o să le bibilesc așa cum am făcut-o și până  acum, fără a mai sta cu ochii pe ceas.

Alaltăieri,  după ce începusem să văd dublu de la atâta pictat rămurele pe mărgele nu mai mari de 1,5 cm, colac peste pupăză m-a mai invadat si un sentiment de nemulțumire,  că  așa sunt eu,  niciodată nu-s mulțumită de un lucru pe care tocmai l-am terminat.  Am lăsat deoparte mărgelele,  oarecum tristă,  și m-am apucat să fac niște pateuri cu brânză.  După ce le-am băgat la cuptor,  exact când începuseră să  emane mirosurile alea dedicate năsucurilor sensibile și stomăcelelor infometate deschide ușa Firicel zgribulit întors,  cum altfel decât înfometat, de la școală. 

- Ce miroase aici așa frumos? 
- Nimic...
- Cum nimic?  Ce ai în cuptor? 
- Pateuri cu brânză. 
- Hiiii,  nu pot să cred!  Toată ziua le-am înnebunit pe fete la școală că mi-e poftă de niște foietaje și ele au zis  că de ce nu te sun să te rog să îmi faci, dar le-am zis: nu pot măi acuma,  mama face margele,  nu vreau s-o deranjez.  Dar tu mi-ai făcuuuuut, mami, te iubesc! 
Și după o îmbrățișarea cu părăit de oase (ale mele  că v-am zis, am rămas cea mai mică din familie)  i-au picat ochii pe mărgelele roz cu ramurele:
- Wow,  ce frumoase sunt,  ai pus și lemn,  parcă ar fi de gheișe.


Iaca leacul pentru tristețe și nemulțumire... Cred că întâmplarea asta  merită un bilețel colorat în borcanul cu fericire.
Și dacă privesc mai bine mărgelele,  constat că nu sunt rele, ba chiar îmi sunt dragi din cale afară,  iar când vor fi și lăcuite sigur ma voi topi după ele. Deci o presupusă bilă albă, până la urmă ☺. 

16 comentarii:

  1. Da, neaparat merita un biletel in borcanul cel special :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusetee si ce fericire :), margele colorate si pateuri cu branza:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa! Adineauri ii spuneam și copilului mic ca nu trebuie sa aștepte sa câștige la loto ca sa pună bilețel în borcan. Chiar și momentul asta în care noi doua stam la căldurică, ea repetând nu știu ce verbe la germană, eu pictand margele, ar putea fi unul memorabil.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa ma obișnuiesc cu mine, niciodată nu-mi place din prima ce fac. Acum îmi plac și mie.
      Mare lucru și telepatia asta... ☺

      Ștergere
  4. Treaba de chinez, da' mai mic, pe bob de orez încă nu am ajuns sa pictez ☺
    Telepatia asta e la ordinea zilei la noi în casa. De fapt cred ca în toate casele normale se întâmplă chestii de-astea "paranormale".

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatoarea ciresului in floare - Sakura <3!!!
    Bilele albe / negre sunt frumoase in aceeasi masura, mai ales daca le modelezi tu :D!!
    <3
    Pupici cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi chiar am modelat/pictat margele negre. Sunt dificile rău la pictat, le prefer pe cele albe ☺

      Ștergere
  6. Esti o mama model, draga mea Ina!
    cat despre margele: sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Loredana! Sunt și eu o mama obișnuită, asa cred.
      Mă bucur că-ți plac mărgelele mele. Apreciez și-mi sunt de mare ajutor încurajările ☺ Te îmbrățișez!

      Ștergere
  7. Deja pe masa ta vine,vine primavara.:)
    Cred ca maine imi pun si eu olecuta de vara la gat,adica colierul cu flori de fragute.:)
    Pupici si spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primăvară în toată regula e la mine. Chiar vară pot sa zic, azi au inflorit și niște maci pe mărgelele mele.

      Ștergere