10 februarie 2012

Fluturii de acasa

Copilaria mi-am petrecut-o la tara. Imi amintesc cu mare drag drumetiile pe deal, coronitele din margarete, garofite salbatice (sau alte flori carora le-am uitat sau nu le-am stiut denumirea) cu care noi fetele ne intorceam acasa. Si-mi placea sa stau intinsa in iarba inalta, uneori uscata, sa ascult zgomotele pe care insectele le faceau in truda lor de a traversa ocean de ierburi. Si-mi placeau fluturii. Ne strigam unii pe altii, noi copiii plecati in expeditie, uite un fluture alb, aici e unul colorat. Nu-mi amintesc sa fi prins vreunul, nici eu  nici tovarasii mei de joaca.
Si apoi mai era jocul de-a "uite casa mea". Cu mana streasina la ochi incerca fiecare, din varful dealului, sa-si identifice casa, dupa acoperis, sau dupa vecinatatea cu o alta cladire mai mare si mai impunatoare. Casa mea avea "defectul" de a fi ascunsa dupa o alta, cu etaj. Poate doar nucul sa se fi zarit, oricum stiam cu aproximatie sa o localizez.
Amintiri...
Acum... am facut o casa care straluceste in soare (i-am pus strasuri pe acoperis ca sa fiu sigura ca o vad de oriunde) si roi de fluturi ii dau tarcoale. 

6 comentarii:

  1. sunt superbi!! si casa este minunata!! -mi-ai facut dor de casa bunicilor:) de gradina.. de fluturii mici mici si albastrii care zburau pe langa parau, parau in care erau pestisori mici...:)
    minunat!!
    cu drag,
    rux

    RăspundețiȘtergere
  2. Rux, din pacate, abia acum apreciez viata la tara :(

    RăspundețiȘtergere
  3. ce martisoare faine! casuta e asa draguta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fluturii albastri mi-au furat privirile. Toti sunt frumosi, dar cei albastri sunt preferatii mei. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Catrinel, ce interesant, era sa nici nu fac fluturi albastri si culmea... acestia sunt cei mai apreciati :) O zi faina si tie! (Sper ca nu sunteti inzapeziti)

    RăspundețiȘtergere