04 martie 2014

IE cu burta vacii

Dupa cele doua postari de anul trecut legate de ziua universala a iei romanesti si despre iile mele si ale fetelor mele, am primit cateva mesaje de la persoane interesate sa-si confectioneze singure o ie. Cele mai multe intrebari erau legate de cretul de la gat. Eu  stiu sa-l fac pe acesta, care se cheama "burta vacii" (Nu radeti, ca nu eu l-am denumit asa:))


Ieri am primit un mesaj de la Raluca si cu incuviintarea ei redau aici o parte din el.

"Draga Ina,

Blogul tau este o sursa de inspiratie si curaj pentru mine.

Dupa cateva saptamani de studiu si dupa ce mi-am luat inima in dinti, am inceput si eu sa imi lucrez o ie. Mi-am dorit mereu una, si am crezut ca merita sa incerc.
............................................................................................................
In acest moment am ajuns la final insa m-am blocat la partea de la gat. Am vazut pe blogul tau cusatura frumoasa de la gatul iisoarelor tale, asa numita "burta vacii", insa oricat am cautat si am intrebat, nimeni nu ma poate ajuta sa o finalizez. Din pacate in ziua de azi foarte putina lume mai coase...
Te rog mult, daca ai timp, ma poti ajuta cu cateva indicatii cu privire la modul in care se realizeaza aceasta cusatura?"

Raspunsul meu:

 Draga Raluca,

Sa vad ca cineva isi doreste nu numai sa poarte ie, ci sa o si coasa personal, pentru mine e un motiv de mare bucurie. Merg pe strada si-mi notez in minte cu cate femei imbracate in ie m-am intalnit, vin acasa si le spun alor mei: azi m-am intalnit cu trei ii! Toti se bucura. 
Intr-o zi in care purtam ia cusuta cu matase alba am intalnit o doamna pe strada cu o ie asemanatoare. Imi venea s-o imbratisez. Ne-am zambit si  aproape ne-am oprit din mers ca sa ne admiram frumusetile ce le purtam. Daca asta e efectul pe care-l are ia asupra femeilor atunci da, sa fie ii ! 

De mult am vrut sa fac un tutorial cu burta vacii pentru ca au mai fost cateva persoane interesate. Am amanat pentru ca experienta tutorialelor nu prea o am, dar mi-au promis fetele ca ma ajuta cu pozatul. Deci da, o sa postez pe blog, sper sa-mi vina inspiratia si sa-l realizez cat mai inteligibil cu putinta, ca sa fie de folos celor ce-l vor vedea.

Am redat aici acest "dialog" din doua motive: unu, sa nu uit ca am promis ca fac un tutorial (sa ma trageti de urechi daca intarzii  prea mult, dar sa stiti ca deja il pregatesc) si doi... sunt curioasa cam cata lume ar mai fi interesata de acest tutorial.

8 comentarii:

  1. eu sunt interesata. sa nu crezi ca daca o sa fie numai cateva comentarii meu, numai cateva fete ar fi interesate. sunt sigura ca ar fi mult mai multe, chiar daca nu scriu la comentarii aici.
    porneste tutorialul si fii sigura ca ai toata pretuirea noastra, a celor care iubim iile, dar nu stim sa ni le facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, am notat :) Nu stau, pregatesc esantionul pe care sa fac demonstratia.

      Ștergere
  2. si eu vreau sa vad tutorialul
    nu stiu cand oi mai gasi si timp pentru o ie, dar macar sa stiu ca daca am vreodata stiu cum se face si nu stau sa caut atunci
    (mare sursa de frustrare mai e si internetul asta - vreau sa fac o mie de lucruri si abia daca am timp sa pastrez casa in ordine :( )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ferice tie ca o pastrezi in ordine... Te-am notat si pe tine, nu ca tii casa in ordine ci ca te intereseaza tutorialul :)

      Ștergere
  3. Acesta ar fi cel mai fain tutorial!!! De abia îl aştept! Ar fi foarte tare dacă ai mai face tutoriale legate de ii. Eu iubesc ia, dar una adevărată nu prea mi-aş permite, însă să fac una chiar m-aş încumeta. Eu am una singură şi o preţuiesc din inimă. Pe forumul unde intru eu sunt multe fete interesate de confecţionarea unei ii. Din păcate informaţiile sunt destul de puţine...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai sa vad daca-mi iese asta si dupa aceea poate o luam cu inceputul, dar nu promit inca.

      Ștergere
  4. Daca ai sa faci tutorialul sigur voi fi interesata. De unde cumperi material pentru ie?

    RăspundețiȘtergere
  5. Până acum nu am cumpărat pânza topită pentru că am avut nişte rezerve, lăsate de mama sau dăruite de o prieten a ei ei care se ocupau şi ea cu aşa ceva. Prietena aceasta mi-a dăruit cu drag material pentru o ie, încântată că n-am uitat să cos şi că-mi doresc să aibă şi fetele mele ii făcute de mine.
    Pe net cred că se mai gaseşte de cumpărat. Am văzut aici:

    http://www.breslo.ro/Shop/cryssta/Panze_41316

    Poate se mai găseşte şi prin altă parte, dacă are cineva răbdare şi timp să caute.

    RăspundețiȘtergere