31 martie 2014

Imi cos singura o ie - Tutorial, cum inchei manecile

Buna dimineata! Nu-i asa ca e buna? A fost un week-end atat de frumos, sunt convinsa ca toata lumea si-a incarcat bateriile si acum ne putem aseza binisor la treaba. 
La ultima sezatoare terminasem de croit manecile si de tivit pavele (clinisorii de la subrat), doua la numar. Astazi o sa incheiem manecile. La iisoara mea de copil, va spun drept nu prea aveam nevoie de clinisorii astia. Iisoara este destul de larga, am croit si manecile, materialul este destul de batos, pavele sunt mici mici si destul de rigide. Asta nu se intampla la iile de adult, pe panza topita care este moale, iar pavele sunt de dimensiuni mai mari, v-am zis, la mine in zona, patratel cu latura intre 4 sau 5 cm. As renunta la pavele mele, pentru ca mai am ii de copil fara clinisor, dar o sa inchei iisoara cu pave ca sa va arat cum se pun, dupa aceea vad eu daca le scot sau nu. 

Asezam clinisorul ca in poza de mai jos


si incepem sa incheiem ca in pozele de mai jos


















Dupa ce am terminat cu o latura a patratelului indoim maneca astfel



Si coasem partile pe care le-am marcat eu cu verde


Apoi coasem si in jos pe maneca (la mine maneca este foarte foarte scurta, dar la maneca lunga aceasta ar fi cusatura pe lungimea manecii)


 Asa arata manecuta incheiata



 Asa se va coase ea de piept (si de spate)



Cam asta a fost tot legat de incheiatul manecii, sper ca se intelege din fotografii si din explicatii. Mai avem foarte putin pana finalizam ia, saptamana asta deja vreau sa incep alt... "proiect". Dar la acela nu vor mai fi tutoriale, fiecare isi va alege modelul si va lucra dupa tutorialele existente.

Mi-ar placea sa primesc fotografii cu ce aveti in lucru daca cumva v-a inspirat blogul meu si sa fac la un moment dat un "panou" cu aceste cusaturi. Poate facem pofta si altora, ce ziceti? Chiar daca nu vi se par perfecte cusaturile voastre, nu va fie teama, nu comenteaza si nu rade nimeni, pentru ca aici la mine este o regula: cine rade, TAIEM NAS! :)
Adresa mea: irina.popescu08@gmail.com


Ca sa ajungem la incheiat de manecuta am facut urmatorii pasi:


















Spor in toate sa aveti, dar mai ales la cusut!








11 comentarii:

  1. Wow! Este aproape gata! Acum abia astept sa vad cum faci "pielea gainii"! :))
    Spor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imediat ajungem si la partea cu animale domestice, burta vacii sau pielea de gaina... :)

      Ștergere
  2. Ce dulcel e clinisorul ala pus, dintr-o data ii da alta tinuta manecutei!
    Ti-as trimite poze, acum ca stiu ca cel ce rade va fii pedepsit :)),dar nu stiu unde sa-ti trimit. Sa ai spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. a, eu nu trimit inca nimic, pentru ca nu m-am apucat, n-am inca nici materialul, dar daca fixezi termen limita decembrie 2014, s-ar putea sa se stranga o colectie frumusica de ii.
    inca imi fac curaj uitandu-ma la tutorial, inca prospectez piata dupa materialul cel mai potrivit, inca bag la cap si sedimentez informatiile, dar si cand m-oi apuca, sa te tii! daca-mi va iesi, ii fac si sora-mii una! am zis!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa hotarata te vreau, Cristina! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am urmarit tutorialele tale si tare ma tenteaza sa lucrez o ie. Panza o am deja cumparata, mai trebuie sa ma hotarasc la un model.

    Vreau sa-ti multumesc pentru timpul pe care l-ai sacrificat pentru noi. Sunt de acord cu Cristina ca dava vei fixa termenul limita la sfarsitul acestui an, e posibil sa poti deschide o migalerie cu ii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Valentina, ma bucur ca te tenteaza sa-ti cosi o ie, cat despre termen limita, nu am sa fixez asa ceva, fiecare lucreaza in ritmul ei. Si apoi eu ziceam de poze cu ii terminate, ci de ii in lucru, deci nu pun nicio presiune :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot accesa ”cum croiesc o ie” și ”cum taiem gura la piept”. Trebuie să fac ceva special în acest sens? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dati clic pe poza cu ia pe fond rosu, in bara din dreapta ecranului, a patra poza de sus, apar toate link-urile. Am verificat si sunt active.

      Ștergere
  8. I like it when people get together and share thoughts.

    Great site, continue the good work!

    RăspundețiȘtergere