03 martie 2014

Noua mea vază veche

Prin toamna am facut o usoara curatenie în  beci, nu de alta dar la tara se facusera mere din belsug si tata nu mai voia sa ma creada ca, desi am beci, n-am unde sa pun si eu doua ladite cu mere. 
Asa ca ne-am suflecat manecile (mai mult jumatatea mea mai mare) si am inceput sa punem in saci toate sticlele de sticla care nu ne mai faceau trebuinta si borcanele fara filet, ca sa facem loc. Aproape toate au ajuns la tomberonul pe care scria "Sticla", uite-asa  ne-am amagit si noi ca am participat la marea actiune de reciclare.
Am zis aproape  toate pentru ca doua bucati le-am pastrat, un borcan de iaurt si o sticluta de Sana sau lapte batut, nu mai stiu ce cumparam pe vremuri in sticlutele alea potrivit de mari care aveau capac din staniol. Nu m-am indurat sa le arunc, prea-mi trezeau amintiri. Nu stiu daca placute sau neplacute, cred ca mai mult placute. Noi copii nu realizam ca nu e normal sa stai cu orele pe la cozi la lapte si apoi eu nici nu prea am stat, ca noi aveam "abonament" la tanti Mareta lu' Chitu, care avea vaca. Eu tot la vreo doua zile luam plasuca cu sticla goala si plecam la lapte, ma intorceam cu ea plina, nu inainte de a mai juca un sotron sau de a sari o coarda cu fetitele pe strada. Deci, copilaria mea a fost una normala, asa o vedeam eu atunci, nu vad de ce as vedea-o altfel acum.
Dar sa nu ne lungim cu vorba... La inceput n-am prea stiut eu ce-o sa fac cu cele doua "relicve" dar pana la urma mi-am luat inima-n dinti si le-am decorat, iata: 



Sa nu va mirati ca va arat doar  borcanelul (pardon, acum se cheama ca e o vaza), sticluta (vaza si ea la randul ei) am daruit-o unei prietene care s-a extaziat in fata ei inca din  vremea in  care nici nu capatase haina noua. Sper ca acum o iubeste si mai mult, asa cum si eu iubesc borcanelul asta. Pardon, vaza!

3 comentarii:

  1. Wawwww! Ce comoara aveai tu in beci! Mie imi pare rau ca nu am macar vreo doua, trei sticle de astea.
    Ai transformat-o foarte fain. Ce departe ii timpul ala cand jucam un ceva rapid caci ne grabeam sa ajungem acasica cu ce ne punea mama sa cumparam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa ca e faina vazuta mea borcanel? Am pus niste ghiocei in ea si-i sta foarte bine :)
      Da, e foarte departe timpul ala cand ne jucam cu copiii de pe strada. Prin Jurasic parca...

      Ștergere
  2. frumos-frumos- frumos! sau ma rog - frumoasa! ca este o vaza acum! :) Trimit un buchet de zambile, pentru idee si talent! pupici

    RăspundețiȘtergere