31 mai 2013

Și perna trebuie să semene cu stăpâna ei...

Nu tot ce fac eu e pe place tuturor, sunt convinsă, am dovezi chiar aici în familia mea. Când am meșterit perna Mariei,  Ioana a stat pe lânga mine și a fost încântată până la un moment dat când a zis:  oh, ai sticat-o, mie să nu mi-o faci la fel... (iac-așa, hodoroc-tronc!) Într-un fel m-am bucurat, pe mine mă plictisește să fac două lucruri identice, unul după altul, așa că mi-am pus imaginația la încercare și sub atenta supraveghere a Pufoasei am mai realizat o pernă. Eu aș fi făcut-o un pic altfel, dar, ce să-i faci, n-am primit aprobare... :) Dar pănă la urmă perna trebuie să semene cu stăpâna ei, nu cu mine, nu? 
Cam așa e Pufoasa mea: dezordonată, veselă, nebună :) 



30 mai 2013

Să cântăm dară

În ultima vreme m-am ocupat simultan de multe lucruri, de aceea și am multe "proiecte", cum îmi place mie să spun, începute și neterminate. (Cel mai rău e că sunt în întârziere cu anumite comenzi, îmi cer scuze aici, în scris, pentru acest lucru.) Mărgele albe așteptă cuminți să prindă culoare, o față de pernă (a Pufoasei) așteaptă și ea să fie terminată, o pisicuță își așteaptă rândul, vrea să stea neapărat pe un tricou și apoi am o mulțime de bucăți  de material textil din care vreau să croitoricesc ceva, nu spun ce, rămâne de văzut dacă o să și reușesc. S-ar putea să fie cam îndrăzneț acest ultim proiect, îmi dau și eu seama că e mai pentru avansați în ale croitoriei, și știu că ar trebui să încep cu ceva mai mititel, dar o să văd... că eu sunt expertă în a trage maieul peste palton :) 

Dar să nu mai pierdem timpul, iată ce au mai produs mâinile acestea două:




Mărgelele din ceramică de modelaj sunt rotunjite integral manual,  pictate cu vopsele acrilice, lăcuite cu lac pe bază de apă, nontoxic, accesoriile metalice sunt argintate. Lungimea desfășurată: 40 cm. 
În lucru sunt și niște cerceluși asortați acestui colier....(Gata mintenaș :))

29 mai 2013

Miercurea fără cuvinte

Când primești o mână de ajutor e grozav. Când sunt mai multe... e minunat!


M.F.C. inițiată de Carmen

26 mai 2013

Asta e holda mea!

Deși picasem într-o pasă proastă apropo de grădinărit, că adică pe cine păcălesc eu, că agricultura asta se face și ea socotit, la țară, pe teren din belșug nu la oraș, îngrămădit, sufocat, poluat, m-am mobilizat totuși și am plantat câte ceva, fără mari așteptări,  verdeață să fie!
Dreptunghiul pe care am pus anul trecut roșii și fasole și ardei gras, l-am redat gazonului și tare bucuroasă mai sunt. Uneori ies în ușa casei doar ca să admir gazonul, să văd cât a mai crescut și să intru în casă cu zâmbetul pe buze. Deci... mare magician gazonul ăsta ...



Pe triunghiulețul din spatele casei voiam să pun numai "ierburi", mărar, pătrunjel, leuștean, țelină, salată, chestii de-asta. Nu m-a răbdat inima și am cumpărat și niște pliculețe de mazăre (o mănâncă fetele crudă direct la fața locului), am găsit la Lidl o fasole cu floare ornamentală, chiar așa scria pe ea, și bineînțeles că n-am rezistat tentației. Ia să vedem domnule fasolea asta doi în unu...


O parte din căpșuni vi le-am arătat, dar nu le-ați văzut pe cele din bidonul retezat :), jardinieră și răsadniță






Ar mai fi pătrățelul... Acolo am pus spanac, nici nu știu ce mi-a venit, ceva ceapă și am aruncat așa la plesneală câteva semințe de roșii galbene, le-am găsit și eu într-un borcan și-am zis să fac un experiment. Au răsărit toate, vedem ce evolutie or avea. 
Pe margine sunt 2 castraveți, copilu micu nu a conceput să rămânem fără castraveți , niște căpșuni, fasole din aia cochetă (cu flori ornamentale adică), vreo trei busuioace și niște năsturași cărora le-a trecut vremea, tre' să-i tai.


Cam asta e holda mea!







22 mai 2013

21 mai 2013

Legătură strânsă

Ce legătură este între o pereche de blugi si o pernă?
....................................................................................................................................................................................................................................

Gata, v-ați gândit destul, vreau răspunsul. 

Cum nu este nicio legătură? Ia uite...




19 mai 2013

Ce te faci?

Ce te faci dacă nu-ți ajunge grădina să-ți pui căpșuni?

Te faci... grădină suspendată




sau... grădină la ghiveci


15 mai 2013

Miercurea fără cuvinte

Copiii îşi doresc o căsuţă în copac. Unii oameni mari visează la o vilă. Eu... am rămas copil...




Dacă doriţi să participaţi la Miercurea fără cuvinte, toate informaţiile le găsiţi la Carmen

13 mai 2013

Geantă de Scufiţă roşie

Ştiu că nu e frumos... că lauda de sine nu miroase-a bine... dar asta e... sunt mândră de mine, am terminat prima geantă personalizată! N-am folosit niciun tipar sau tutorial, am făcut-o cum m-a tăiat pe mine capul şi a ieşit... cu totul altfel de cum o gândisem iniţial, dar cred că pentru o primă încercare e destul de bine. Din păcate poza  nu e prea grozavă şi nu mai pot face alta.  Nu  mai am obiectul cu pricina din motiv de dăruială :)


01 mai 2013

Miercurea fără cuvinte

Pe cine aştepţi dumneata? Pe mine, nu-i aşa?


Deşi este Miercurea fără cuvinte, trebuie să vă spun că dumnealui, scaunul alb, se află sub cel mai grozav pom înflorit. Bănuiţi ce fructe face ? :)