19 martie 2014

Imi cos singura o ie - Recapitulare

Sa nu va sperie titlul, nu facem recapitulare pentru teza sau, doamne fereste, bacalaureat. Noi ne strangem aici la sezatoare de drag... si cu drag. Cel putin  asa simt eu.
Azi am terminat de tivit si ajurat cele patru bucati de material pentru ia de copilita pe care o mesteresc. 



Modelul pe care l-am ales vi l-am aratat. Eu l-am scos la imprimanta pe un A4 ca sa pot urmari modelul mai usor. Va sfatuiesc sa faceti la fel daca v-ati hotarat pentru acelasi model, altfel va trebui sa coaseti in fata calculatorului si poate preferati un loc mai comod. 



M-am gandit sa nu incep modelul direct pe ie, am cusut pe un mic esantion din acelasi material cu ia. Vreau sa-mi dau seama cam ce dimensiuni are modelul pe panza mea super-deasa si sa stiu cam de unde incep sa cos astfel incat sa-mi intre model intreg. Adica sa nu fiu obligata sa inchei modelul pe la jumatatea vreunei buline rosii. Si de asemenea as mai vrea ca esantionul acesta sa stea o  vreme in apa sa vad daca moulineul meu e bun, nu cumva sa mi se intinda culoarea. 


Sa recapitulam ce am facut pana acum la "Imi cos singura o ie":








Maine o sa incep sa cos efectiv modelul de pe pieptul iisoarei, bineinteles ca o sa fac si poze asa cum v-am obisnuit.


Pana atunci sa avem o seara placuta!





8 comentarii:

  1. Aseara am terminat ajurul la prima bucata de ie, pieptul. Cand privesc ce-am cusut ma apuca rasul...dar ma linistesc ca nu trebuie sa-ti arat cum arata.
    Inca nu ma apuc de musculite, pana nu finalizez toate cele patru bucati ale iei. Asta nu inseamna ca nu urmaresc in continuare postarile tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, felicitari!!! Cred ca nimanui nu-i iese ajurul perfect chiar de prima data. Acuma eu un pic ma simt vinovata, nu trebuia incep cu ajurul ca nu e tocmai usor, dar am fost obligata de imprejurari, pentru ca aveam deja esantioanele acelea doua tivite si cu ajur facut a trebuit sa continui asa. Nu-i nimic, incepatoarele se pot lauda ca au reusit sa traga maieul peste palton :)

      Ștergere
    2. Acum gata, facem cu ajur, sau cum s-o numi ce-mi iese mie. Multumesc mult pentru aceasta experienta, ma provoaca si ma bucur.

      Ștergere
    3. Cu ajur sa fie! Si cred ca mai facem unul, inca ma mai gandesc...

      Ștergere
  2. am gasit panza topita la un magazin. 26 de lei/m, parca. m-am uitat la ea si mi-a dat cu virgula. panza topita (eu in copilarie ii spuneam in topit) e din aia sifonata si foarte, foarte subtire. cum sa cos musculitele pe ea, cand abia i se vede urzeala si firele din tesatura? cred ca nu despre aia e vorba :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina, eu caut panza topita de vreo doi ani. Gasisem ceva pe net, pret relativ acceptabil, dar cand m-am uitat la feedback-uri, nu erau din cele mai elogioase, mi-a pierit cheful de a comanda. Plus ca eu voiam sa si vad panza inainte de a da banii pe ea. Zilele astea in sfarsit am gasit la un particular exact ce cautam. Nu promit nimic, dar s-ar putea sa mai pot face rost de un cupon pentru o ie, doua. Povestim mai mult pe mail daca doresti: irina.popescu08@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ziua,vreau sa incerc si eu sa imi fac o ie si v as ruga sa imi spuneti de unde pot cumpara panza ,multumesc anticipat

      Ștergere
    2. Mirela,e treaba complicata cu panza asta, de gasit ar trebui sa se gaseasca pe la magazinele cu panzeturi, dar nu se gaseste decat ocazional. Nu stiu din ce localitate esti, am inteles ca pe la Bucuresti s-ar gasi mai usor, nu stiu exact unde. Daca nu dai pe niciunde de panza as putea eu sa-ti trimit prin posta un cuponel pentru o ie, din rezerva mea :)

      Ștergere